Kúpa auta do 10k € (ideálne 4x4) scifi?
Kúpa auta do 10k € (ideálne 4x4) scifi?
Ahojte, začal som už v inej téme, aby sa to nemiešalo presuniem to sem...
Potrebujem kúpiť auto do cca 10 000€, ideálne aby bolo 4x4 (nie je to až taká podmienka no dosť by mi to vyhovovalo kvôli lyžovačkám v zime a rybačkám kedy na aute idem fakt na miesta kde som na svojom golfe V zapadol) a ešte keby to je automat tak je to ideál ale to už asi chcem veľa... najviac sa mi pozdáva passat B7 no ten jedine asi doviesť z DE... ale ako písal v druhej téme Jednoduska "zedolsi vyberas si passaty z nemecka, pytas si aby si bol ojekabateny o vela veci ozaj take auto ked pozeras tak len cez ludi ktorym veris na 100% ale tot moj nazor" -... môžeš mi to prosím upresniť ak máš čas?
Autá ktoré by som najradšej riešil:
- BMW 530xd (dlhoročný "sen") len sa obávam že všetko čo nájdem na nete sú staré rapiny ktoré budu pýtať len €€€
- VW Passat B7 (kombi) - jedine asi z DE?
- VW Touareg - 3,0 by bola fajn len tiež sa obávam že za tie € len rapinky
- Skoda Octavia kombi - tú som našiel viac adeptov ale mám k tomu autu taký odpor lebo každé druhé na ceste je oktavka, ale asi nakoneic fakt skončím pri nej :/ mám favorita zatiaľ túto
- Audi A5 - 6 .... podľa možnosti sa zmestiť do ceny ale tu je to asi dosť viac nereálne ako pri vyššie spomenutých
plus ten passat z BN - tento nie je síce 4kolka ale tam hrá veľa na moje city ten interiér a farba auta
viem že sú to všetko úplne rozličné autá..
Potrebujem kúpiť auto do cca 10 000€, ideálne aby bolo 4x4 (nie je to až taká podmienka no dosť by mi to vyhovovalo kvôli lyžovačkám v zime a rybačkám kedy na aute idem fakt na miesta kde som na svojom golfe V zapadol) a ešte keby to je automat tak je to ideál ale to už asi chcem veľa... najviac sa mi pozdáva passat B7 no ten jedine asi doviesť z DE... ale ako písal v druhej téme Jednoduska "zedolsi vyberas si passaty z nemecka, pytas si aby si bol ojekabateny o vela veci ozaj take auto ked pozeras tak len cez ludi ktorym veris na 100% ale tot moj nazor" -... môžeš mi to prosím upresniť ak máš čas?
Autá ktoré by som najradšej riešil:
- BMW 530xd (dlhoročný "sen") len sa obávam že všetko čo nájdem na nete sú staré rapiny ktoré budu pýtať len €€€
- VW Passat B7 (kombi) - jedine asi z DE?
- VW Touareg - 3,0 by bola fajn len tiež sa obávam že za tie € len rapinky
- Skoda Octavia kombi - tú som našiel viac adeptov ale mám k tomu autu taký odpor lebo každé druhé na ceste je oktavka, ale asi nakoneic fakt skončím pri nej :/ mám favorita zatiaľ túto
- Audi A5 - 6 .... podľa možnosti sa zmestiť do ceny ale tu je to asi dosť viac nereálne ako pri vyššie spomenutých
plus ten passat z BN - tento nie je síce 4kolka ale tam hrá veľa na moje city ten interiér a farba auta
viem že sú to všetko úplne rozličné autá..
Naposledy upravil/-a zedolsi v Št 06. Okt, 2016, 13:19, upravené celkom 1 krát.
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Re: Kúpa auta do 10k € (ideálne 4x4) scifi?
530xd - do 10k zabudni, max tak hnoj, a nie sen
Passat B7 4motion do 10K zabudni
Touareg 3.0 do 10K zabudni a ani ho neuzivis
Octavia - najazdene budu mat 200-300k (aj viac), takze si treba nechat taku dvojku/trojku v rezerve (vstreky, cerpadlo), pripadne liter a pol na DPF (po smrti), ak haldex/dsg tak tiez taku dvojku v rezerve na opravy
Audi A5 - :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ze do 10K :DDDDDDDD
Audi A6 - 2.0 TDI neni quattro (C6), a 3.0 TDI neuzivis (treba mat cca 5000€ v rezerve), C7 do tej ceny zozenies akurat buracku (neopravenu).
