Nova robotnicka dodavka

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: Nova robotnicka dodavka

Príspevok od používateľa Papek »

ta kalkulacka funguje kusok inak, kedze DPHcku odpocitavame 28300 / 1,2 = 23583,33
to co si zadal ty je zlava 20% ;)
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> Problem u nas s V-ckom je ten, ze ho bezne nekupuju ako robotnicku dodavku, ale ako luxusny van.

to vobec nie je problem, to je STRASNA VYHODA pre kupujuceho ktory chce robotnicku dodavku a dostane nieco diametralne LEPSIE. Či ?!

>> Ale ja nechcem jazdene auto, a nechcem sa ani trepat do nemecka ci kde po neho

zlato, 2016/maj s 6.500km mi nepride ako "jazdene" auto, ale ked tebe pride, tak si radsej kup skutocny totalne oholeny dodavkovy cirkus od Renoltu, Pezotu, Oplu, Fordu, Dacie alebo hocikoho co ani nema izolaciu z vnutornej strany dveri.

Svoj nazor som ti ponukol, kludne si za 28.900 kup aj Daciu. Chces auto na par rokov, akoze ked je pre teba problem vybehnut dva dni niekam a mat ukrutne lepsiu vec, tak PRE TEBA bohuzial, ze ani nepoznas nikoho kto by ti ho doviezol tak to potom fakt nemas moznost. [skusit pozriet inzeraty, najst Mercedes dealera v krajine X a opytat sa ci by dorucil masinu slovenskemu Mercedesu je tiez nemozne, ze]. Ja osobne nemam problem raz za X rokov vybehnut niekde a doviezt si masinu (posledne vozy mam 8 a 8 rokov takze zase "az tolko" sa nenabeham, fakt ze nie).

Vobec sa nejdem pustat do filozofie - mal si zrejme zopar aut v zivote, vsetky boli garantovane nove, v pohode. Ked si kupis nieco uplne nove novucicke, mas to rok, potom je to uz rovnaka jazdenka o akej sa tu potencialne bavime. Mal si niekedy nejaky silny problem ked si mal rocne auto ze mas sialenu jazdenku a ze ju treba zahodit ? Fajn, nemal. Ale urobit to iste z druhej strany teda od niekoho zobrat rocnu jazdenku ktora by este dalsich X rokov sluzila, to uz problem mas. Fajn. U mna dobre.

Nove je nove len prvy den, potom uz je jazdene. Po 6 mesiacoch je jazdene. Po 12 mesiacoch je jazdene, presne take ake nechces. Tak nabuduce prosim zahod tvoje auto ktore kupis nove, po 12 mesiacoch, lebo uz je jazdene a take nechces. Hmmmmm.

Pozdravujem Segiho ked budes podpisovat. Aj Sona pozdravuje. Mne je to fakt uplne jedno, kup si co ti len srdce ziada :) tebe som sa snazil optimalizovat peniaze ktore minies, nie mne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

ach, zase raz som zo seba spravil dementa, nevadi

Dakujem za tvoju snahu, tak ci idealne to bude ak to kupim v KE, maximalne Presov, michalovce... BA by prichadzalo do uvahy len v pripade velkeho rozdielu v cenach (co ja viem viac ako 1k)

Kupovanie v nemecku by zabilo aspon 3 dni(cesta tam, na5, prihlasovanie etc...) a trebalo by zhanat dalsieho cloveka, kedze po nemecky neviem ani slovo, a ani anglictina nieje moja silna stranka, hlavne technicke veci ako je auto....

Ano, poznam ludi co dovazaju, aj znamich ktory si po auta chodia osobne... naposledy si jeden doviezol 2rocneho passata s 55tis km...

po par mesiacoch s nim isiel na servisnu, a tam mu oznamili ze ma najazdene tak 150-160tis...

-----to vobec nie je problem, to je STRASNA VYHODA pre kupujuceho ktory chce robotnicku dodavku a dostane nieco diametralne LEPSIE.

ano je to problem, presvedcili sme sa o tom rok dozadu, ked sme kupovali caddyho, a nechali sme sa zlakat na tourana, ze vsak cena taka ista, akurat omnoho lepsie vybavene auto

a hovno vyhoda, das do noveho tourana otvorece vrece zo sadrou? nie nedas, hodis tam zablateny rebrik? nie nedas... popritom v caddyne by nebol problem
Zubesuch
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 18:32

