Pamat doporucujem namiesto 2x 4x8GB co si vybral radsej 2x 2x16GB pretoze stoja tie iste prachy a daju ti lepsie rozsirenie do buducnosti. Triple-channel alebo quad-channel zapojenie ajtak nevyuzijes vykonovo. Napriklad
http://datacomp.sk/crucial-ddr4-2x16gb- ... 00978.html
cize namiesto stvorice 8GB modulov a to cele 2x (ako pises, teda 64GB dohromady) by som veselo isiel do 4x 16GB. Radsej. Ked ti bude malo, v buducnosti mozes pritlacit na 128GB total.
Monitor : henten tvoj sa mi zda zbytocne drahy na to co ponuka. Ja by som ROZHODNE na takuto robotu bral 4K rozlisenie, napriklad
https://www.alza.sk/43-philips-bdm4350u ... d=18859837
Nie je to najlepsi monitor na svete - review najdes mnohokrat na internete - ale nedokazes si predstavit ten WOW faktor : mam na stole tri tridsiatky 2560x1600 HP LP3065 a to uz dekadu ale vzdy ked sa dostanem v robote k 40" 3840x2160 tak krochkam blahom.
Mas tam OBROVSKE rozlisenie, 8 megapixelov versus 4 megapixely TAKZE ZOBRAZIS PRESNE 2X VIAC INFORMACII CO JE PRE CAD/3D MODELING NENORMALNA VYHODA.
Je to IPS panel, nejaku paradu to urobi, nemusis sa bat. Jediny raz k tomu sadnes a uz nikdy sa nebudes chciet vratit k mensiemu. Fakt.
Navyse je lacnejsi nez to co si si vybral, takze usetrene peniaze mozes vrazit do lepsej grafiky, ak je treba (cojaviem 1080). Heureka ti najde tento monitor za 550,-eur vratane dph, cize oproti tvojmu usetris takmer 250,-eur a to uz je peniaz. Daj to do lepsieho SSD a grafiky a zdroja, budes mat daleko lepsiu zostavu.
HDD 2TB mi pride sialene malo, pod 4TB by som nesiel v zostave co stoji takmer tri tisicky. Ja osobne by som nikdy nesiel do jedneho HDD, vzdy by som volil ASPON dva a spravil by som RAID1 na nich kvoli ochrane dat. NEzabudni na zalohovanie, to nie je sranda.
Zdroj uz bol okomentovany. Ja by som mal vyhradu aj k vyberu dosky a procesora, isiel by som trosku inym smerom ale ten radsej nejdem rozvijat lebo je narocny (workstation / server style, Intel Xeon z ebaju).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.