Nemas prachy na to kamos, ak nechces octavku, v reklame pred rokom davali ze dacia ma nieco za 11k aj s klimou...
no shit really, poziadavky mas jak hovado, ale toto je fakt cesta do <>, do 10K si hladaj auta mestskeho typu, nie vyssiu strednu triedu.
Passat B7 4motion do 10K zabudni
Touareg 3.0 do 10K zabudni a ani ho neuzivis
Octavia - najazdene budu mat 200-300k (aj viac), takze si treba nechat taku dvojku/trojku v rezerve (vstreky, cerpadlo), pripadne liter a pol na DPF (po smrti), ak haldex/dsg tak tiez taku dvojku v rezerve na opravy
Audi A5 - :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ze do 10K :DDDDDDDD
Audi A6 - 2.0 TDI neni quattro (C6), a 3.0 TDI neuzivis (treba mat cca 5000€ v rezerve), C7 do tej ceny zozenies akurat buracku (neopravenu).
Nemas prachy na to kamos, ak nechces octavku, v reklame pred rokom davali ze dacia ma nieco za 11k aj s klimou...
no shit really, poziadavky mas jak hovado, ale toto je fakt cesta do <>, do 10K si hladaj auta mestskeho typu, nie vyssiu strednu triedu.
.
A ten tvoj favorit (octavka) bola pri 130k na teste tlakov (preco asi, urcite z toho krasneho chovania k autu), plus pekna reklamacia
Dobre auta si vyberas kamos, fakt, idealny zakaznik...
Okamzite prestan lebo si nahajpovany jak patnastka na bicykli, a taka kupa nikdy neskonci dobre.
Dobre auta si vyberas kamos, fakt, idealny zakaznik...
Okamzite prestan lebo si nahajpovany jak patnastka na bicykli, a taka kupa nikdy neskonci dobre.
.
no si ma zrušil asi presadnem na bicykel
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
tak nvm čo si čakal - hladáš auto v cenovke 15-20k a chceš dať zaň 10k. Jasné že to budú len šroty nič viac .. ak to musí byt 4koleso vezmi duster pri tých prachoch jedine
tak ja som čakal podobné reakcie aj som si toho vedomí asi budem musieť navýšiť rozpočet, tá 4-kolka nie je absolútna podmienka len by to bolo fajn, je mi jasné že nekúpim auto s 50 000km za tie € ale zase netreba byť ani tragéd a všetko nad ja neviem 150 000km považovať za šrot
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Snake ti to velmi rozumne napisal ale, len dobre ti chce!
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Mne sa paci 7ckovy golf combi, to by sa do toho rozpoctu taktiez asi nezmestilo, ale asi by bolo najblizsie.
veď ja to beriem, preto aj scifi v nadpise témy akurát sa neviem podľa čoho ma hneď zaradil ale to neriešim len sa teba chcem ešte spýtať, čo si myslel tým že passat z DE = ojekabateny o vela veci ? (kamarát z tade nosí autá a zatiaľ sa nejako nesťažoval že by ho tam "ojekabatili" )Jednoduska napísal:Snake ti to velmi rozumne napisal ale, len dobre ti chce!
co furt riesis DE? DE je nejaka modla? DE auta maju ine cerpadla, nachylnejsie, na inu naftu (cistejsiu <50PPM), atd atd atd, ked hladas do 10, kup si swifta a pod, a nie toto, DE neni argument.
.
čo asi riešim DE? žeby dovoz auta z tade prípadne NL...? swift sa mi nepáči, 10k nemusí byť konečná suma... to s tými náchylnejšími čerpadlami... to si robíš srandu či?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
pocuvaj, Snake ti fakt len dobre chce. Da sa okolo toho napisat roman. NA rybacku preboha snad neplanujes chodit 4x4x4x4 Pasattom, ci ? Na rybacku sa chodi Ladou Nivou, Dodge Ram 1500vkou a takymito autami, nie 530xd, pasatt dsg 4x4x4, ocktavia 4x4x4x4x1.9tdi a podobne.
