AMD RYZEN
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: AMD RYZEN
ale to nie je uprdele tým kam ryzen miery čo na tom nechápeš
btw a 5820 má 24liniek čo je 3x8
ryzen ma 16x
trochu pozeraj aj súvislosti
odporúčam pozrieť aj manuál diosiek zo z97 ktorá má málo liniek ešte an ja chipsete čo sa stane ked začneš obsádzať jednotlivé pcie sloty...
vcelku zábavné čítanie
a to stačí externá pcie zvukovka, sieťovka alebo nejaké prídavné porty
btw a 5820 má 24liniek čo je 3x8
ryzen ma 16x
trochu pozeraj aj súvislosti
odporúčam pozrieť aj manuál diosiek zo z97 ktorá má málo liniek ešte an ja chipsete čo sa stane ked začneš obsádzať jednotlivé pcie sloty...
vcelku zábavné čítanie
a to stačí externá pcie zvukovka, sieťovka alebo nejaké prídavné porty
Naposledy upravil/-a dexterav v Ne 08. Jan, 2017, 18:53, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
Ryzen mieri na lepsiu spotrebu, nizsiu cenu, dobry IPC vykon, veci z ktorych bude profitovat konzument, a nie ludia ukajajuci sa nad specifikaciami a "moznom maximalnom vytazeni".
Aj ja by som rad mal M5000M v notebooku, bohuzial, neda sa, fyzika nepusti, specs a cena tiez nie, a battery life tiez chcem, to je to co ma trapi, co za svoje prachy dostanem, nie ze bude o cip na doske viac a ten spravi 1FPS ci 1MB/s menej na NVMe, to mi je naozaj jedno.
Aj ja by som rad mal M5000M v notebooku, bohuzial, neda sa, fyzika nepusti, specs a cena tiez nie, a battery life tiez chcem, to je to co ma trapi, co za svoje prachy dostanem, nie ze bude o cip na doske viac a ten spravi 1FPS ci 1MB/s menej na NVMe, to mi je naozaj jedno.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Problém je, že AMD prichádza po dlhej pauze s výkonom ktorý tu už nejaký čas máme a na papieri vyzerá horšie, pochybnosti na strane zákazníkov budú a budú chcieť presvedčivý argument prečo kúpiť práve Ryzen. Aspoň ten 8-core mohol mať cca 30 liniek, pre pokoj duše. Je fakt, že najbližšie roky sa stane M.2 systémový disk štandard rovnako ako teraz SATA3 SSD. Ale nakoniec to bude aj tak hlavne o cene...
Áno, ten výkon tu už nejaký čas je v podobe 5960 a 6900 a nejakých Xeonov ale za cca 1000€ čo je akceptovateľné len pre niekoho kto dobre vie čo kupuje, alebo pre toho čo nemá šajnu vlastne kupuje.
Pre nás ostatních je myslím super ak AMD dokáže sprístupniť tak výkonný CPU povedzme za polovičnú cenu ako stojí dnes. Je to mimocodom stále oveľa viac ako prínos toho čo nám predvádza Intel.
A ak chceš niečo čo v x86 ešte nieje tak si počkaj na sercerový 32C s 8CH RAM.
Pre nás ostatních je myslím super ak AMD dokáže sprístupniť tak výkonný CPU povedzme za polovičnú cenu ako stojí dnes. Je to mimocodom stále oveľa viac ako prínos toho čo nám predvádza Intel.
A ak chceš niečo čo v x86 ešte nieje tak si počkaj na sercerový 32C s 8CH RAM.
Otázka: Načo nám je v praxi toľko výkonu? (bežnému spotrebiteľovi/gamerovi)?
Odpoveď: Na nič..
Čiže asi toľko k tomu, celé ZEN divadlo je len o nastolení konkurencie na číro monopolnom trhu CPU. Ak sa toto podarí, vyhrali sme (spotrebiteľia) ak nie, vyhral intel a zasa raz sa nedoplatíme..
Čiže asi toľko k tomu, celé ZEN divadlo je len o nastolení konkurencie na číro monopolnom trhu CPU. Ak sa toto podarí, vyhrali sme (spotrebiteľia) ak nie, vyhral intel a zasa raz sa nedoplatíme..
Nejake tie slogany na Hypovanie, hej
Este raz to najdôležitejšie pre OC forum
Este raz to najdôležitejšie pre OC forum
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Jak sa to vezme. Viem si veľmi ľahko predstaviť využiť výkon tých CPU aj v hrách, lepšia AI, lepšie simulácie čohokoľvek. Nič z toho sa ale posledných cca 10 rokov nedeje. Ľudia frflú, že grafika sa zlepšuje pomaly, ale s AI je to ešte oveľa horšie. Hry sú v podstate stále rovnako blbé, často aj blbšie než boli. Fyzika dtto, keby sa využíval potenciál CPU na toto, tak by nám dnes nestačili možno ani 8-jadrá.Broslowski napísal:Otázka: Načo nám je v praxi toľko výkonu? (bežnému spotrebiteľovi/gamerovi)?
Druhá vec je, že ja som mal jasno v tom, že po 8 rokoch na štvorjadrách už určite nechcem upgradeovať na to isté.
Hej, stále lepšie než Intel, len škoda, že nie všetky čipsety budú vedieť zvyšovať násobič. Je to taká polovičná výhoda. Ale záleží na akých cenách budú začínať OC dosky.Vlko napísal:Este raz to najdôležitejšie pre OC forum
mino_85: aj ja si to viem predstavit, ale momentalne je tam ten vykon naco? Pravda je taka ze teoreticky mame vykonu za vagón, no jeho vyuzitie je neoptimálne a vágne... cize nie mne vôbec nechýba výpočtový výkon pri moderných CPU, chýba mi jeho pretavenie za pomoci SW na niečo zmysluplné.
