Tablet pre mamu do 100E
Tablet pre mamu do 100E
Zdravim,
potreboval by som najst vhodny tablet pre mamu na vianoce, nieco schopne a pouzitelne, idealne 7-8", bude pouzivat mail, skype a bezne surfovanie, nic narocne, len aby siel telefonovat z neho nebude, cisto iba na wifine
Nemam vobec sajnu aky, tablet nemam a nepouzivam, co som tak namatkovo nasiel tak tento vyzera fajn Lenovo TAB 3
Vdaka za rady
potreboval by som najst vhodny tablet pre mamu na vianoce, nieco schopne a pouzitelne, idealne 7-8", bude pouzivat mail, skype a bezne surfovanie, nic narocne, len aby siel telefonovat z neho nebude, cisto iba na wifine
Nemam vobec sajnu aky, tablet nemam a nepouzivam, co som tak namatkovo nasiel tak tento vyzera fajn Lenovo TAB 3
Vdaka za rady
Re: Tablet pre mamu do 100E
bazarovy ipad mini .... viem bazarovy pod stromcek ... ale daleko lepsi ako hento
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tiez si myslim. pri tej cenovke hocijaky novy tablet skonci po dvoch dnoch na policke ako zbytocna haraburda. ak to ma byt android tak toto je absolutne minumum http://tablety.heureka.sk/huawei-mediap ... -2gb-16gb/# ale to uz to fakt moze byt aj ipad
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ako minimum by som bral osobne uz tie okolo 150e s 2gb ram
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
co tak ist do neakej ciny chuwi, onda, teclast ?
PS4 + OPTOMA HD 141X
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
z vlastnej skusenosti: nie. mozno by som to zvazil pre nejakeho geeka, ale urcite nie pre mamu.
Vdaka chlapci, sice ste ma moc nepotesili ale pomohli popozeram teda po bazaroch
ono o tie ipady podaktore sa fakt dobre stara. Urcite najdes nieco pekne len sa treba trocha prehrabat. GL každopádne
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Za 2 stovky by som zobral Nvidia Shield K1 novu z Alzy. Alebo pockaj este par dni na Google, ci uvedu na trh novy tablet a aka bude cena. Za 100vku tazko kupis cosi, co jej nebude liezt na nervy. To radsej nic, lebo strati chut vobec tablet pouzivat.
Tak neponhla to extra, resp do vianoc, ale chcel som vediet ako to vyzera..
Kazdopadne sa pojdem pozret do Nayka a poskusat tie lacnejsie tablety ci sa to da vobec pouzivat a uvidim, ten bazar necham ako poslednu moznost
Kazdopadne sa pojdem pozret do Nayka a poskusat tie lacnejsie tablety ci sa to da vobec pouzivat a uvidim, ten bazar necham ako poslednu moznost
7" je z mojej vlastnej skúsenosti málo, aspoň 8" (nezdá sa to ale 7" nie je reálne o moc spratnejší ako 8" a rozdiel vo veľkosti displeja je citeľný) s cca HD rozlíšením (1024*600 je žalostne málo), na doma ideálne tých 10", hlavne pre staršieho človeka je to dosť veľká záťaž pozerať na tak malú obrazovku.
Čo sa Androidu týka bežné veci aktálne stále zvládne aj bežný štvorjadrový s 1GB RAM a Android 5.1 (taký denne používam už vyše roka, 8" ASUS s Intel Atom - Chrome, Youtube, Facebook, Skype, Clash of Clans, Boom Beach, nejaké detské appky pre dcéru atď. zvláda v pohode, ale už by som ho nebral, neduhy spomínam nižšie). Teraz aspoň pre seba by som však už bral len Android 6 s 2GB RAM a viac - appky i systém sú čoraz nenažranejšie, cítim to hlavne pri tých dvoch hrách ktoré by už chceli viac RAM. Interné úložisko 8GB + microSD slot je absolútne minimum, ideálne aspoň 16GB ak plánuje aj inštalovať pár aplikácií keďže sú čoraz nenažranejšie a aj systém, fotky, dokumenty, hudba, videá atď. niečo zaberajú.
