PC do cca 2800€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: PC do cca 2800€

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja by som kludne zacal na akomkolvek storage dnes a o mesiac/dva prekotil na NVMe Samsung. Bez problemu. Je polovicka januara. Pokial sa pan rozhodne aky chce monitor a pokial zostavu zlozi, bude koniec januara, mozno polka februara.

Na nejakom stroji pracuje aj dnes a neposr-kakal sa z toho. Takze ked nabucha novu masinu a bude si musiet tri sekundy pockat dlhsie na nejaku operaciu, rovnako sa neposr-kaka ani z toho. A ked o mesiac alebo dva bude dostupny 960Evo/Pro NVMe, potom to proste vymeni, za patnast minut preklopi system s aplikaciami zo sucasneho cohokolvek na nove SSD a vymalovane.

Nerobil by som z toho ziadnu tragediu. Jedno SSD nie su zaklady baraku ktore raz spravis a potom uz sa ich nemozes chytit.

K monitoru niekto nieco ? ;)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
CL4P-TP
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Dec, 2014, 15:56

Re: PC do cca 2800€

Príspevok od používateľa CL4P-TP »

Akurat by som mozno podotkol ci vacina z jeho programov podporuje multicore cpu ... napr CAD programy su skor single threaded viz

"AutoCAD only supports multi-core technology in specific areas of the product, including:

2D regeneration
MentalRay rendering

To fully benefit from multi-core processors, you need to use multi-threaded software; AutoCAD is predominantly a single-threaded application."

Taktiez ci tie programy dokazu benefitovat z tej GPU ... cosi som presiel a Rhino podporuje GPU acceleration ... kazdopadne je rozdiel ci program dokaze vyuzit neake % z toho ze workstation ma gpu alebo ho vyzaduje . Tj napr Illustrator bude rad za neaku gpu kedze su tam featurky ktore to dokazu vyuzit . Kazopadne to nieje ziaden big deal a nepotrebujete 1080 . Narozdiel taky Octane render stoji na GPU renderingu a bez riadnej grafiky sa clovek nepohne ..

Len tak na zvazenie :-)
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990

Návrat na "Nákupná poradňa"