Všeobecná diskusia
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Všeobecná diskusia
Na sk nevim nevim, ale v belgicku je firma, kde kupuje a nechava upravovat asi vacsina sk firiem a pri bmw vedia ti dat "chip" napr len na sport mod a ostatne ti nechaju seriove.
Pride mi to ako vyhoda, kedze v beznej premavke daily aj tak extra krutak nevyuzijes a dlhodobo zbytocne netrpi prevodovka a zbytok nad konstruovanym vykonom
Pride mi to ako vyhoda, kedze v beznej premavke daily aj tak extra krutak nevyuzijes a dlhodobo zbytocne netrpi prevodovka a zbytok nad konstruovanym vykonom
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
takze 20% navrch tomu da konstrukcne vyraznejsie zabrat? bo ak sa nieco po.. a padne koli tomu zaruka, tak to nie
prevodovka sportovy automat
prevodovka sportovy automat
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
myslis ze v dnesnej kapitalovej dobe, kde sa pocita zivotnostou po koniec zaruky 160-200k km, prepocitane na hrane serioveho vykonu, ze len 50PS naviac ti bude v pohode?
Olej v automate povazuju za dozivotnu napln atd.
inak si sa pekne buchol po vacku, 330i f30 so sportline packetom?
Olej v automate povazuju za dozivotnu napln atd.
inak si sa pekne buchol po vacku, 330i f30 so sportline packetom?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Andre
- TV & Audio expert
ok, kaslat na to
m sport + sportove riadenie + m brzdy + dake somariny
no moje nebude (ani tatkove ) ale budem na nom casto behat a starat sa on
keby bolo len na mne tak jag xe, ma vyrazne lepsi podvozok
m sport + sportove riadenie + m brzdy + dake somariny
no moje nebude (ani tatkove ) ale budem na nom casto behat a starat sa on
keby bolo len na mne tak jag xe, ma vyrazne lepsi podvozok
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tak ked to tvoje nebude a ani to nebudes platit, v tom pripade prevodovka aj slimaciky v motore rozhodne vydrzia
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Andre
- TV & Audio expert
skusim znova. Mozu koli chipu daco nevyreklamovat? lebo vtedy by som platil ja. Uz jasne turbo?
Ak sa da zistit, ze s RJ bolo manipulovane, tak predpokladam ze ano. Predsalen pri zvysenom vykone dochadza k vacsiemu namahaniu motora, spojky, prevodovky, diferaku, poloosi.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
>> Mozu koli chipu daco nevyreklamovat?
to ani nemyslis vazne tuto otazku. Skus inak :
- si vyrobca tragacov
- dojde k tebe zakaznik ze tutok som si nieco naprogramoval do toho vaseho blbeho ECU, spravil som lepsi produkt ako vy
- teraz sa mi trosku poebkal slimacik, rozletel sa motorcek, nevydrzalo to
- halo, rieste to v ramci zaruky
co by si ako vyrobca masiny robil ? Uklanal by si sa takemuto zakaznikovi ze vsetko v porádočku, my vam tie rozletene turba a zakusnuty pretlakovany motor v pohode vymenime, ved to bude stat len 15.000 eur ? Povedal by si mu ze nevadi, za vasu blbost pan zakaznik tvrdo zaplatime my, automobilka ?
to ani nemyslis vazne tuto otazku. Skus inak :
- si vyrobca tragacov
- dojde k tebe zakaznik ze tutok som si nieco naprogramoval do toho vaseho blbeho ECU, spravil som lepsi produkt ako vy
- teraz sa mi trosku poebkal slimacik, rozletel sa motorcek, nevydrzalo to
- halo, rieste to v ramci zaruky
co by si ako vyrobca masiny robil ? Uklanal by si sa takemuto zakaznikovi ze vsetko v porádočku, my vam tie rozletene turba a zakusnuty pretlakovany motor v pohode vymenime, ved to bude stat len 15.000 eur ? Povedal by si mu ze nevadi, za vasu blbost pan zakaznik tvrdo zaplatime my, automobilka ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Andre
- TV & Audio expert
blbo som to napisal
poslednu otazku som myslel tak, ze ked sa nieco pokazi, a nebude jasne, ze to bolo koli zvysenej namahe, mohlo by sa to pokazit aj bez chipu
poslednu otazku som myslel tak, ze ked sa nieco pokazi, a nebude jasne, ze to bolo koli zvysenej namahe, mohlo by sa to pokazit aj bez chipu
Naposledy upravil/-a Andre v So 11. Feb, 2017, 19:00, upravené celkom 1 krát.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
jedine ze by sa pokazilo stahovanie okien alebo klima alebo ine casti nesuvisiace s pohonom.
