Situacia na realitnom (pokrutenom) trhu v BA
Re: Situacia na realitnom (pokrutenom) trhu v BA
skus si precitat este raz prispevok. Nik nikomu nic nerobi narocky. Je mi jasne ze s deckom nic nespravis ale to je minimum co sa tu deje tu arogancia kvitne na schodoch Nechapem odkial si vydedukoval svoju poslednu vetu ale budiš... btw stažuje si babka, ktorá je v kuse ožratá, na tabletkách, vrieska deň noc po deťoch ktoré sa len hrajú v parčíku za barákom (len tak, nech sa tam nehrajú, ju baví vrieskať) a samozrejme vkuse volá policajtov na muža, ktorý ju ževraj bije (realita je taká že ona terorizuje jeho a obaja slopú jak socky a potom sa bijú navzájom). btw fajčí väčšina osadenstva paneláku, keď sa všetci zhodneme že sme non smoking flat ok, ale nič také sa nedeje, práve naopak..
kilo to pekne prekrútil v poslednej vete a teraz sa tu pekne do mna obujete, ale nech sa páči. Ja viem čo tu musím trpieť, mohol by som riešiť a tolerujem to miesto toho. Mne tiež vadí cigaretový zápach, stačí si to poriadne prečítať... keby bolo na mňe nech sa nefajčí vôbec, ale vravím, väčšina holduje, keď sa v jednom byte prestane fajčiť, aboslútne nič sa nezmení.
a k tej arogancii vieš čo? Keď mi už suseda z okna zavrieskala tak som to vždy típol a šiel preč z balkóna. Ale o 2 min šiel fajať sused a bolo to to isté... je to panelák, toto sú neriešiteľné veci takéhoto bývania..
Inak zahraničie: Napr aj také rakusko, česko, severské krajiny čo som pobehal. Myslíte si že tam niekto rieši fajčenie? Tam sa duchtí vŠADE. úplne všade v spoločných priestoroch na nástupištiach, mne mrte napr prekáža keď niekto len tak duchtí za pochodu v dave ľudí. Ako sa dá toto riešiť? Má právo tam fajčiť alebo nie?
BTW suseda má okrem decka aj psa, ktorý mi je do pol pása (hovado neskutočne) a keď nevrieska decko tak je to preto lebo nie je doma, a vtedy šteká pes. Šteká stále, zavíja a pod zvuky. Predstav si že ti nonstop cez parkety od suseda ide soundtrack ale tak hodte si kamienkom prečo nie
kilo to pekne prekrútil v poslednej vete a teraz sa tu pekne do mna obujete, ale nech sa páči. Ja viem čo tu musím trpieť, mohol by som riešiť a tolerujem to miesto toho. Mne tiež vadí cigaretový zápach, stačí si to poriadne prečítať... keby bolo na mňe nech sa nefajčí vôbec, ale vravím, väčšina holduje, keď sa v jednom byte prestane fajčiť, aboslútne nič sa nezmení.
a k tej arogancii vieš čo? Keď mi už suseda z okna zavrieskala tak som to vždy típol a šiel preč z balkóna. Ale o 2 min šiel fajať sused a bolo to to isté... je to panelák, toto sú neriešiteľné veci takéhoto bývania..
Inak zahraničie: Napr aj také rakusko, česko, severské krajiny čo som pobehal. Myslíte si že tam niekto rieši fajčenie? Tam sa duchtí vŠADE. úplne všade v spoločných priestoroch na nástupištiach, mne mrte napr prekáža keď niekto len tak duchtí za pochodu v dave ľudí. Ako sa dá toto riešiť? Má právo tam fajčiť alebo nie?
BTW suseda má okrem decka aj psa, ktorý mi je do pol pása (hovado neskutočne) a keď nevrieska decko tak je to preto lebo nie je doma, a vtedy šteká pes. Šteká stále, zavíja a pod zvuky. Predstav si že ti nonstop cez parkety od suseda ide soundtrack ale tak hodte si kamienkom prečo nie
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
nerozumiem tej logike, ze ked niekto robi nieco zle, tak mozem aj ja. to je predsa uplne irelevantne, co robia ostatni. moja posledna veta presne sedi, pretoze staci jeden-dvaja a uz sa pridaju aj ostatni a nakoniec to tu je jak na divokom vychode.
