Nové presúvadlo 15 000e - Seat IBIZA FR 1,2 TSI, 6st. manual 81kW
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Nové presúvadlo 15 000e
nie je pravda. UberLacny odjebany trojvalec s rozvodovou retiazkou takej hrubky ze "bycygel" mojho krpca ma trikrat hrubsiu, pricom tie rozvody su zname ze sa roztahaju a praskaju a ani napinaky teda nepobrali spolahlivost - bude mat ukrutne vyssie servisne naklady nez spolahlivy sesthrncek BMV s dvojradovou retazou na ktorej moze zeriav zdvihat 40stopovy kontajner z lode.
Szkoda WV 1.8turbo, rok 1997, 110kW. Superspickovy motor. Vsetci ho poznate, Ocktavie, Pasatty, Golfiky atd. Nema paru v dnesnom svete co sa tyka konstrukcie, spolahlivosti, servisnych nakladov, designu a udrzby, nepritomnosti kurwitok.
Nie je to iba o tom cim menej valcov... Iste, suhlasim s tym ze desatzonova klima ovladana dotykovym dialkovym ovladacom riadenym prudom myslienok sa urcite pokazi statisticky vo vacsom meritku ako tiahlami ovladana klapka manualnej klimy.
Szkoda WV 1.8turbo, rok 1997, 110kW. Superspickovy motor. Vsetci ho poznate, Ocktavie, Pasatty, Golfiky atd. Nema paru v dnesnom svete co sa tyka konstrukcie, spolahlivosti, servisnych nakladov, designu a udrzby, nepritomnosti kurwitok.
Nie je to iba o tom cim menej valcov... Iste, suhlasim s tym ze desatzonova klima ovladana dotykovym dialkovym ovladacom riadenym prudom myslienok sa urcite pokazi statisticky vo vacsom meritku ako tiahlami ovladana klapka manualnej klimy.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
to ze mas v aute jednoduchy motor a manualnu klimu este neznamena ze ho doma uservizujes. na novych autach ani ziarovku nevymenis bez toho aby si pomaly musel motor vymontovat.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Skor si myslim ze pointa je v tom, ze to ze je to lacne, neznamena lacnu udrzbu.to znamena ze citron za 9litrov nemusi byt lacnejsi na udrzbu ako avensis za 25 litrov. Tie lacne auta su tak poddimenzovane, ze vsetko je skoro robene na doraz bez rezervy
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
vidim to na ocinovej fabii.. malinky motor, kopec miesta, lahka prevodovka, tri sviecky ziadne turbo, ku vsetkemu sa dostanes, vymenit ziarovku je tam hracka...molnart napísal:to ze mas v aute jednoduchy motor a manualnu klimu este neznamena ze ho doma uservizujes. na novych autach ani ziarovku nevymenis bez toho aby si pomaly musel motor vymontovat.
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
[OT]Skús servisovať 1.0 F1 Otvoríš kapotu, zoberieš kufrík s náradim, stúpiš si k motoru do motorového priestoru, po dobre odvedenej robote ešte aj šlofíka si tam môžeš dať [/OT]
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Nemam pocit, aby moderne auto, bolo neservisovatelne.
Ku vsetkemu je tam relativne dobry pristup.
Sice obcas preba vyhodit nejaky plastovy box.
Jasne, ze ak mas auto s najvacsim dostupnym motorom, tak tam priestor na zvys nebude.
Ale to nebolo ani kedysi.
http://www.e-auto.cz/upload/image/Auton ... tor_C4.JPG
Ku vsetkemu je tam relativne dobry pristup.
Sice obcas preba vyhodit nejaky plastovy box.
Jasne, ze ak mas auto s najvacsim dostupnym motorom, tak tam priestor na zvys nebude.
Ale to nebolo ani kedysi.
http://www.e-auto.cz/upload/image/Auton ... tor_C4.JPG
no a takto vyzera novy maly trojvalcek
http://www.autohit.cz/files/photo/15756 ... ovcc10.jpg
ked si kupis nejaku lacnu diagnostiku tak ta nema co prekvapit
cela prevodovka ma tusim 28 kg
http://www.autohit.cz/files/photo/15756 ... ovcc10.jpg
ked si kupis nejaku lacnu diagnostiku tak ta nema co prekvapit
cela prevodovka ma tusim 28 kg
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
A hlavne je tam krásny prístup ku všetkému (súdiac z fotky), nie ako v mojej brambore.
Ale to nič nemení na tom, že sme OT. Som presvedčený že Broslo nech kúpi čo kúpi, nebude to samodomo servisovať
Ale to nič nemení na tom, že sme OT. Som presvedčený že Broslo nech kúpi čo kúpi, nebude to samodomo servisovať
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Hlavne ste OT tak pls stačilo. Diki a jojo ziadne samo domo, samo domo si robim veci co viem dake drobne opravy zvladnem ale do funkcnych veci sa nestarám a nechávam to samozrejme na servis
No tak 301 pojazdená.
Na úvod sedel som v 208 - nakoniec som sa v tom nešiel ani previesť - nezmestím sa tam dobre. nejaká divan ergonómia pri dlhšom posede.
