Znovu ďalšia Myškarská téma prichádza . Mesiac nebol zlý, zvýšil sa nejaký peniažťok a až teraz som si uvedomil, že tú 5 alebo koľko starú SteelSeries QCK a dedečka GB M7 by som mal vyhodiť (teda myšku ako zálohu, prípadne do práce)...je už na čase...
Takže aby som spravil menší prehľad - prešiel som si (tými lepšími) s Logitech G600 a Razer DA Chroma (myslím, že to je všetko, čo stojí za zmienku), takže som okúsil menšiu a tučnučkú (G600) a tú koziťahanú menšiu, dlhšiu a symetricky ladenú - z tých dvoch mi sedela viac práve G600 - jedným z dôvodov je nesymetrický dizajn, takže pohodlné položenie prsteníku a núdzové pridržanie myšky malíčkom - takto ako pri DA, tak M7 to je prsteník a malíček - je to otravné...
Čo a aká by mala mať (dám to do spoileru, nech to nie je kilometrový príspevok):
Myš:
- optika (ale ja nie som až taký gurmán, nemôžem povedať, že s laserofkof M7 trpím ale viem, prečo sa kvalitné senzory oplatia - pridajú to presné zakončenie, ktoré sa mi lúbi)
- nesymetrický dizajn - čím inteligentnejšie riešené umiestnenie prsteníka a malíčku, tým lepšie
- minimálne 2 bočné tlačidla pre palec
- koliesko by bolo super, ak by malo side-click-y a ten prepínač toho šialeného nekonečne rýchleho otáčania (bez zarážok)
- prepínač DPI nepotrebujem - akosi som si vždy myslel, že to potrebujem ale mne stačí jedno nastavenie a to mám všade (myslím win a hry)
- podsvietenie ? pf, podsvietenia mám rád ale na myške ho nepotrebujem...absolútne
- taká úplná šialenosť a úplne voliteľná "že len ak by náhodou" nejaká s tretím hlavným tlačidlom ako G600 (tlačidlo pre prsteník) - to bolo úplne geniálne
Podložka:
- materiál - nevedno
- rozmery - aspoň tých 30x27cm
- farba - toto je čisto len pre textilnú - všetko okrem čiernej - ja ďalší (vizuálne rušivý) lapač prachu nepotrebujem
Myš ? čokoľvek do 145€ (prečo tá suma ? Lebo ak mi hrabne, tak podľahnem tomu malému svrbeniu v ukazováku a zoberiem G900, aj keď to je myš nie podľa môjho gusta - symetrický dizajn a ten Logitech blbý dizajn)...alebo di 80-90€, to bude normálnejšie, že ?
Podložka ? Bolo tu už pár tém, takže tu nemám potuchy, pokiaľ fakt postúpili netextilné povrchy, tak budiž...cena do 40€???
Nebránim sa ani nápadu s giga podložkami pre klávesnicu a myš zároveň, len berte na zreteľ, prosím, že mám Gamdias Hermes, čo je gigant vďaka/kvôli opierke, tak aby to potom malo aj svoju veľkosť..
Klávesnicu si nechávam nakoniec - ja som s Hermeskou veľmi spokojný (verzia s MX Blue), podsvietenie používam 1% času, takže RGB mi nechýba (aj keď veľmi veľmi slabé biele podsvietenie by som bral), avšak stále ma zaujme, ak je na trhu niečo nové a zaujímavé, takže som otvorený aj tomuto...
- viacmenej nepotrebujem žiadne G klávesky (Hermes ich má kopu, no vôbec ich neviem zaradiť do používania...a ak, tak najviac mi vyhovujú aj tak len tie pod medzerníkom, tie sú fantastické)
- podsvietenie minimálne v bielej farbe so širokou paletou nastavenia jasu
- boly by som rád, ak by som mala kovovú konštrukciu
- USB hub nie je podmienkou ale poteší
- spínače najlepšie kliky-klikky-klikenzi MX Brown (trošku tichšia verzia Bluečiek) alebo MX Silver (ak nie tacktile, tak len MX Silver (MX Speed))
- numpad určite musí byť, toto nie je čisto herná, bez numpadu by to nešlo
Čo určite nechcem:
Vynechajme rovno G410 a G910 - G910 (Orion Spectrum) som mal a v živote by som ju už nechcel (a Romer-G tú potápajúcu loď nezachránia)
Cena - nastavme si strop na 110€
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
nemusis, plastove deru skaty na mysi
chod do silikonovej
poriadne som tvoj post necital, videl som G600 tak som dal Scimitar
ak si si teda isty, ze nebudes hrat mmorpg ( Camelot Unchained, Chronicles of Elyria, .. ) tak pokukaj hlodavce s pwm3366 a vyberal by som asi co najlahsiu
skoda to obmedzenie na nesymetricku
Do 140 € za myš? Neblbni... už 80 je na hrane IMO.
