Situacia na realitnom (pokrutenom) trhu v BA
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: Situacia na realitnom (pokrutenom) trhu v BA
Co som davnejsie zbezne pozeral, tak cca taky byt co v BA bol za nejakych 130-140k som nasiel podobne v BR za 10-20k menej
ale ako pozeram teraz brnenske novostavby tak ceny tam tiez maju za 3izbak od 140 do 200k
najhorsie na tom celom v BA su este aj tie ceny najmov... niektore su riadne prestrelene a nemozes mat deti, zviera, pomaly tam ani nechod aby si to neznicil
ale ako pozeram teraz brnenske novostavby tak ceny tam tiez maju za 3izbak od 140 do 200k
najhorsie na tom celom v BA su este aj tie ceny najmov... niektore su riadne prestrelene a nemozes mat deti, zviera, pomaly tam ani nechod aby si to neznicil
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Quicky, dopyt je vysoky, ale pre to, ze kazdy dostane 100% hypo. Ak budu potrebovat ludia 20% cash, tak to dramaticky spadne. Proste teraz clovek, co zaraba 600€ a ma na ucte 1.000€ od rodicov, chce kupovat byt. Toto je chore...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Skus si to vziat z druhej strany...
Taki ludia nemaju pravo byvat? Kde maju byvat? Pretoze budu u rodicov do smrti takymto sposobom. Resp. pokial naskreckuju na tvojich 20% "akontacie" z 100k hypo, tak sa mozu na to vyprdnut lebo budu mat po 40-tke...
Nieje problem ze maju tisic na ucte a 600 plat, ked si spocitali ze hypo mesacne utiahnu. Lebo napr. zaraba aj zena.
Skorej treba riesit preco su stavby tak drahe, za novostavbovy trojizbak dat 100k (= TRI MILIONY na koruny) je proste overkill...to uz radsej dom stavat za tie prachy.
Kokos, dnes aby clovek robil len na obyc. zivot a samozrejme veci ako je byvanie.
Taki ludia nemaju pravo byvat? Kde maju byvat? Pretoze budu u rodicov do smrti takymto sposobom. Resp. pokial naskreckuju na tvojich 20% "akontacie" z 100k hypo, tak sa mozu na to vyprdnut lebo budu mat po 40-tke...
Nieje problem ze maju tisic na ucte a 600 plat, ked si spocitali ze hypo mesacne utiahnu. Lebo napr. zaraba aj zena.
Skorej treba riesit preco su stavby tak drahe, za novostavbovy trojizbak dat 100k (= TRI MILIONY na koruny) je proste overkill...to uz radsej dom stavat za tie prachy.
Kokos, dnes aby clovek robil len na obyc. zivot a samozrejme veci ako je byvanie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Sponzor fóra gold
100k na trojizbak je ultra lacne btw
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
No zase by som z tej budúcej hypo nerobil nejaký veľký horor. Mám kamoša ktorý robí ITčkára za cca 950-1000 čistého. Je po výške, cca 3 roky tam pracuje. Má aj auto za 6k a cca 25k na účte. Je tesne pred 30kou. Žije s rodičmi, čiže nemá nejaké väčšie paušálne výdavky, tak sa mu to nazbiera. Kebyže si nájde ženu a chceli by ísť spolu bývať/po svadbe atď, čo by mala tiež aspoň 15k , tak už majú tých 20 percent a žiadna 40ka sa nekoná. Ja len, že to ide.
.
-
- Sponzor fóra gold
fuh, 3 roky po skole (cca 28?), uz aspon 2 deti treba nie to u rodicov sediet
V priemere mina 138 eur mesacne na zivot?
Cize mu vsetko platia rodicia a on setri na byt.
Potom bude setrit na splatku kazdy mesiac.
Takze o com to je? Ze staci setrit?
Cize mu vsetko platia rodicia a on setri na byt.
Potom bude setrit na splatku kazdy mesiac.
Takze o com to je? Ze staci setrit?
.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
No míňa troška viac. 1000 nieje vždy (počítaj nadčasy, 150% príplatky za nočné a podobne). Približne ... si zober že zaplatí paušal za telefon, 70 eur tankovanie, niečo dá rodičom, že tam žije, + nejaké menšie výdavky. Tak dajme tomu 300 eur. Rozhodne je to menej než keby platil 550 nejakú hypo/prenájom + ešte jedlo pre seba/drogériu a ostatné veci. Už si na 900. To je troška rozdiel Preto sa mu za 3 roky nazbieralo.
.
-
- Sponzor fóra gold
pockaj, to je co za ITckar? (s nocnymi myslim)
// aj som si myslel ze at&t v ke
// aj som si myslel ze at&t v ke
Naposledy upravil/-a LordKJ v Ut 01. Nov, 2016, 14:07, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ako v kazdom pripade poviem priklad
moj byt 3i novostavba 63m2 plus 7m2 loggia--- developer ho nam predal ako holobyt za 75k s dph... teraz jak strasny ultra boom prisiel stoji tento isty holo 97k s dph (byvaly kolega teraz kupil oproti mne)...
takze ked si to vezmeme ,ze oplatilo sa im predavat aj cca 3 roky spatne za 75k s dph? tak kolko realne ich stal ten byt? 40k s dph? proste toto je chore...ale tka ja chapem,ze to nieco stoji atd...
