refinancovanie hypoteky
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: refinancovanie hypoteky
No veľké kozy nemá A je mi jasné že toto je riešenie tak max. na 5 rokov.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
kedže je tu dosť mladých ludí, ktorý majú nabraté kadejaké hypotéky a úvery, chcel by som sa poradiť s vašimi skúsenosťami...
pred rokom som zobral úver 17 tisíc euro s 8% úrokom na 7 rokov... chcel by som ho teraz refinancovať, kedže veľa bánk ponúka úroky od 5,5%
viem, že taký nízky úrok by som dostal iba s ich podmienkami a tie bývajú skoro vždy s ponukou poistenia úveru, čo ja samozrejme nepotrebujem a nechcem, kedže mám poistený úver v životke...
reálne odhadujem úrok okolo 6,5%
otázka znie: V ktorej banke?
pred rokom som zobral úver 17 tisíc euro s 8% úrokom na 7 rokov... chcel by som ho teraz refinancovať, kedže veľa bánk ponúka úroky od 5,5%
viem, že taký nízky úrok by som dostal iba s ich podmienkami a tie bývajú skoro vždy s ponukou poistenia úveru, čo ja samozrejme nepotrebujem a nechcem, kedže mám poistený úver v životke...
reálne odhadujem úrok okolo 6,5%
otázka znie: V ktorej banke?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
trosku tema vedla kedze sa to bavime o hypotekach, ale s tymi urokmi pozor lebo casto to co mas na plagatoch plati len od urcitej sumy. vub ma v reklame tiez 6,5%, ale musis na to zobrat aspon 15000. ja som potreboval iba 6, tak mi dali urok 14%, ale bez poplatku za poskytnutie a predcasne splatenie, takze pre mna to bolo aj tak vyhodne kedze prachy som potreboval len na 3 mesiace kym sa mu uvolnia prachy viazane.
inac by som ti odporucal pozriet si zltymelon.sk, je to take komunitne financovanie, ak mas dobry rating okolo tych 6,5% sa mozes pohybovat a je to celkom zabava sledovat ako sa ti aukcia naplna.
inac by som ti odporucal pozriet si zltymelon.sk, je to take komunitne financovanie, ak mas dobry rating okolo tych 6,5% sa mozes pohybovat a je to celkom zabava sledovat ako sa ti aukcia naplna.
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
momentálne mám ponuku od OTP banky, ktorá mi ponúkla úrok 6,4%
ešte som všetky banky neobehal, kedže ich nie je málo a človek tam strávi aj hodinu kým do nahádžu do systému...
preto som chcel vedieť/zistiť, či niekto náhodou nevie o niečom výhodnom a hlavne istom, ked sa neskrývajú kadejaké poplatky...
vdaka za tip, kuknem na ten melon
ešte som všetky banky neobehal, kedže ich nie je málo a človek tam strávi aj hodinu kým do nahádžu do systému...
preto som chcel vedieť/zistiť, či niekto náhodou nevie o niečom výhodnom a hlavne istom, ked sa neskrývajú kadejaké poplatky...
vdaka za tip, kuknem na ten melon
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Celkom zaujimava situacia nastala teraz. Ja som iba na zaklade jednej diskusie v banke znizil urok z 2% na 1.6%, a to som nemal ani ziadnu ponuku od konkurencie. Samozrejme novy fix, ale aj tak sa to vrati v podstate hned na mesacnych splatkach.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
no to by ma zaujimalo o aku strasnu cast si dokazal znizit splatky pre prechode z 2.0% na 1.6%... aku mas istinu, na kolko rokov a kolko mesacne ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Mna by skor zaujimal ci a kolko si zobrali poplatok za to
na auto?STENLY napísal:pred rokom som zobral úver 17 tisíc euro s 8% úrokom na 7 rokov
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Sukromne financne udaje ti hadam nebudem davat, ci? Bolo to bez poplatku, cize je to priama uspora hned v dany mesiac, ked to bude platne (od 1.1., papierovacky boli mesiac a nieco s tym).mp3turbo napísal:no to by ma zaujimalo o aku strasnu cast si dokazal znizit splatky pre prechode z 2.0% na 1.6%... aku mas istinu, na kolko rokov a kolko mesacne ?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Hej hej, strašne zneuzije vedomosť o výške tvojich splátok pred a po;)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
aby si sa nezblaznil : priklad "zostava mi zaplatit 143.020eur, 25 rokov total, uz som platil 4 roky takze zostava 21 rokov, predtym som pri 2.0% platil mesacne 854,-eur a teraz pri 1.6% platim 798,-eur".
To nie su ziadne sukromne financne udaje - mimochodom k tym tvojim sukromnym udajom zapisanym v registri uverov ma pristup asi stvrt miliona ludi na Slovensku co pracuju v bankovej, financnej, statnej, neviemakej sfere A MAJU TAM TVOJE RODNE CISLO, ADRESU, OPČJANSKU PREUKáŽKU a kompletne celu historiu co si kedy kde platil a nesplatil, takze tych osemdesiat ludi co si tuto precita totalne anonymne udaje ta naozaj nepotopi.
To nie su ziadne sukromne financne udaje - mimochodom k tym tvojim sukromnym udajom zapisanym v registri uverov ma pristup asi stvrt miliona ludi na Slovensku co pracuju v bankovej, financnej, statnej, neviemakej sfere A MAJU TAM TVOJE RODNE CISLO, ADRESU, OPČJANSKU PREUKáŽKU a kompletne celu historiu co si kedy kde platil a nesplatil, takze tych osemdesiat ludi co si tuto precita totalne anonymne udaje ta naozaj nepotopi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.