Mionix Naos by bola asi ideálna z hľadiska tvaru, ostatné záleží od nárokov. Ja nie som nejak extra zaťažený na megakvalitné senzory, asi ani neviem rozoznať rozdiel medzi lepšími a naj na svete. Ale zas na nepresnosti trackingu som alergický. Nejaké dlhé herné seansy už nedávam, hlavne teda to musí byť pre mňa presné a pohodlné vo Photoshope, Coreli keď pri tom sedím hodiny, aby si to nepýtalo zvýšenú pozornosť a tým pádom neunaví ruku ani psychiku. S Mionix som v pohode. Mal som 7000 aj 8200, rozdiel v trackingu som nepostrehol, ostal som u laserovky, lebo boli v tom čase za rovnakú cenu.
Niečo nesymetrické, čo sa dá aj držať - tie symetrické a tie, ktoré sú len akoby vykrivené symetrické mi spôsobujú záchvat len pri pomyslení na ne.
mino_85 napísal:Do 140 € za myš? Neblbni... už 80 je na hrane IMO.
Mionix Naos by bola asi ideálna z hľadiska tvaru, ostatné záleží od nárokov. Ja nie som nejak extra zaťažený na megakvalitné senzory, asi ani neviem rozoznať rozdiel medzi lepšími a naj na svete. Ale zas na nepresnosti trackingu som alergický. Nejaké dlhé herné seansy už nedávam, hlavne teda to musí byť pre mňa presné a pohodlné vo Photoshope, Coreli keď pri tom sedím hodiny, aby si to nepýtalo zvýšenú pozornosť a tým pádom neunaví ruku ani psychiku. S Mionix som v pohode. Mal som 7000 aj 8200, rozdiel v trackingu som nepostrehol, ostal som u laserovky, lebo boli v tom čase za rovnakú cenu.
Nemôžem klamať, že to nebolo možno trošku aj chvíľkové pobláznenie ale...niekedy (nie stále, nie často)...stredne často musím k sebe priťahovať trošku myšku, lebo kábel sa niekde zasekne a ak potom hrám, tak neviem dotiahnuť myš tam, kde chcem, lebo káblik nepustí...musím sa priznať, že preto prišiel ten 140€ rozpočet a G900 namysli. Ale nakoniec by som sa neodhodlal do toho ísť, proste tá dizajnová a symetrická politika Logitechu mi proste nechutí.
Najradšej by som vychytil nejakú Naos 7000 v bazári za nejaký krajší peniaz, prípadne by som tak rád ako taký medziformát medzi G600 a klasickou myškou šiel do Nagy Chromy ale to je zase Razer - rozbije sa to do roka (ako DA Chroma..tvl, čistý treš) a k tomu má laseráček, i keď bez akéhokoľvek mena a prišiel mi podozrivo podobný špecifikáciami jednému z nových Pixartov/Avagočiek (3360 alebo predchodcovi - nie som si teraz istý), aj keď akoby nejaká laserová verzia.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
No tak som zase popozeral veci, čas neúprosne beží.
Na zložité tvary (ala Naos 7000) sa asi vyprdnem a pôjdem do niečoho bežného. Aktuálne pozerám po Logitech G403 (+ bezdrôtovej verzii - očakávam výkon cca ako G900 - tam človek fakt dopláca tých skoro 40€ len za bezdrátové riešenie ala stálo by to za to mať navždy pokoj od kábla).
Znovu tam pletiem bezdrátovku, no aby som to upresnil (a ukázal), priestorová situácia je u mňa asi takáto: https://drive.google.com/open?id=0B9Com ... XNRdnlfTlU
Niekedy mám problém, že ak som na pravej strane podložky a chcem myš kvôli posunu nadvihnúť a ísť doľava, tak sa mi kábel zavadí o spodok repro, niekedy, ak idem príliš doľava, tak ma stopne predčasne, keď kábel narazí o stojan monitora; pri opletených kábloch je to samozrejme trošku lepšie, no aj tak tam ten problém je.
Okrem iného je tu aj jeden detail, ktorý mi vadil pri viacero myškách a okrem aktuálnej staručkej GB M7 som ju nevidel u drahších myší (len ma ide roztrhnúť, keď si spomeniem na ten až takmer škrípajúci hluk z DA Chromy) - hlasitosť kolieska a stlačenia, tu je G403 fakt zaujímavým kandidátom. Chýba mi tam naozaj asi len side-click.
Chalan má plno recenzií, takže bolo z čoho čerpať.
Sekundu som ešte premýšal o novej DA Elite ale to by bol bulšit - životnosť max. rok, koliesko počuť až na kilometer a Synapse. Hneď som sa zobudil...
K podložke, tam mám dve v hľadáčiku Zowie PTF-X https://www.alza.sk/zowie-by-benq-ptf-x-d4017078.htm a potom tú SS Dex...ešte sa rozhodnem - stále mi vŕta hlavou myšlienka tej Dex-ky - a toho povrchu, to senzoru neprekáža, že je "členený" povrch?