Tak k tej 301. Verzia s Vti 1.6 115k
Co zaujalo: Auto vôbec nepôsobí lacno, ani na vonok ani vo vnútri. Interiér však pôsobí staršie to je Pravda. Sedačky sú super, priestor pre telo super, vela miesta aj v zadu.
Motor má fakt dosť výkonu, Prekvapivo automobile pokojne akceleruje z 50tky pri zaradenej 5ke .. Ak tomu však chcete stúpiť na krk, treba sa pohybovať v otáčkach 4000+
Prevodovka je akceptovateľná, kulisa je tradične pežoťacky voľná. Preto by som asi uvazil automat...ale akoze nie je to 206tka.. nie je to nič hrozné, pri šprinte by to asi vadilo, ale inak nvm ...
Na zivo vyzerá dobre, drži na ceste ako sa patrí, skúsil som si aj šmyk aj brzdného asistenta..sice trocha pindal prisediaci z autosalonu ale ved som mu povedal ze to idem spraviť tak čo Podvozok je klasika francuzky, plavanie na cesticke, nie vsak nestabilita, take to pohupovanie sa ponad bordel a diery na ceste
Co vadilo: Hluk od motora v kabine ne masivny.... fakt ze najhorsie co som kedy pocul, ma druhu stranu neznie zle ..Sprevodovavanie mi nie celkom vyhovuje, aj preto som poskuloval po automate ..
kazdopadne za 12k se vším všudy daju aj kolesa alebo metalizu.. cez vikend sa dohodneme s priatelkou co a ako. Jo a kufor je masivny, neviem načo mi bude
Na úvod sedel som v 208 - nakoniec som sa v tom nešiel ani previesť - nezmestím sa tam dobre. nejaká divan ergonómia pri dlhšom posede.
Tak k tej 301. Verzia s Vti 1.6 115k
Co zaujalo: Auto vôbec nepôsobí lacno, ani na vonok ani vo vnútri. Interiér však pôsobí staršie to je Pravda. Sedačky sú super, priestor pre telo super, vela miesta aj v zadu.
Motor má fakt dosť výkonu, Prekvapivo automobile pokojne akceleruje z 50tky pri zaradenej 5ke .. Ak tomu však chcete stúpiť na krk, treba sa pohybovať v otáčkach 4000+
Prevodovka je akceptovateľná, kulisa je tradične pežoťacky voľná. Preto by som asi uvazil automat...ale akoze nie je to 206tka.. nie je to nič hrozné, pri šprinte by to asi vadilo, ale inak nvm ...
Na zivo vyzerá dobre, drži na ceste ako sa patrí, skúsil som si aj šmyk aj brzdného asistenta..sice trocha pindal prisediaci z autosalonu ale ved som mu povedal ze to idem spraviť tak čo Podvozok je klasika francuzky, plavanie na cesticke, nie vsak nestabilita, take to pohupovanie sa ponad bordel a diery na ceste
Co vadilo: Hluk od motora v kabine ne masivny.... fakt ze najhorsie co som kedy pocul, ma druhu stranu neznie zle ..Sprevodovavanie mi nie celkom vyhovuje, aj preto som poskuloval po automate ..
kazdopadne za 12k se vším všudy daju aj kolesa alebo metalizu.. cez vikend sa dohodneme s priatelkou co a ako. Jo a kufor je masivny, neviem načo mi bude
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
automat ty urcite neodporucam, je otrasny.
osobna skusenost na 1.6 vti a tomto aute? alebo nejaky link na konkretnu recenziu? Inak je to pre mna len internetová pravda..
http://www.autoweb.cz/peugeot-301-1-6-115-k-eat6-2016/ napr tu pisu ze je fakt super
btw na ten manual v style 1,6 mam ponuku 9 999e
http://www.autoweb.cz/peugeot-301-1-6-115-k-eat6-2016/ napr tu pisu ze je fakt super
btw na ten manual v style 1,6 mam ponuku 9 999e
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
mal som na mysli ten starsi automat, tento z recenzie je super, na ten som zabudol
ten automat bude v pohode.. uz to nie je robotizovana.
Ale, ta 1.6 Vti zacne kvalitne tahat uz od 3500+, vyhoda toho motora je, ze aj ked mu budes tlacit, tak tazko budes jazdit nad 8.5l/100..
ale ak sa budes sebeviac snazit, tak pod 6.3 sa tazko dostat. Cize rataj so spotrebou tak 6.8 - 7.2
jasne, na 5tke to uz nie je taka pecka, ale 6st automat moze tomu len pomoct.
Ale, ta 1.6 Vti zacne kvalitne tahat uz od 3500+, vyhoda toho motora je, ze aj ked mu budes tlacit, tak tazko budes jazdit nad 8.5l/100..
ale ak sa budes sebeviac snazit, tak pod 6.3 sa tazko dostat. Cize rataj so spotrebou tak 6.8 - 7.2
jasne, na 5tke to uz nie je taka pecka, ale 6st automat moze tomu len pomoct.