Zvukova karta cca 100 EUR

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Zvukova karta cca 100 EUR

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Zdravim, planujem vymenit U3 za nieco lepsie ...

podmienky:
  • potrebujem 2 vystupy, aby som mohol naraz zapojite repro a sluchadla (nechcem neustale odpajat repro, ked idem hrat)
  • externa / interna - je mi to vlastne asi jedno, neviem ake su vyhody / nevyhody, na klavesnici mam vstup pre mikro aj sluchadla, cize to moze byt kludne aj interna (prepojim to zozadu cez kabel klavesnice) bez nejakeho zosilnovaca (ci ako sa to vola) na sluchadla, ktory by bol na stole
  • rad by som sa posunul zvukovo vyssie
Pozeral som starsie vlakna, kupovala sa Asus STRIX - moznost aj so zosilnovacom (cca 130) / bez neho (89) - aj keby to nebola vhodna volba, oplati sa kupovat so zosilnovacom na sluchadla?

Vdaka za rady
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Zvukova karta cca 100 EUR

Príspevok od používateľa Dunar »

Napr. SMSL M3 alebo FX X6 Dac. Teraz bude na Aliexpresse za 50€.
A za zvysok vymen sluchadla, polepsis si este viac.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Na repro by som zrejme potreboval redukciu 3.5 jack -> RCA, co vsak s mikrofonom (nejako mi nevychadza, kde by som ho zapojil) ? :) V tychto profi audio periferiach sa nevyznam, vidim tam aj 6.35 mm jack na sluchadla, to je dalsia redukcia :-/

osobne by som asi skor uprednostnoval internu zvukovu, zase by mi trebalo vytahovat kabel od repro na stol ... no neviem, mam desktop, nie notebook

ps. sluchadla planujem kupovat cloud ii, prv vsak chcem poriesit toto
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Mikrofon zapojis tam kde doteraz.

Redukciu nepotrebujes. Microlaby maju Rca aj tie zvukovky.

Cloud II nema zmysel kupovat, ked Cloud I su lacnejsie.

Z internych napr Soundblaster Z, hoci aj bazar a zvysok penazi prihod k sluchadlam a kup nejake lepsie ako Cloudy.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

lol, sa nehnevaj ale to mam teraz roztrhnut headset kabel na dve casti a napajat to na dve rozlicne miesta?

bud sa nerozumieme, alebo si neprecital tucnym vyznacenu prvu podmienku :)

s redukciami uz mam jasno, pouzivam pribaleny kabel jack -> RCA, kupim novy kvalitny RCA -> RCA

ku cloud, nejde mi az tak o zvuk, bude sa s tym hrat - postaci aj cloud kvalita, uz som to rozoberal v inom vlakne, chcel by som sluchadla s co najlepsim filtrovanim okoliteho zvuku pre mikrofon, nikto mi vsak nebol schopny relevantne odpovedat a navrhnut nieco
- Satoshi Nakamoto
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

No ak by si kúpil ten DAC FX X6 tak by si slúchadlá zapojil dopredu a RCA z reprákov dozadu, nechápem aký je problém :?
Čo sa headsetu týka, ak by si si kúpil Cloud 1, tak jednoducho slúchadlá zapojíš do DACu a mikrofón cez predlžovačku do integrovanej zvukovky. Ak dobre vidím tak kingston ku Cloud headsetu dodáva kopu predlžovačiek, takže nemal by byť problém zapojiť.
Alebo by si si kúpil zvlášť slúchadlá a zvlášť mikrofón.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Len mi prislo divne, ze si kupim zvukovu kartu za 100 eur a riesim vystup cez integrovanu, ako ano - zvuk nejde ku mne, nenahravam pesnicky, bude to pocut druha strana ale aj tak :D len mi to prislo divne, ak sa to takto robi bezne, tak OK.

V tom pripade by to bolo skryte podstolom, predlzovak mam na klavesnici, pisal som to v prvom prispevku.
Spoiler: ukázať
Obrázok
Z ali asi RKM neporiesim, oplati sa brat skor tie, na ukor napr spominanej SOUNDblaster Z?
- Satoshi Nakamoto
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

No ide o to, že DAC je prevodník z digitálu na analóg. Preto treba pre mikrofón použiť integrovanú zvukovku, ktorá má obvody na prevod analógu na digitál.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

mArtinko5MB napísal: bud sa nerozumieme, alebo si neprecital tucnym vyznacenu prvu podmienku :)
Zpredu maš vystup na sluchadla, zozadu lineout vystup pre repro. To nie su 2 vystupy?

A čo sa mikrofonu tyka, tak z headsetu ti idu 2 kable, už rozdelene. Od mušli a od mikrofonu. Ten od mušli pichneš do sluchadloveho vystupu a ten od mikrofonu do integrovanej zvukovky, tam kde si ho mal doteraz. Ľudia takto funguju uplne bežne, neviem v čom konkretne je problem.
mArtinko5MB napísal:Len mi prislo divne, ze si kupim zvukovu kartu za 100 eur a riesim vystup cez integrovanu,
Neriešiš vystup cez integrovanu, ale vstup.
Tie prevodniky so sluchatkačom bežne nemavaju vstup pre mikrofon. Z jednoducheho dôvodu. Je tam tym padom menej serepetičiek, všetko sa tak sustredi na čo najvyššiu kvalitu vystupu. Mikrofon to len predražuje. Na nejake hovory cez skype či komunikaciu v hrach AD prevodnik (mikrofonny) v integrovanej karte bohato stači.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Uz mi je v tom jasno, dava to aj zmysel.

Este ta otazka: ma zmysel kupovat DAC z aliexpresu (a obetovat RKM - pretoze to asi tazko budem reklamovat) na ukor napr soundblasteru, ktory je prakticky 2x drahsi?
- Satoshi Nakamoto
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Neviem preco by si nemohol reklamovat na aliexpresse. Je to mnohokrat serioznejsie ako u nasich predajcov.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Nemam ziadne skusenosti s Ali, objednavam pravidelne iba z ebay, ale polozky iba do 10 eur. Neviem si predstavit, ako by som reklamoval nieco kupovane z ciny :) Len ma strasi to postovne, dokonca ani nepoznam nikoho, kto by reklamoval nieco drahsie ako 30 EUR v Ali / Ebay

skusim teda Ali - vsetko je raz prvy krat ;)

medzi FX a SMSL vyberam podla sympatii alebo je jedno preferevanejsie ako druhe? + na black friday nezvyknu byt akcie na taketo "zbozi" ? alebo to uz cenovo lepsie nebude (nie len FX ($70) & SMSL($60) so zajtrajsimi vypredajmi)?
- Satoshi Nakamoto
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Na black friday samozrejme akcie byt zvyknu.
M3 ma lepsiu implementaciu usb casti, X6 zas vykonnejsi headamp.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Co mas na mysli pod "lepsia implementacia usb casti" ?

V audio veciach som uplne ako v spanielskej dedine :) ani amp head som nevedel doteraz co je :D
- Satoshi Nakamoto
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Amp head? :D

Znamena to ze to ma asynchronny prenos dat co je lepsie ako u X6.

Návrat na "Nákupná poradňa"