- Andre
- TV & Audio expert
ale vies to isto? ze zasahom do riadiacej jednotky pada akakolvek zaruka na vsetko suvisiace s pohonom
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ak to chces vediet naisto poziadaj importera o pisomne potvrdenie, nikdo iny ti to naisto nepovie
Zalezi to od importera, ale v dnesnej dobe, ked ti chcu zrusit zaruku na auto, aj ked vymenis olej inde ako v autorizaku, by som to rozhodne neriskoval. Je to proste neautorizovany zasah, ako do elektriky, tak zvysenym vykonom aj do mechaniky. Nehovoriac o tom, ze Chip je velmi komplexna vec, ktoru ziadna firma okrem dvornych tunerov typu AMG nema sancu 100% otestovat a nastavit. Proste k tomu nemaju vstupne data od vyrobcu a linky na testovanie.
-
- Pokročilý používateľ
no ved presne... je nepodstatne aka znacka to bude, kazdy sa bude snazit vyhovarat ako sa len bude dat. A povedzme si uprimne, zvlast tie vysokovykonne verzie ktore su dost natlakovane maju toho plne usi a zoznamy prieserov.
Ja by som to nerobil. Pozri, ak ti nestaci 250 koni na jazdenie, tak ti ani tristo nebude stacit. Co myslis ze ziskas, necelu pol sekundu zrychlenie 0-100 a sekundu rozdiel zrychlenie 100 na 200 ? Je to fakt taky rozdiel aby si isiel do rizika ? Vies ako to je, cim silnejsi motor, tym mensie rozdiely po cipovani... ked pretocis 1.9tdi 81kW na 105kW tak to je obrovsky rozdiel, ked pretocis 200kW na 224kW co je uplne rovnaky rozdiel 24kW tak je to rozdiel o hovne.
Neviem ake ma dynamicke parametre henta masina, ked teraz robi stovku za 5.9s, tak po tejto uprave cakas kolko, 5.0s ? Ain't gonna happen.
Ja by som to nerobil. Pozri, ak ti nestaci 250 koni na jazdenie, tak ti ani tristo nebude stacit. Co myslis ze ziskas, necelu pol sekundu zrychlenie 0-100 a sekundu rozdiel zrychlenie 100 na 200 ? Je to fakt taky rozdiel aby si isiel do rizika ? Vies ako to je, cim silnejsi motor, tym mensie rozdiely po cipovani... ked pretocis 1.9tdi 81kW na 105kW tak to je obrovsky rozdiel, ked pretocis 200kW na 224kW co je uplne rovnaky rozdiel 24kW tak je to rozdiel o hovne.
Neviem ake ma dynamicke parametre henta masina, ked teraz robi stovku za 5.9s, tak po tejto uprave cakas kolko, 5.0s ? Ain't gonna happen.
- Andre
- TV & Audio expert
ale zas na druhu stranu to musi byt aj blbuvzdorne voci somarom ktori vytacaju zastudena, nevedia ako zabehnut novy motor, dusia na spotrebu, atd...Chris napísal:myslis ze v dnesnej kapitalovej dobe, kde sa pocita zivotnostou po koniec zaruky 160-200k km, prepocitane na hrane serioveho vykonu, ze len 50PS naviac ti bude v pohode?
hmm, ale ked tomu bezne nedavas nad 70% plnynu, tak by tam nemalo trpiet nad ramec nic, ci?Chris napísal:Na sk nevim nevim, ale v belgicku je firma, kde kupuje a nechava upravovat asi vacsina sk firiem a pri bmw vedia ti dat "chip" napr len na sport mod a ostatne ti nechaju seriove.
mp3turbo - mna to hlavne zaujima a ty to skoro beres ako jasnu vec
myslim, ze lepsie nez kraviny, kt sa tu bezne riesia