hawkeye napísal:4. Co by ste odporucili ludom, ktory chcu skusit Kickstarter alebo indiegogo kampan aby bola uspesna? Naco sa sustredit? Naco si dat pozor?
V prvom rade treba mať samozrejme produkt, ktorému veríte a myslíte si, že ho ľudia potrebujú alebo chcú. Ale samozrejme to nie je všetko – viackrát som videl na KS dobrý produkt s amatérskou KS stránkou – žiadne obrázky, stručný popis produktu, nedostatočný dôraz na to, čo to prinesie potenciálnemu podporovateľovi.
Treba byť transparentný a poskytnúť ľuďom čo najviac informácií. Zároveň musíte počas kampane s ľuďmi komunikovať, odpisovať na ich požiadavky a otázky. Dokonca som videl odporučenie, že na prvé a posledné dni kampane (to sú tie najdôležitejšie!) si treba zobrať dovolenku.
Takisto treba mať zaujímavé úvodné video, projekty, ktoré ho majú, majú o 20% vyššiu úspešnosť ako tie bez neho. Je to prvý kontakt s vašim potenciálnym backerom.
Posledná vec, ktorá bola veľmi dôležitá, boli recenzie. Toto sa asi nedá urobiť pre hocijaký druh produktu, no pre spoločenské hry existuje niekoľko youtube recenzentov hier, ktorých názor je pre ľudí dôležitý. Preto predtým, ako som spustil KS kampaň, som hru niektorým z nich rozoslal a ich recenzie priniesli mojej hre kredibilitu, ktorú by som inak nezískal.