Na lyzovacku neviemkolkokrat ides rocne, ale desatkrat asi nie, to by si nehladal auto za 10k lebo by si bol z inej danovej kategorie a takisto by si sa nepytal na tomto fore. Rozmysli si ci 4x4 nutne potrebujes, lebo vozit ho so sebou cely rok a platit zvysenu spotrebu, opotrebenie a sancu na pokazenie nie je tiez zadarmo.
V DE som bol zoparkrat v poslednej dobe, daleko viac ako by mi bolo mile, a poviem ti ze KVALITNE NEMANIPULOVANE auto je tam ukrutne drahsie ako to co vidis u nas. Nemaj oci ze za 9992,- kupis to najlepsie auto len preto lebo je z DE. Aj tam sa zmotava, aj tam sa falsuje, aj tam su bánovčania na búračky a manipulovačky s autami, preboha mas tam 13 milionov turkov oficialne co doriti este chces...
Na lyzovacku neviemkolkokrat ides rocne, ale desatkrat asi nie, to by si nehladal auto za 10k lebo by si bol z inej danovej kategorie a takisto by si sa nepytal na tomto fore. Rozmysli si ci 4x4 nutne potrebujes, lebo vozit ho so sebou cely rok a platit zvysenu spotrebu, opotrebenie a sancu na pokazenie nie je tiez zadarmo.
V DE som bol zoparkrat v poslednej dobe, daleko viac ako by mi bolo mile, a poviem ti ze KVALITNE NEMANIPULOVANE auto je tam ukrutne drahsie ako to co vidis u nas. Nemaj oci ze za 9992,- kupis to najlepsie auto len preto lebo je z DE. Aj tam sa zmotava, aj tam sa falsuje, aj tam su bánovčania na búračky a manipulovačky s autami, preboha mas tam 13 milionov turkov oficialne co doriti este chces...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
jasne však píšem že 4x4 nie je podmienka na 100% čo už pozeram tak pomaly aj upúšťam od 4kolky, na ryby planujem kupiť niečo staré za pár ečiek možno aj mareu a krkačku aby som sa vedel vytiahnuť keby znovu zapadnem ja si cením každy názor a radu, neberem to v zlom (len odporučenie kup si duster alebo swift nie je moc pomoc pre mňa)
situácia je však taká že zajtra idem na 90% predať svoje auto a budem potrebovať niečo nové, passat sa mi páči hlavne dizajnovo oproti octavii to je pre mňa subjektívne 1000 a 1... rátama s tým že za 10 +- nekúpim auto ktoré bude 100% fungovať bez investicii, automaticky hneď menim rozvody, kvapaliny.... tak teraz uprimne, je šanca kúpiť aspoň toho passika B7 v automate s predným nahonom či tiež mission imposible? či fakt pozerať octavku? či ani do toho sa nemestím?
riešim to podstate tu kvôli tomu že som si všimol že viacerý sa v autach vyznajú a sú tu relatívne rozumnejší ludia ako inde (nebudem menovať)..
situácia je však taká že zajtra idem na 90% predať svoje auto a budem potrebovať niečo nové, passat sa mi páči hlavne dizajnovo oproti octavii to je pre mňa subjektívne 1000 a 1... rátama s tým že za 10 +- nekúpim auto ktoré bude 100% fungovať bez investicii, automaticky hneď menim rozvody, kvapaliny.... tak teraz uprimne, je šanca kúpiť aspoň toho passika B7 v automate s predným nahonom či tiež mission imposible? či fakt pozerať octavku? či ani do toho sa nemestím?
riešim to podstate tu kvôli tomu že som si všimol že viacerý sa v autach vyznajú a sú tu relatívne rozumnejší ludia ako inde (nebudem menovať)..
este raz, za 10K hladaj auto nizsej triedy (ano, prave swift, fabca atd), a nie auto strednej/vyssej strednej triedy. na passata si rezervuje 15K + 3K na opravy.
.
Ok, auto nizsej triedy som mal, to som si ho mohol vlastne nechat, no uvidim co vyberiem, mozno si budem nakoniec hlavu buchat o stenu ale ked vidim ake auta, s akymi km a za ake ceny kupuju znamy a su spokojny no uvidim, ale kazdopadne diky za rady