DDR4 a DDR4 SDRAM
DDR4 a DDR4 SDRAM
Dobrý deň, potreboval by som poradiť že ak kupujem napr. ddr4 sdram na dosku na ktorej je napísané že podporuje ddr4 tak mi to bude pasovať ? A chcem sa spýtať že či výkon tej RAM pamäte závisí len od toho čo prepúšťa procesor alebo mám kúpiť väčšie ?
Re: DDR4 a DDR4 SDRAM
Je to jedno a to isté. DDR4 sa ďalej klasifikujú podľa DIMM type, ale keďže neriešiš server nech ťa to ani nezaujíma. Ideálne zobrať maximálnu frekvenciu akú doska podporuje, CPU sa prispôsobí.
Ale nemusím kúpiť max frekvenciu akú doska podporuje ... šak to všetko ide len do procesoru nie ?
Nemusíš. Ak nechceš taktovať, zober 2133 alebo max 2400. Nevidím zmysel priplácať za rýchlejšie.
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
frekvencia je uplne jedno, nizsia ma zanedbatelny vplyv na vykon, a ak by bola vyssia tak sa podtatkuje na maximalnu hodnotu doskyDeMereX napísal:Ale nemusím kúpiť max frekvenciu akú doska podporuje ... šak to všetko ide len do procesoru nie ?
Od generácie Skylake je prínos rýchlejších RAM oveľa znateľnejší než doteraz, takže určite áno.