a teda aby si si nemyslel, ze som nejaka Svata Kilsvicina, tak som fajcil 14 rokov. dokonca mi nerobilo problem si zapalit aj vo vytahu a fajcil som uz dokonca aj v autobuse. ale uvedomil som si aky som bol blbec a dnes mi pride nemyslitelne, aby som niekomu robil naprieky, ked ma vyslovene poziada aby som to nerobil.
a teda aby si si nemyslel, ze som nejaka Svata Kilsvicina, tak som fajcil 14 rokov. dokonca mi nerobilo problem si zapalit aj vo vytahu a fajcil som uz dokonca aj v autobuse. ale uvedomil som si aky som bol blbec a dnes mi pride nemyslitelne, aby som niekomu robil naprieky, ked ma vyslovene poziada aby som to nerobil.
veď ja som tiež s tým sekol. Mne príde byť ale divné byť obmedzený vo vlastnom byte. Preto sa nesnažím obmedzovať ani ja iných a to ostatné očakávam od ostatných. Vôbec to nie je myslené že ak niekto robí niečo zle môžem aj ja. Vôbec nie. Príde mi byť totálne absurdné keď niekto takéto niečo rieši keď sa to deje 2x denne výhradne v noci. Ale v podstate v tom nie je vôbec problém, suseda alkoholička si sťažuje úplne na všetko minule kričala po zatúlanom psovi že nech nemočí na strom že to je jej strom
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ze pozdravujem susedu.
chapem, ze v porovnani s tym, co stvara suseda sa moze zdat vase otravovanie dymom ostatnych malickostou, ale faktom ostava, ze to je stale obmedzovanie ostatnych. ja byvam v bytovke, kde ma dole suseda predzahradku. ludia tu nemaju problem nad nou prasit koberce, ci klepat popol a to aj vtedy, ked dole spi babatko v kociku.
chapem, ze v porovnani s tym, co stvara suseda sa moze zdat vase otravovanie dymom ostatnych malickostou, ale faktom ostava, ze to je stale obmedzovanie ostatnych. ja byvam v bytovke, kde ma dole suseda predzahradku. ludia tu nemaju problem nad nou prasit koberce, ci klepat popol a to aj vtedy, ked dole spi babatko v kociku.
Ja tomu rozumiem, jeden z dôvodov prečo som prestal je aj táto suseda(samozrejme primar bol zdravie ako inak .. ). Mňa to nebaví počúvať... ak jej však budú všetci vo všetkom ustupovať vieme presne ako to dopadne všakže... snáď aj slečna sa čoskoro spamätá a budeme pindať aj my
V tom fajceni sa musim zastat Brosla. Aj ked som nefajciar, toto je vec ktora sa v panelaku da strpiet. Ak uz chcete obhajovat detsky krik a plac, tak podla tej istej logiky mal sused mysliet na ostatnych este predtym nez si to decko spravili a odstahovat sa doprec, kde si mozu vrieskat s malym kolko len chcu... a ked uz to decko reve, tak zavriet okna a dvere, a decko hodit pod deku, nech neotravujem susedov ;-)
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Moj sused fajci ako tovarensky komin. Napriek tomu mi to do bytu nejde.
Kym boli moje decka mensie, suseda pod nami sa prisla par krat stazovat, ze jej ide luster spadnut. Napriek tomu vychadzame spolu v pohode.
Sused nad nami ma psa, steka asi od radosti, ale deti to desi. Povedal som mu to a uz je vzdy na spagate a je klud.
Bytovka je plna ludi a treba sa nejako dohodnut. A ani dom nie je vzdy vyhra, kedze u nas nemame 100+ hektarove pozemky.
Co tym chcem povedat je, ze vzdy sa najde nieco konfliktne ale pri troche dobrej vole sa to da zvladnut.
PS: BTW, bol som skoro rok vo svedsku a na stanici / nastupisti domaci nefajcili. Ale mozo to bolo aj tym, ze centrala ikea je v psej prdeli...
Kym boli moje decka mensie, suseda pod nami sa prisla par krat stazovat, ze jej ide luster spadnut. Napriek tomu vychadzame spolu v pohode.
Sused nad nami ma psa, steka asi od radosti, ale deti to desi. Povedal som mu to a uz je vzdy na spagate a je klud.
