Tak, balík z DEMCiflex pred pár hodinami prišiel, dostal som sa k nemu trošku neskôr. DEMCiflex pre mňa urobil zopár custom filtrov na objednávku. Filtre pre SMA8 a taktiež pre Flex-Bays majú na stránke ale nepozdával sa mi rozmer. Po premeraní som zistil, že by okraje filtrov v spodných komorách a taktiež na vrchu skrinky boli vidieť z vonku - čo som nechcel. Skrinku som si pomeral sám a poslal dopyt na tieto filtre, do pár dní mi prišla odpoveď aj s cenou, neskôr sa prešlo k objednávke a filtre sú u mňa.
Kvalita filtrov je super, neviem čo za filtračnú textíliu/tkaninu používajú ale na prvý pohľad aj dotyk mi príde značne lepšia od filtrov, ktoré mám aktuálne v Corsair AIR 540 (filtre dodávané spolu so skrinkou). Aby som niekoho nemiatol, filtre sú to fajn ale nezachytia jemné čiastočky prachu, ktoré v pohode prejdú do vnútra skrinky. Hustota filtračného materiálu od DEMCiflex mi príde na prvý pohľad vyššia (?) - jednoducho filtračný materiál je hustejší, teda zachytí aj menšia čiastočky prachu. Aspoň takto sa mi to vidí. V praxi to bude jednoduché porovnať. Objednal som filtre pre každý otvor, ktorý v skrinke je, teda tiež aj pre outtake fany aj keď to môže niekomu prísť zbytočné. Chcem tým predísť prachu v radiátoroch, ventilátoroch a celkovo vo vnútri skrinky, keďže skrinka je väčšia a pomerne perforovaná, a prach sa šíri aj prirodzeným prúdením vzduchu v miestnosti vniká do skrinky aj cez zvyšné otvory v nej, tu žiadny intake outtake neplatí (pri vypnutej zostave), preto som sa rozhodol použiť filtre všade. Nechcem sa pozrieť po mesiaci do skrinky a vidieť kopec prachu na karte atď. Pred tým ako som sa takto rozhodol som náhodou otvoril zadnú bočnicu starej skrinky a bolo tam pomerne dosť prachu - viac ako by som čakal, teoreticky ho tam nemá nasávať čo, keďže je tam iba zdroj na ktorom ventilátor podľa mňa ešte nešiel.. V neposlednom rade keď som si to prerátal, nieje to až taká strašná položka a nebol tam nejaký extra cenový rozdiel, tak som sa rozhodol kúpiť filtre všade.
Najväčší strach som mal z predného filtra na FLEX-BAY, keďže som si nevedel predstaviť ako to bude vyzerať. Na moje prekvapenie to nevyzerá až tak zle, naživo je to dokonca ešte lepšie ako na fotke. Zvyšné filtre sú z vnútra, teda sú skryté, ak nerátam filtre vzadu. Škoda je len, že Caselabs nemá nejak inak vyriešené Flex Bay aby sa dala predná perforovaná časť vytiahnuť bez toho aby musel ísť von celý "systém úchytu radiátora" - jediné mínus, ktoré som zatiaľ našiel. Potom by sa dal filter skryť aj do vnútra - čo sa teoreticky dá aj teraz len potom sa k nemu zase nikto nedostane...
Fotky tu:
https://goo.gl/photos/yej74fhGss6TpLCL9