Ahojte,
mam momentalne 24'' IPS monitor od LG, na hry slusny, krasny obraz, v podstate stav noveho kusu (rozlisko full HD).
Hravam 50% casu FPS, z toho 45% competitive, cize vyssie MHz by sa zisli.
Peniaze nie su problem, ale co vidim tie G-Sync panely na TN baze, tak sa mi chce z toho blit (o nicom panely zabalene do gaming obalu do 500 Euro, detto pre IPS gaming panely za 800 Euro).
Mam teda nasledujucu otazku: oplati sa mi prejst na non-G-Sync TN panel, 144 MHz, 24 palcov, HD rozlisko? Kartu mam 970, cize ta to potiahne, pri hrach co hram.
Obavam sa najma TN panelu, z IPS je to predsa len prechod k horsiemu. Ak nebudem mat G-Sync a budem mat variabilne frames, prepadnu sa na minimum? Resp. ako to funguje?
144 MHz monitor - oplati sa kupit
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
144 MHz monitor - oplati sa kupit
Spoiler: ukázať
Re: 144 MHz monitor - oplati sa kupit
Za seba ti môžem povedať že som mal vedľa seba môj už staručký 120Hz monitor a TV LG 42LM620s aj 3 lacné IPS monitory LG (k PC čo som skladal), takže porovnať viem.
Napriek horším farbám sa mi vždy lepšie pozeralo na ten môj 120Hz monitor, jednoducho som zaťažený na plynulosť. A tú plynulosť vidno všade, Windows plocha, Europa Universalis 4, DOTA2, CS:GO...
Ja by som na tvojom mieste vymenil, ale samozrejme každý vníma veci individuálne takže najlepšie objednať z eshopu, vyskúšať a tak sa rozhodnúť.
G-Sync zlepšuje plynulosť pri nízkych fps, ak budeš mať 100+fps G-sync ti vôbec netreba a ak aj budeš mať nižšie fps, bude sa to správať úplne rovnako ako na tom tvojom 60Hz IPS monitore ak tiež nemá G-Sync Jednoducho je to vec ktorá s vyššími Hz nemá nič spoločné okrem toho že sa to spolu dáva do prémiových herných monitorov
Inak videl som aj vcelku lacný 144Hz monitor s VA panelom a Freesync, ale nenašiel som naň recenzie: https://www.alza.sk/27-acer-xz271bmijpp ... d=18842948
Možno by stál za vyskúšanie, Freesync na nvidii síce nerozbeháš ale je to v podstate zdarma navyše a 27" VA panel so 144Hz za 350€ znie lákavo (určite lákavejšie ako IPS za 800€ ), pokiaľ to nebude zabité rôznymi neduhmi, hlavne ghostingom ak ten VA panel nebude stíhať.
Napriek horším farbám sa mi vždy lepšie pozeralo na ten môj 120Hz monitor, jednoducho som zaťažený na plynulosť. A tú plynulosť vidno všade, Windows plocha, Europa Universalis 4, DOTA2, CS:GO...
Ja by som na tvojom mieste vymenil, ale samozrejme každý vníma veci individuálne takže najlepšie objednať z eshopu, vyskúšať a tak sa rozhodnúť.
G-Sync zlepšuje plynulosť pri nízkych fps, ak budeš mať 100+fps G-sync ti vôbec netreba a ak aj budeš mať nižšie fps, bude sa to správať úplne rovnako ako na tom tvojom 60Hz IPS monitore ak tiež nemá G-Sync Jednoducho je to vec ktorá s vyššími Hz nemá nič spoločné okrem toho že sa to spolu dáva do prémiových herných monitorov
Inak videl som aj vcelku lacný 144Hz monitor s VA panelom a Freesync, ale nenašiel som naň recenzie: https://www.alza.sk/27-acer-xz271bmijpp ... d=18842948
Možno by stál za vyskúšanie, Freesync na nvidii síce nerozbeháš ale je to v podstate zdarma navyše a 27" VA panel so 144Hz za 350€ znie lákavo (určite lákavejšie ako IPS za 800€ ), pokiaľ to nebude zabité rôznymi neduhmi, hlavne ghostingom ak ten VA panel nebude stíhať.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: 144 MHz monitor - oplati sa kupit
ja som mal aj TN 144HZ acer predator v podobnej cene, a musim povedat,ze to bol skvely monitor...tiez som presiel z nejakeho lacnejsieho IPS a nejake extra zmeny som si nevsimol -zvlast v hrach (zdoraznujem,ze na pc robim tak vo worde,pozeram film vo vlc alebo sa hram- cize pre trenovane oko to asi vyber nebude)... pozorovacie uhly? ved sedim rovno pred pc tak ma nezaujima ci v nejakom sialenom uhle je dobre vidiet (logicke? aspon pre mna)...
takze na hry by som urcite bral 144HZ,kludne aj TN - za mna acer predator --- ale teraz tusim na alze som zhliadol aj ZOwie, co by mal byt benq a na tych sa hra dost vela turnajov,takze asi take zle nebudu
tiez som chcel 144hz 34wide, ale tie ceny momentalne sialene,takze bohuzial ostanem na 4K 60hz (zatial)
takze na hry by som urcite bral 144HZ,kludne aj TN - za mna acer predator --- ale teraz tusim na alze som zhliadol aj ZOwie, co by mal byt benq a na tych sa hra dost vela turnajov,takze asi take zle nebudu
tiez som chcel 144hz 34wide, ale tie ceny momentalne sialene,takze bohuzial ostanem na 4K 60hz (zatial)