Sky napísal:20. Odvazil sa niekto provokativne turovat auto (na drag race) na krizovatke/semaforoch? (rev battle ako zvykne byvat v zavodnych filmoch)
- Az tak ako vo filmoch nie ;-)
Sky napísal:21. Planujete zakupenie/Mate predobjednany Model 3 alebo jedna Tesla v rodine "staci"?
- Tak tak, jedna staci, clovek co ma Audi A8 nepotrebuje mat aj A7, A6, A5... etc
Sky napísal:22. ako je to s internetom v aute? Chyta ho vsade alebo len v mestach/primestkych oblastiach?
Internet je klasicky mobilny ale funguje super takmer vsade. Dokonca aj streamovanie radia stiha takmer vsade (asi ma auto vyrazne vacsiu antenu ako mobil)
27. Ako funguje akcelerator? (plynovy pedal by asi nebolo vhodne oznacenie) Myslim tym rozbeh a drzanie rychlosti XYkm/h kedze je tam len jeden prevod. Ide to sumerne, 100% stlaceny 100% vykon (rozumej rychlost ktora je softwareovo obmedzena na 250km/h) a teda pri 50% stlacenom bude 125km/h, pri 10% 25km/h atd.? Snad sa chape co tym myslim, blbo sa to opisuje.
CageJ napísal:25. Odporucas tu jazdu na Tesle? Sam o tom uz par mesiacov pokukujem .
- samozrejme ano, ved to predavam ;-) V kazdom pripade si myslim, ze slovami sa to opisat neda. To treba zazit na vlastnej kozi. Vid recenzie: https://natesle.sk/recenzie
RP napísal:26. Ma Vasa Tesla autopilota? Ak ano, zverili by ste jej soferovanie v niektorom vacsom slovenskom meste?
- Áno má. Nie nezveril. Autopilot je v súčasnosti len honosný názov (a trošku prehnaný) pre lane-keeping (udržanie jazdného pruhu, ak sú čiary na ceste). To do mesta zďaleka nestačí. Ale na dlhé nudné cesty na dialnici je to ideálny pomocník.
27. Je cesta limitovana? Alebo vieme ist aj na dialnicu ? Predsa len ked clovek sedi v takom supersporte asi chce aj tie 3 sekundy z 0 na 100 otestovat
Sky napísal:27. Ako funguje akcelerator? (plynovy pedal by asi nebolo vhodne oznacenie) Myslim tym rozbeh a drzanie rychlosti XYkm/h kedze je tam len jeden prevod. Ide to sumerne, 100% stlaceny 100% vykon (rozumej rychlost ktora je softwareovo obmedzena na 250km/h) a teda pri 50% stlacenom bude 125km/h, pri 10% 25km/h atd.? Snad sa chape co tym myslim, blbo sa to opisuje.
- takto to naozaj neviem vyjadriť. Na ovládanie je to veľmi prirodzené ;-)
Skôr by som to povedal, že plyn v akomkoľvek aute nie je o tom, že % = rýchlosť. 100% výkon sa dá využiť aj v meste, napr. rozbeh 0-50kmh ak som prvý na červenej ;-) A keď idem napr. dole kopcom pri Hronskom Beňadiku, tak aj 0% výkon = konštantná 130kmh
CageJ napísal:27.A Je cesta limitovana? Alebo vieme ist aj na dialnicu ? Predsa len ked clovek sedi v takom supersporte asi chce aj tie 3 sekundy z 0 na 100 otestovat
- Na jazde je limitovaný dojazd. Konkrétne pre 1 hodinu je to 60km. Diaľnica je však o rýchlom presune na dlhé trasy, nie o zrýchlení. Diaľnica je pomerne nuda. Rýchlosti nad 130kmh su zakázane a ísť plynulou 130kou dokáže akekoľvek auto. Zrýchlenie sa najlepšie skúša na málo frekventovanej kvalitnej ceste, kde môzeme zastať a stlačiť to až na podlahu. Viac info: https://natesle.sk/blog/kam-ist-jazdit
stiv napísal:28. Ak si kupim jazdu musim jazdit predpisovo?
- Oficiálne áno. Drobné prehrešky sú však tolerované. Ide mi hlavne o bezpečnosť a aby sa nič nestalo. Keď sa porušujú predpisy, väčšinou to znižuje aj bezpečnosť. Najpôsobivejšie na aute aj tak nie je 70kmh cez obec alebo nezastaviť na stopke, ale zrýchlenie, napr. z nuly na sto. To sa na peknej rovnej voľnej ceste dá vyskúšať aj bezpečne a takmer zákonne ;-)
CageJ napísal:27.A Je cesta limitovana? Alebo vieme ist aj na dialnicu ? Predsa len ked clovek sedi v takom supersporte asi chce aj tie 3 sekundy z 0 na 100 otestovat
- Na jazde je limitovaný dojazd. Konkrétne pre 1 hodinu je to 60km. Diaľnica je však o rýchlom presune na dlhé trasy, nie o zrýchlení. Diaľnica je pomerne nuda. Rýchlosti nad 130kmh su zakázane a ísť plynulou 130kou dokáže akekoľvek auto. Zrýchlenie sa najlepšie skúša na málo frekventovanej kvalitnej ceste, kde môzeme zastať a stlačiť to až na podlahu. Viac info: https://natesle.sk/blog/kam-ist-jazdit
Mozem sa spitat vas si kupil pan paypal
Otazka preco nie dialnica alebo a preco nie 130 bateria zacne pindat ze jej je teplo a pojdes cc na 90km/h ma pravdu kua nuda ked ta spravi skodovka 120. Premna toto neni auto ale studia ako by to mohlo vyzerat ak by to fungovalo co jej chyba? Finalny produkt ako aj jej autopilot
jeden z najhorsich nazorov ktore som pocul tento rok.
Som zvedavy kedy bude Autopilot [alebo akykolvek ekvivalent] REALNE pouzitelny v meste pri argesivite a'la Bratislava co teda vobec nie je ziadny extrem.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.