Hypoteka pre mladych

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
anonym_a8

Re: Hypoteka pre mladych

Príspevok od používateľa anonym_a8 »

Ja poznam len vysledny urok pre mna, co je cca 1,5%, neviem takto z hlavy. Ako si to oni upracu je ich vec. (VUB)
Používateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36

Príspevok od používateľa MacTukahan »

Lebo ja mam taky letmy pocit, ze ma ojekabatili. Lebo teraz ked niekto bral hypo pre mladych, tiez mu nedali urok 3Percenta len preto, lebo to tak potrebuju.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

V ramci prispevku pre mladych nie je mozne hypo refinancovat pokial viem. Urok 3% mas preto lebo banka nemoze ist do minusu (stat ti dava bonus 3% urok preplaca). ale SLSP je podla mna vtomto najhorsia takze tazko povedat im podvedome neverim...

Som ti pomohol co?
MacTukahan
Používateľ
Používateľ

Nie je mozne refinancovat ale je mozne zmenit urok v jednej hypo pre mladych.

Predstav si modelovu situaciu zobral hypo pre mladych s 4 perc urokom na 3 roky fix a hypo pre mladych je 5 rokov. Tak mu teraz nezmenia urok a musi ma 3? To je podla mna blbost. Podla mojho sedlackeho rozumu by mali dat 2 a to si rozdelit 2:1 pomer stat:banka prispevok. Ci?
anonym_a8

Príspevok od používateľa anonym_a8 »

Ty mas aky vysledny urok, teda po prispevku? 3%? Ci 0%? Nejako ta nechapem.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Za prve mi je zvlastne ze mas fix 3 roky kedze stat prispieva 5 rokov, to je prva vec co mi nesedi. ak to tak naozaj mas tak si sa obabral lebo stat ti vie prispievat 5 rokov nie iba 3.

Statu je jedno aku mas sadzbu, oni proste zaplatia 3% z tvojeho uroku. momentalne sadzby su hlboko pod 3% a banka ti jednoducho neda urok do minusu, preto to casto vychadza nejako takto: urok v banke: 3,01%, statny prispevok: 3%, konecny urok pre teba: 0,01 po dobu 5 rokov (u teba 3 ako citam).

Tiez neviem ci dobre chapem aku mas situaciu.
MacTukahan
Používateľ
Používateľ

Kebyze tu niekto napise niekto kto bral tento/minuly rok hypo pre mladych, tak uvidime realne ako to pisu na papieri
Kryha
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Apr, 2010, 19:45

Príspevok od používateľa Kryha »

Zhruba v júly som prišiel do banky (TB), požiadal som o hypotéku pre mladých. Všetky papiere som doložil, na ústredí všetko schválili a išla s podpisovať zmluva.
Ja konkrétne som mal hypotéku pre mladých + klasickú hypotéku (hypo pre mladých pokryje len 70% nehnuteľnosti a ja som potreboval viac).

Podmienky aké my schválili, resp aké mám:

Hypo pre mladých - 0,05% úrok s fixáciou na 5 rokov (na menej by som bol blbý keby som bral, keď je možnosť tak vezmem na čo najviac s takýmto úrokom). 3,05% bol daný úrok, z toho 2% "odpočítaj" od štátu a 1% banka.

Klasická hypo - 2,05% úrok s fixáciou na 3 roky (viac som nechcel, je možné že po troch rokoch budú úrokové sadzby natoľko nízke, že by sa mi hodilo refinancovanie resp. mi sama banka zníži úrok).

Ak máš fixáciu len na 3 roky a úrokovú sadzbu pod nejakých 1,50% tak si sa asi "ojekabatil", keďže 3% nazvime to zľavu ti dá štát + banka až na 5 rokov.
MacTukahan
Používateľ
Používateľ

Ja mam 3,19, len som chcel vediet ci to vsetci tak robia alebo nie.

Tak potom som na minime a daju mi to dole len o tych 0,19 perc.

V SLSP sa inak pocita hypo pre mladych cize tvojich 3,05 je lepsich ako mojich 3,05 , zial inu moznost som vtedy nemal.

btw. Dik za odpoved.
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

este jedna vec - ta "statna zlava"je len z prvych 50k hypo. takze tie percenta su dost mimo pokial sa bavime o normalnych hypotekach, resp tolko to nezavazi v dlhodobom horizonte.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Thief
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Thief »

Ja som u TB bral minuly rok (cast pre mladych a cast normal) a tento rok som sa bol informovat o nejakych zmenach.
Prva vec ma trosku prekvapila, ze sa nedalo este splatit tych 20%, zevraj az ked je splatenych 12 splatok, co je az po vyroci... Nejak som to neriesil dalej, aj tak som chcel splatit len mensiu cast.
Ale druha vec bola, ze ja mam este pomerne vysoky urok na tej druhej casti (pre mladych samozrejme nieco malo cez 3% a nasledne odratane bonusy) 2,6 a tak mi bolo povedane, ze nieje problem to zmenit cca na 1,7% a znova sa restartuje ta cast - tj. zacne sa fixacia odznova. Co ale moze byt trosku problem, lebo na hlavnej casti (hypo pre mladych) mi fixacia ostane a teda tam bude rozdiel viac ako rok...
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64

Návrat na "Debata o všetkom"