Príspevok od používateľa Zubesuch »

pozri este Ducato... 2.3 diesel 110kw tam kupis za priblizne 22tis s DPH. s nejakou nutnou funkcnou vybavou sa dostanes no nech nezerem na 25 tis. co je okolo 21 tis bez DPH. Nieco este zjednas.
PC1=> MB: Asus X99-Deluxe/USB3.1 <|> CPU: Intel Core i7 5820K @ 4,6 GHz / 1.28V <|> Cooler: Cryorig R1 Ultimate <|> RAM: Kingston HyperX Fury Black 4x8GB DDR4 2666 MHz CL15 <|> GPU: furt sa meni <|> SSD1: Samsung 840 Pro 256GB <|> SSD2: Samsung 850 Pro 1TB <|> HDD1: Seagate SV35.5 1TB <|> ext.Storage: AXAGO EE35-XA3 ALINE + WD 1TB RE4 <|> PSU: SuperFlower Golden King 550W + Silverstone Black Singlesleeve Extensions <|> Case: Define R4 + Noiseblocker PK1 a PK2 fans <|> Mouse: Razer Deathadder BE <|> Mouse Pad: Razer Goliathus Alpha Speed <|> OS: W10 pro

PC2=> MB: MSI H87i <|> CPU: Intel i5 4590 <|> Cooler: be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 <|> RAM: Kingston 2x8GB 1600MHZ CL9 <|> GPU: Asus R9 270x 2GB <|> SSD: Samsung 830 128GB <|> HDD1: Hitachi DeskStar 320GB <|> HDD2: WD RED 3TB <|> PSU: be-quiet! Pure power L8 430W CM <|> Case: Define Nano S windowed + Venturi fans <|> OS: W10 pro
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ducato je velmi velke, to je konkurencia pre peugeot Boxer, nie expert
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> ach, zase raz som zo seba spravil dementa, nevadi

ale coby, len to znelo tak ze "ja som sa uz rozhodol a len chcem aby ste mi potvrdili" :) ja zase idem silnejsie do niektorych diskusii a/alebo argumentacii, vidis aj toho Segiho som ti hodil na tanier a to sa bezne nerobi cloveku ktoreho nepoznas atd, atd. Ved prave o tom je diskusia, prave o tom je kolektiv ze sa chceme poradit a pomoct si navzajom.

Otvorene vrecko so sadrou, jasneze nedas do Turana ... pokial v tom Tourane nemas OSB dosku a dvomi dekami :)
K tomuto ja osobne mam taky pristup, ze nejakym sposobom zhumplovat skarede auto je lahsie, ludom to ide jednoduchsie, ako humplovat krajsie auto. Viem, toto je velmi tenky lad na debatu. Moja osobna skusenost. No a na koniec dna, uz som na jednom konkretnom aute ktore stalo za to proste kupil po X rokoch novy koberec a nove plasty do batozinoveho priestoru, pretoze boli poskrabane, obite, oliate, nevycistitelne zaspinene a jednoducho celkovo znicene ze bola hanba auto predat.

Zablateny ani cisty rebrik sa do Tourana nemoze zmestit, takze tak ci tak ide na strechu :) jasneze na tej streche mas natiahnutu foliu ktoru si si amatersky nalepil ako ochranu voci poskodeniu - stala 8 eur za stvorec, je hruba dva milimetre a trvalo to dve hodiny.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ja som bol rozhodnuty pre peugeota, KAZDY ma presviedcal na forda
tak ok, zacal sa mi pacit ford, a odrazu uz nie, uz treba mercedes

pana Segeniho mi odporucil jeden clovek na autobazarEU, ked si mi ho odporucal ty, tak cenovu ponuku som v tom case uz mal v maily, ale aj tak si to vazim, malo kto cudziemu cloveku povie viac ako jednu vetu....

V kufri aj v logane vozime vzdy aspon 2-3 rebriky, take baumaxacke 4 stupnove http://www.stc.sk/image/cache/data/900062-300x320.jpg
samozrejme tie velke skladacie 12-14metrove(po zlozeni nieco cez 4 metre) musia na strechu, s tymi je problem aj v dlhej T4

Ano, mozes dat do kufra OSB dosku, aj deky(deku v kufri mame tak ci tak v kazdom aute, aj pracovnom aj civilnom, pretoze sa to lachko opratuje potom)

Ale stale ti niekto ked bude nakladat trubku zaryje do stropu, do palubovky, okopu ti prahy dveri, ked ide s kablom okolo auta tak samozrejme ze ho skrabne a tak isto sa s nim nevyberies na stavbu cez oranisko
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Kokos ze doska a deky na zakrytie interieru v robotnickej dodavke. Viac takychto robotnikov. :D

Ked treba odviezt x kil kablov, naradia.. tak sa snazim aby to tam v prvom rade vsetko voslo a nie aby som nahodou nic nesuchol a isiel s troma autami. Je to iba spotrebka ktora sa nici, kazdy den straca na hodnote a sluzi na pracu. Na to treba mysliet.

