ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Včera som konečne dostal niekoho rozumného na linke, ktorý aj vedel o čom mu vôbec rozprávam. Tak spísal žiadosť a dnes ráno mi konečne nastavili profil aký som chcel až nato, žie nie tak celkom. Chcel som profil 7,5/1Mbit a zase ten debil z telekomu nastavil upload len na 0,5Mbit - ja to proste nechápem, či je upload 0,5 alebo 1 Mbit tak tá linka je stabilná... Tak čakám dnes na hovor z orange-u a skúsim ich poprosiť ,nech tam ešte raz pošlú opravu na 7,5/1Mbit a DÚFAM, že už konečne budem mať pokoj... Akurát fakt vo večerných hodinách to dáva packet loss 1-2% (10Min meraný interval).CageJ napísal:vsetci mame tie profily divne... zial ak dosahujes 60% (po novom), musis drzat hubu ;(Kaper napísal:Tomu teda nerozumiem. Ak sú parametre linky OK, tak nechápem, ani nevidím jediný rozumný dôvod prečo to tak nastavili. Ono ja teraz riešim v podstate rovnaký problém. Max rate 12000 , mám DSL8 a profil mi nastavil nejaký dement z telekomu na 6Mbit... By som im ruky nohy dolámal... Len čo riešim jednu vec, ktorá sa dá vyriešiť behom 1 minuty (zmena profilu) tak to riešim už týždeň a neúspešne. Najsmutnejšie natom vŠetkom je to, že keď voláš na orange linku, tak chytíš niekoho kto aspoň vie čo chceš, alebo niekoho, kto si melie svoje a vôbec sa nesnaží ani pochopyť problém + ani nevie základné pojmy spojené s DSL linkou. Tí , ktorí volajú už potom - tak sa tomu aspoň rozumejú, ale čo im povie telekom, to je sväté, a tomu to ja nechápem, ja viem, že majú prenejaté káble, ale kua prečo si orange nevie dupnúť? a keď sú takí neschopní, nech si budujú vlastnú infraštruktúru, pre mňa aj pevný LTE internet by som bral... Lenže v obci si môžeš ísť akurát pískať. DSL je tu pre mňa ako optika - vôbec jediné riešenie.
Cage: skúsil by som to rovnako, keď tak Ti môžem poslať do správy meno s kým som to vybavoval, keby Ťa na neho spojili, verím, že by si to vybavil rovnako .
Papa
Neviem kde si to nasiel no aktualny cennik telekom programy Magio Internet M, L, XL FUP 300gb v tabulke.Fullesh napísal:Terazp ozeram, ze telekom ponuka dsl bez obmedzenia dat, na orange sa nic nepise. Zeby ten FUP zrusili ?
Ak myslis programy Magenta Office Internet - tam FUP nie je a ta je určená pre právnické osoby a fyzické osoby podnikateľov a to ponukaju uz x rokov.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
uuuuha po mesiaci mi prisliel dsl router... wow...
Mali 1-1,5h globalny vypadok a vraj je na dennodennom poriadku, odkedy Telekom navysuje kapacitu ustredni.Kaper napísal:Čo si myslel tým globálnym výpadkom?
Spoiler: ukázať
b1gLoRD" sledujem stranku kde si nahodim poskytovatlevo a porovnavam i to ceny a sluzby a pozeram ze telekom ma pisane neobmedzene.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
áno, lenže sa uplatňuje fair use policy* 300gb
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
KONEČNE som po týždni volaní z Orange-om (Asi 3x) + Technikom z Telekomu a neviem ešte s kýmdoriešil nastavenie linky. Som rád, že to nakoniec technik nastavil takto, pretože sa stále odvolával nato že taký profil nemôže nastaviť, lebo lebo...
Profil 7,5/1Mbit (8Mbit by linka dala tiež, ale už ku večeru je to len tak tak, a robilo to CRC chyby...)
Profil 7,5/1Mbit (8Mbit by linka dala tiež, ale už ku večeru je to len tak tak, a robilo to CRC chyby...)
Ake by mali byť tie optimalne hodnoty?
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
stare zname neobmedzene oni ti to rychlo vysvetlia ze stahovat mozes kolko chces... len rychlost sa ti znizi...takze datovo ta neobmedzia. smutne na tom je ze na predajni Telekomu ani slecinky o tom nic netusia a budu ti tvrdit ze ake je vsetko neobmedzene... takze jedina moznost je vyskolit ich s vytlacenym "Cennikom"...a vidiet ako sa potom tvaria je na nezaplatenieFullesh napísal:b1gLoRD" sledujem stranku kde si nahodim poskytovatlevo a porovnavam i to ceny a sluzby a pozeram ze telekom ma pisane neobmedzene.
Myslel som na otázku užívateľa "kaper"CageJ napísal:Inac, pre riesenie SNR/M, dalej citat tu:
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 2&t=113994
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.