Fyzika sa uz davno pocita cez GPU, CPU by tu nemal najmenšiu šancu ani keby mal 100 jadier a fakt ze moderne UI je uuuuuplne inde ako to minulé, schválne skús si zahrať dáku starú hru a porovnať skutočne sme sa v gamingu čo sa tohto týka posunuli niekde uplne inam
Fyzika sa uz davno pocita cez GPU, CPU by tu nemal najmenšiu šancu ani keby mal 100 jadier a fakt ze moderne UI je uuuuuplne inde ako to minulé, schválne skús si zahrať dáku starú hru a porovnať skutočne sme sa v gamingu čo sa tohto týka posunuli niekde uplne inam
Interaktivita prostredia je to čo sa z hier takmer vytratilo. AI je tiež fakt čatokrát horšie, bohužiaľ. Ale samozrejme nie je všetko regres, vo všeobecnosti ideme dopredu, ale sú tu oblasti kde bohužiaľ, smola. Môžme čiastočne poďakovať aj tým tabletovým CPU v konzolách ktoré ledva dokážu nakŕmiť GPU a na nejakú pokročilejšiu interaktívnu fyziku či AI nezostáva výkon, ale samozrejme je tu aj sila trendu, tak ako aj v iných oblastiach hry tiež podliehajú módnym trendom.
S výkonom CPU vôbec nesúhlasím. Aj teraz sú hry ktoré veľa jadier využijú (alebo by vedeli využiť ak by bola install base väčšia a oplatilo by sa im to pre ne optimalizovať), lebo proste obsahujú veľa výpočtov. Sú gameplay elementy ktoré jednoducho potrebujú aby mala kritická masa konzumentov dostatočný výkon, lebo sa ich neoplatí implementovať - na rozdiel od krajších tieňov alebo nasvietenia jednoducho napríklad fyzikálnu interakciu v HL2 nemôžeš vypnúť, lebo by hra nemohla byť nadizajnovaná tak ako je, jednoducho by bola s vypnutou fyzikou (alebo s nehrateľnými fps kvôli nezvládaniu počítania fyziky) nehrateľná.
Čo sa fyziky týka sú fyzikálne problémy dobre riešiteľné na GPU (hlavne particle efekty, cloth simulation atď.) lebo sú dobre paralelizovateľné a nevadia im vysoké latencie, a sú problémy ktoré sú lepšie riešiteľné na CPU lebo nie sú tak paralelizovateľné, obsahujú veľa vetvení a sú náročné na latencie. A hlavne, GPU fyzikálne efekty sa v podstate pridávajú iba ako grafická feature a nie ako integrálny gameplay element aby bola hra hrateľná aj bez toho - širšie publikum potenciálnych zákazníkov. Taktiež, pre GPU sa ťažšie programuje.
S výkonom CPU vôbec nesúhlasím. Aj teraz sú hry ktoré veľa jadier využijú (alebo by vedeli využiť ak by bola install base väčšia a oplatilo by sa im to pre ne optimalizovať), lebo proste obsahujú veľa výpočtov. Sú gameplay elementy ktoré jednoducho potrebujú aby mala kritická masa konzumentov dostatočný výkon, lebo sa ich neoplatí implementovať - na rozdiel od krajších tieňov alebo nasvietenia jednoducho napríklad fyzikálnu interakciu v HL2 nemôžeš vypnúť, lebo by hra nemohla byť nadizajnovaná tak ako je, jednoducho by bola s vypnutou fyzikou (alebo s nehrateľnými fps kvôli nezvládaniu počítania fyziky) nehrateľná.
Čo sa fyziky týka sú fyzikálne problémy dobre riešiteľné na GPU (hlavne particle efekty, cloth simulation atď.) lebo sú dobre paralelizovateľné a nevadia im vysoké latencie, a sú problémy ktoré sú lepšie riešiteľné na CPU lebo nie sú tak paralelizovateľné, obsahujú veľa vetvení a sú náročné na latencie. A hlavne, GPU fyzikálne efekty sa v podstate pridávajú iba ako grafická feature a nie ako integrálny gameplay element aby bola hra hrateľná aj bez toho - širšie publikum potenciálnych zákazníkov. Taktiež, pre GPU sa ťažšie programuje.
- flanker
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
CPU by uměl, v případě Ryzenu, umět 2x 16 linek na grafické karty.
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)
wingo toto nema absolutne nic spolocne s konzolovým trhom. Práveže konzola núti dev. optimalizovať a vymýšlať riešenia efektívneho využitia výkonu..
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak písaných je 16 podobne ako má kbflanker napísal:CPU by uměl, v případě Ryzenu, umět 2x 16 linek na grafické karty.
a to prosímťa ako?Broslowski napísal:wingo toto nema absolutne nic spolocne s konzolovým trhom. Práveže konzola núti dev. optimalizovať a vymýšlať riešenia efektívneho využitia výkonu..
práveže tým že konzolki sú z 99% pc tak jediné čo robia je tak to proste prekompilujú na PC...
šak aj tak to bude stíha 60FPS pri FHD
a je poriešené
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
optimalizuju to na pomalsi HW ale aj optimalizacia ma hranice..
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- dexterav
- Sponzor fóra gold
a aké ? výkon konzoliek ukazuje že sú na úrovni low end herného pc a žiadne výkonnostné zázraky sa proste nedejú
hra príde na pc a...
celé zle
jediný rozdiel medzi pc a konzolkou je že ram je spoločná pre cpu aj gk
hra príde na pc a...
celé zle
jediný rozdiel medzi pc a konzolkou je že ram je spoločná pre cpu aj gk
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
co ake?, ze to proste nezoptimalizujes lepsie a treba ti aj viac zeleza
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2