Tiez by bol kazdy rad za V ale nove je nove a rozpocet je druha vec. Najlacnejsie rocne jazdene v stoji v bazare 35k to je lahko viac ako 25.
.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

a kupit 3x mcv logan a si v rozpocte? ja suhlasim s turbom, radsej rocne a lepsie aj kvslitou/motorickybako akoze nove, pasat porovnavat s dodavkou? ale no.
hry- ps5
doma-HP probook
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> Najlacnejsie rocne jazdene v stoji v bazare 35k

odputaj sa od slovenskych bazarov.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

stiv napísal:Kokos ze doska a deky na zakrytie interieru v robotnickej dodavke. Viac takychto robotnikov. :D

Ked treba odviezt x kil kablov, naradia.. tak sa snazim aby to tam v prvom rade vsetko voslo a nie aby som nahodou nic nesuchol a isiel s troma autami. Je to iba spotrebka ktora sa nici, kazdy den straca na hodnote a sluzi na pracu. Na to treba mysliet.

Tiez by bol kazdy rad za V ale nove je nove a rozpocet je druha vec. Najlacnejsie rocne jazdene v stoji v bazare 35k to je lahko viac ako 25.
ale turbo ma predsa lepsiu teoriu, teda aspon podla neho

ist do nemecka, kupit luxusny V class, dovziet ho, polepit foliou, OSB doskami, dekami a jazdit s nim nanajvis 80, pretoze koleso ti moze puknut hocikedy

stefan.koval napísal:a kupit 3x mcv logan a si v rozpocte? ja suhlasim s turbom, radsej rocne a lepsie aj kvslitou/motorickybako akoze nove, pasat porovnavat s dodavkou? ale no.
a platit 3x poistku, tankovat do 3 auta, mat 3 vodivov, a vecer hladat 3 parkovacie miesta, to znie rozumne

Vcko nieje kvalitnejsie/odolnejsie, je len luxusnejsie, a absolutne nevhodne na tento ucel

---- pasat porovnavat s dodavkou? ale no.
takze stacaju sa vylucne osobaky, a dodavok sa to netyka? alebo ako tomu mam chapat?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

otec mojej starej mal zivotne kredo "radsej stratit v zivote minutku ako pre minutku zivot". Cely zivot jazdil na kamione.
Styri miliony kilometrov bez nehody.

Samozrejme ho zabil kekét ktory mal zlahka ine vnimanie. Tebe sa nic nemoze stat, ty si nesmrtelny. 160km/h pre dodavku nic nie je, veselo !
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

stocene km sa dnes daju overit. v troch autach pdnesies viac,nemusia vzdy tri jazdit. osobne sim dodavku ani nevidel ist viac ako 120km. kamos sofer od detstva cca 2mega km uz ma a tvrdil ze uz nad 120je to odvaha, one tazisko auta, zaves atd
hry- ps5
doma-HP probook
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

dobre, to mi stacilo vediet, hovorim ze som dodavku nesoferoval, preto sa pytam ako su na tom dodavky s rychlostami...

ked proste bude citit ze nad 110to neni ono tak pojdem 110

to len mp3 turbo si hned predstavuje ako idem 160 po ulici vedla detskeho ihriska do 120stupnovej zatacky s vozikom na spatecku na 5cm vrstve vysmykaneho ladu a popritom mi pukaju pneumatiky
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Zase nebudme naivni, vieme ako jazdia vodici dodavok. Par rokov dozadu som denne dochadzal BA-TN-BA. Tam som pravidelne upaloval 150-160 a vzdy som cestou spat do BA stretol dve dodavky, ktore ma obehli. Na boku logo Activa, asi expersny rozvoz kancelarskeho papiera. Ak si dobre spominam, tak Multivan s 2.5 litrom sa vedel rozhupat na 190 ... ale to uz je iny pribeh.

So stocenymi kilometrami tazko... Este po prvom majitelovi povedzme OK, ak to dochadzalo pravidelne do autorizaku. Kto chce vsak ojebabrat system, tak ho ojebabre. Pamatam si, ako kamosovi do MB priviezli Sprintera na servis. Kilometre tam mal okolo 250k. System nam vyplul, ze to bolo prvy krat stocene zo 700k na 350k a potom z 500k na 200k. Potom uz taky nadseny nebol.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"