Bytovka je plna ludi a treba sa nejako dohodnut. A ani dom nie je vzdy vyhra, kedze u nas nemame 100+ hektarove pozemky.
Co tym chcem povedat je, ze vzdy sa najde nieco konfliktne ale pri troche dobrej vole sa to da zvladnut.
PS: BTW, bol som skoro rok vo svedsku a na stanici / nastupisti domaci nefajcili. Ale mozo to bolo aj tym, ze centrala ikea je v psej prdeli...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
U nas v baraku fajci len jeden a to mi fuka rovno do okna...a vzdy tak, ze ked chcem vyvetrat tak mi to fuka vzdy do okien...je to strasny smrad, ja neviem ci fajci tavie kopyta, ale ako nefajciarovi mi to dost vadi, ale ako hovorim, vzdy moze byt este horsie
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Najvacsi problem pasivneho fajcenia je ten, ze kludne moze spustit astmaticky zachvat. Ale to samozrejme nikoho netrapi.
Obcas by som doprial panelakovym "dobrakom" mat taku fajnovu alergiu. Mozno by sa im potom rozsvietilo v gebuli. Ale clovek s tym nic nespravi.
Obcas by som doprial panelakovym "dobrakom" mat taku fajnovu alergiu. Mozno by sa im potom rozsvietilo v gebuli. Ale clovek s tym nic nespravi.
o tomto som pocul ze astmatikom to robi mega zle (ale to dym vseobecne nie len fajcenie, ale aj smog zahnusene mesto atd). Samozrejme keby niekto prisiel a normalne vysvetlil, mam astmu, je to o inom... tam uz ide o zdravie iných a tam padajú všetky argumenty...
btw to ze ti niekto 2x denne zakadi do bytu na 5 min by som úplne nenazýval pasívnym fajčením ovela viac smogu za den zozeres staci ked sa prejdes do mesta... ale budiš. Máš pravdu
btw to ze ti niekto 2x denne zakadi do bytu na 5 min by som úplne nenazýval pasívnym fajčením ovela viac smogu za den zozeres staci ked sa prejdes do mesta... ale budiš. Máš pravdu
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
o to isté ale nik ma nepresvedčí že mu pasívne fajčenie z balkóna spôsobi zdrav. problémy.... to je chujovina jak voda v koši. Mne vadí smog tak prestante všeci jazdiť na autách (aj továrne zavrieť prosím ).. lebo z toho mam x väčšiu rakovinu ako z dákeho pasívneho fajčenia (pasívne fajčenie zažiješ max v krčme kde sa fajčí a nevetrá, inak je to nič ... to že ti niekto trocha posmokuje do okna neznamená že pasívne fajčíš...). Ako ja rozumiem že je moderné hatovať fajčiarov, ja to tiež hatujem, ale xy ľudí to robí, môže to robiť, tak to rešpektujme. Ak to ty nechceš rešpektovať vyjadri saa postav sa na odpor, len mi tu nepíš že dostaneš rakovinu z toho že tvoj sused fajčí na balkóne..
Ja som astmatik. Alergia pel, prach a este nejake drobnosti k tomu. Samotne fajcenie mi nevadi, teda ak som v podniku kde je nahulene ze sa da dym krajat, tak pohoda. Sem-tam bafnem cigarku, tiez ok. Ovela vacsie problemy mi robi ked pride jar a vsetko okolo kvitne. Mozno su taki alergici, ktorym vadi vyslovene dym.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
mna zaujimalo, ako si to myslel.
stacili tie prve tri slova, zvysok je zbytocny balast
tvoje dojmy, nepodlozene nicim, a hlavne
vsuvas neustale kazdemu nieco, co ani nenapisal.
relax.
stacili tie prve tri slova, zvysok je zbytocny balast
tvoje dojmy, nepodlozene nicim, a hlavne
vsuvas neustale kazdemu nieco, co ani nenapisal.
relax.
Ja som v klude Nemyslím to v zlom, to ja málokedy. Staĺe však žijem v dákom utopistickej predstave, v ktorej si myslím, že vždy sa dá na všetko dohodnúť. Žiaľ to v realite nefunguje a preto považujem "susedov" za extrémne dôležitý prvok nehnuteľnosti. Lebo byt si prerobím, stenu vymalujem, ale so suedom nespravíš nič