Prekvapivo dôležité sú veci ktoré človeka hneď nenapadnú, ani keď skúša v obchode - napr.:
1. Kvalita a umiestnenie repro, nepovažoval som to za dôležitú vec a spätne ľutujem že som zobral papierovo výkonnejší tablet ale s mono repro smerujúcimi dozadu namiesto stereo repro smerujúce ku mne, blbo sa počúvajú filmy, youtube i hudba (nielen audio kvalita, ale najmä zrozumiteľnosť reči) a trepem kvôli tomu všade slúchadlá
2. Odozva - nielen odozva OS a appiek čo vyskúša asi každý keď to chytí do rúk, ale aj prebudenie - s tým má problém môj tablet, keď sa prebudí/odomkne cca 2s nereaguje, potom ide chvíľku spomalene a potom už ide úplne svižne - počul som že s týmto majú problémy aj iné tablety s Intel CPU, netuším či to je SW alebo HW záležitosť. Spočiatku som tomu nevenoval pozornosť, však ako často človek zamkýňa/odomkýňa zariadenie, ale časom ma to začalo srať
3. Displej - nielen aby bol IPS so slušným rozlíšením, ale aj aby sa naň dobre pozeralo v bežných podmienkach, ako ľahko sa zaťapká, ako dobre (svižne, presne...) reaguje na dotyky...
4. Fotoaparát - hlavne na prednom sa šetrí a ak chce človek Skypovať tak ocení ak je aspoň trochu kvalitný lebo často je to úplná bieda, ale to človeka napadne až keď prvýkrát spustí Skype, chce s niekým hovoriť a vidí svoj zašumený rozmazaný obraz...
Čo sa Androidu týka bežné veci aktálne stále zvládne aj bežný štvorjadrový s 1GB RAM a Android 5.1 (taký denne používam už vyše roka, 8" ASUS s Intel Atom - Chrome, Youtube, Facebook, Skype, Clash of Clans, Boom Beach, nejaké detské appky pre dcéru atď. zvláda v pohode, ale už by som ho nebral, neduhy spomínam nižšie). Teraz aspoň pre seba by som však už bral len Android 6 s 2GB RAM a viac - appky i systém sú čoraz nenažranejšie, cítim to hlavne pri tých dvoch hrách ktoré by už chceli viac RAM. Interné úložisko 8GB + microSD slot je absolútne minimum, ideálne aspoň 16GB ak plánuje aj inštalovať pár aplikácií keďže sú čoraz nenažranejšie a aj systém, fotky, dokumenty, hudba, videá atď. niečo zaberajú.
Prekvapivo dôležité sú veci ktoré človeka hneď nenapadnú, ani keď skúša v obchode - napr.:
1. Kvalita a umiestnenie repro, nepovažoval som to za dôležitú vec a spätne ľutujem že som zobral papierovo výkonnejší tablet ale s mono repro smerujúcimi dozadu namiesto stereo repro smerujúce ku mne, blbo sa počúvajú filmy, youtube i hudba (nielen audio kvalita, ale najmä zrozumiteľnosť reči) a trepem kvôli tomu všade slúchadlá
2. Odozva - nielen odozva OS a appiek čo vyskúša asi každý keď to chytí do rúk, ale aj prebudenie - s tým má problém môj tablet, keď sa prebudí/odomkne cca 2s nereaguje, potom ide chvíľku spomalene a potom už ide úplne svižne - počul som že s týmto majú problémy aj iné tablety s Intel CPU, netuším či to je SW alebo HW záležitosť. Spočiatku som tomu nevenoval pozornosť, však ako často človek zamkýňa/odomkýňa zariadenie, ale časom ma to začalo srať
3. Displej - nielen aby bol IPS so slušným rozlíšením, ale aj aby sa naň dobre pozeralo v bežných podmienkach, ako ľahko sa zaťapká, ako dobre (svižne, presne...) reaguje na dotyky...
4. Fotoaparát - hlavne na prednom sa šetrí a ak chce človek Skypovať tak ocení ak je aspoň trochu kvalitný lebo často je to úplná bieda, ale to človeka napadne až keď prvýkrát spustí Skype, chce s niekým hovoriť a vidí svoj zašumený rozmazaný obraz...
8" nie je o velkosti displeja, tam oproti 7" je rozdiel maly. Dolezitejsi je pomer stran. 8" je v tomto smere na nejake surfovanie ci citanie daleko pohodlnejsi ako 7".
akoze aky problem mate s tym chuwi?? Super tablet, mam ho rok a som spoko. Akuratze do Vianoc by to uz neviem ci stihlo prist.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438