to iste pri domoch na kluc, bol som s klientom, realne postavi 100m2 murovany dom na kluc za nejakych 50-55K (bavime sa o obycajnom bungalove do standardu vratane vsetkych jeho nakladov a nieco uz na tom ma)... a predavaju sa po kolko ? 90-110?na jednej stavbe not bad...
moj byt 3i novostavba 63m2 plus 7m2 loggia--- developer ho nam predal ako holobyt za 75k s dph... teraz jak strasny ultra boom prisiel stoji tento isty holo 97k s dph (byvaly kolega teraz kupil oproti mne)...
takze ked si to vezmeme ,ze oplatilo sa im predavat aj cca 3 roky spatne za 75k s dph? tak kolko realne ich stal ten byt? 40k s dph? proste toto je chore...ale tka ja chapem,ze to nieco stoji atd...
to iste pri domoch na kluc, bol som s klientom, realne postavi 100m2 murovany dom na kluc za nejakych 50-55K (bavime sa o obycajnom bungalove do standardu vratane vsetkych jeho nakladov a nieco uz na tom ma)... a predavaju sa po kolko ? 90-110?na jednej stavbe not bad...
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
mne to pride, ze tak ako reklamicky masiruju mozocky hlupym slovakom tak to je aj v bankach s hypo.
Ich az tak nezaujima kolko stoji byt, ale ci dostanu vobec hypo a kolko bude mesacna splatka, nic viac.
Ale co sa da cakat, pri financnej gramotnosti aka je na Slovensku plus brainwash z TV
Ich az tak nezaujima kolko stoji byt, ale ci dostanu vobec hypo a kolko bude mesacna splatka, nic viac.
Ale co sa da cakat, pri financnej gramotnosti aka je na Slovensku plus brainwash z TV
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
nehovorim ze nemas pravdu... len ta trosku upresnim pre diskuterov z ineho kraja aby nemali mylne predtavy ako lacno je v BA.shiro napísal:Skus si to vziat z druhej strany...
normalny novostavbovy trojizbak nekupis za 100K... nekupis. Bud je totalne naho*no lokalita alebo kupis trojizbak 58m2 co tu ako deklaruju ze je moderne funkcne super byvanie, ked sa potkynas o hajzel ked chces prejst z kuchyne do spalne. ano tak to je.
Stavat dom za 100k?... ano ak mas pozemok. normalne pozemky 20km od tabule bratislava stoja od 100e/m2. Aby si tam nejaky ten aspon bungalov okolo 100m2 mohol slahnut potrebujes 6a co mas 20x30m. A to aby ta netrafil slak, tak sa modli aby si robil na zmeny tak aby si siel vzdy proti premavke, pretoze rano a poobede zhniješ v aute. A to si šťastný že sa nestala nehoda. Ak nemas pozemok tak si proste mozes postavit kuticu.
Ja som kupil za 127 litrov prerobeny 3 izbak 75 stvorcov so zariadenim v Dubravke. Neni to nejake ultra luxusne byvanie ale je utulne. Nemame vratnika a internet si musime vybavit po vlastnej linii. Nevadi mi to ze to je starsi barak. Poznam ludi a pohybujem sa medzi ludmi co si na nehnutelnost brali 200 tis € len preto aby sa mohli ukazat ze to ja mam bejvak v tejto novostavbe 80 hustokrutych modernych stvorcov s vratnikom a je len detail ze dostavaju mi to za rok. Lenze ked si porovname kolko % prijmu ho stoji mesacna splatka a kolko % mna... tak. Na vine su ludia... lebo chýba trosku striedmosti. Ano bez tych 750e mesacne sa naucis zit, len ti to nikto nesmie moc casto pripominat.
Normalne ma laka myslienka ze z haluze vyskusam za co by som ten byt predal na jar. Predtym nez budem robit nejake zasahy do toho ako je.
BTW. Viem ze v jednej banke (a pochybujem, ze to je inde diametralne odlisne) pri posudzovani sa testuje ci dokazes splacat aj v pripade ze by okamzite poskocila sadzba o 2% (resp. musis to zvladat) a este sa ti nieco stalo s prijmom, okrem ineho samozrejme. Vsetko samozrejme vychadza z modelov uveroveho rizika. Takze aspon v jednej co poznam sa urcite nejde na uplne na knap. Horsie budu asi tie banky ktore sa snazia urvat co najvacsi podiel na trhu. Uvidime co spravia s trhom nove podmienky, podla mna s novostavbami nic a so starymi bytmi iba malo. Aspon v BA.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Ja som kupil za 127 litrov prerobeny 3 izbak 75 stvorcov so zariadenim v Dubravke.
kedy presne ? Kde presne v Dubravke ? Za Saratovskou smerom na Zohor dva kilometre ? Lebo aj nie je Dubravka ako Dubravka...
kedy presne ? Kde presne v Dubravke ? Za Saratovskou smerom na Zohor dva kilometre ? Lebo aj nie je Dubravka ako Dubravka...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Mna skorej rozculuje, ze tie 200 tisicove byty su zariadene z mobelixu/ikea/mercury marketu, lamino z baumaxu za 4e/m2.
hlavne ze stoji bavo na chodiku.
hlavne ze stoji bavo na chodiku.
Naposledy upravil/-a HaDeS v Ut 01. Nov, 2016, 18:33, upravené celkom 1 krát.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,