AMD RYZEN
Re: AMD RYZEN
Ja neviem, tie ceny sú až moc nízko ... byť na mieste AMD ceny upravím oproti intelu minimálne, na to aby zásobovali väčšiu časť trhu aj tak nemajú výrobné kapacity. Ale tak samozrejme že pre nás zákazníkov je to len dobre
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
teba by som ako marketing managera a salesaka vydrbal tak rychlo ze by si ani igelitku nestihol zobrat museli by ti ju hodit z okna
[nic v zlom, henti chlapci maju trosicku inak spocitane]
[nic v zlom, henti chlapci maju trosicku inak spocitane]
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
kedy malo AMD niečo spočítané dobre?
ti výkony sú slušné, kedže sa budú hlavne porovnávať podľa cenovky
ešte sa uvidí čo povedia aj hry, ale nejaký veľký problém neočakávam
ti výkony sú slušné, kedže sa budú hlavne porovnávať podľa cenovky
ešte sa uvidí čo povedia aj hry, ale nejaký veľký problém neočakávam
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
spocitane mali vzdy dobre, akurat v ramci moznosti... a tie mali uplne zle. Takze pocitat mohli len podla metodiky "za kolko penazi dokazeme tie hovna este predat".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
jáj hentá metodika
aj tak mám obavy že to z intelom nijak extra nehne a na 5860x bude ešte daľších 5r ked sa nič nestane
aj tak mám obavy že to z intelom nijak extra nehne a na 5860x bude ešte daľších 5r ked sa nič nestane
To že AMD nemá dostatočné výrobné kapacity už dávno neplatí, GloFo už je dokonca pred Intelom, nehovoriac o novej zmluve podľa ktorej môže AMD vyrábať kde chce bez toho aby platilo GloFo pokuty, takže AMD má zrazu k dispozícii kapacity Samsungu a TSMC, dvoch najväčších výrobcov kapacitou niekoľkonásobne prevyšujúcich Intelerror7 napísal:Ja neviem, tie ceny sú až moc nízko ... byť na mieste AMD ceny upravím oproti intelu minimálne, na to aby zásobovali väčšiu časť trhu aj tak nemajú výrobné kapacity. Ale tak samozrejme že pre nás zákazníkov je to len dobre
http://anysilicon.com/top-semiconductor ... fographic/
i7 7700K. MSI Z270 M7. corsair RM750. Corsair 2x8gb 300mhz white led. MSI GTX 1080 TI gaming 11g. samsung Evo 960 500gb. Samsung evo 840 250gb. 27" Dell S2718D
pripomen mi tofaugusztin napísal:@CageJ: predpokladam ze sa ti to nebude chciet, ale celkom by mi bodlo spustenie toho find prikazu zo stranky http://vfio.blogspot.sk/2014/08/iommu-g ... d-out.html na AM4 doskach; to hovori ako su oddelene jednotlive PCI-E zariadenia z hladiska virtualizacie . Ale asi bude nutne z mojej strany dufat, ze IOMMU (AMD-ckarske VT-d) bude fungovat OK na doske, ktoru su nakoniec vyberiem.
-
- Pokročilý používateľ
ked chces robit virtualizaciu, moc nespekuluj a tahaj do Intel tabora. Zaplatis o sto eur viac za procesor, dostanes o 15% mensi multi-core/multi-threaded vykon oproti [samo]pretaktovanemu Ryženu ale budes mat platformu ktora je
- vyskusana
- stabilna
- bez temnych zakuti po tych rokoch vyvoja
- optimalizovana z hladiska software (win2016, win2012, ESX, KVM...) nielen z virtualizacie, ale aj z operacneho systemu
takze pokial nejdes cpu na 100% aspon 90% zo dna - a tak by to malo byt - tak ti je performance uplne uriti. Otazka je este kvalita prevedeni AMD storage subsystemu teda SATA / NVMe radice, historicky AMD NESTACILO za Intelom a proste nedavalo ten isty vykon na SSDckach (to snad vsetci vedia, bez diskusie jeden a ten isty model SSD proste ma mensi vykon na AMD platforme nez na Inteli, uvidime co sa stane pri AM4).
Takze tak. Ked chces virtualizovat a nedajboze nieco business style, prva nedokonalost a prvy vypadok uplne novej NEDOLADENEJ platformy AM4 ta posuva do sialene negativnych cisel oproti Intelu. A ze ta platforma bude potrebovat kopec ladenia, to je bez debaty.
- vyskusana
- stabilna
- bez temnych zakuti po tych rokoch vyvoja
- optimalizovana z hladiska software (win2016, win2012, ESX, KVM...) nielen z virtualizacie, ale aj z operacneho systemu
takze pokial nejdes cpu na 100% aspon 90% zo dna - a tak by to malo byt - tak ti je performance uplne uriti. Otazka je este kvalita prevedeni AMD storage subsystemu teda SATA / NVMe radice, historicky AMD NESTACILO za Intelom a proste nedavalo ten isty vykon na SSDckach (to snad vsetci vedia, bez diskusie jeden a ten isty model SSD proste ma mensi vykon na AMD platforme nez na Inteli, uvidime co sa stane pri AM4).
Takze tak. Ked chces virtualizovat a nedajboze nieco business style, prva nedokonalost a prvy vypadok uplne novej NEDOLADENEJ platformy AM4 ta posuva do sialene negativnych cisel oproti Intelu. A ze ta platforma bude potrebovat kopec ladenia, to je bez debaty.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Prave ze je to domaci serverik, takze nie, naozaj X99 nebudem riesit (aj z hladiska spotreby). Aktualne to mam na Z170/i5-6400, ale jednoducho stvorjadro nestaci na vsetko . Ak to nevyjde, tak ten Ryzen pouzijem na nieco ine. Pripadne si prehodim X99/5930K z desktopu do serveru a Ryzen dam do desktopu. Ale dufam, ze nic take nebude nutne.
i7 7700K. MSI Z270 M7. corsair RM750. Corsair 2x8gb 300mhz white led. MSI GTX 1080 TI gaming 11g. samsung Evo 960 500gb. Samsung evo 840 250gb. 27" Dell S2718D
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ironické je že v segmente pre obyčajného usera AMD je na tom momentálne lepšie ako intel, intel podobné fičúrky vypína jedna radosť hlavne pri lacnejších cpu
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Ja som pred vianocmi obnovoval jednemu známemu PC chcel niečo do 200€ a v tomto limite ponúka AMD lepší výkon. A v pohode tam išli aj hry rozbehať na FullHD.
Intel má v tejto cene len dvojjadra, ktoré majú o niečo nižší výkon ale zato vyššiu cenu.
Intel má v tejto cene len dvojjadra, ktoré majú o niečo nižší výkon ale zato vyššiu cenu.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
i3 stoja od 100e ... mno a či má fx lepší výkon v hrách to je na veľmi dlhú debatu
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Pravda, ale v tej cenovej relácii sa lepšie nedá vymyslieť a ešte keď chce len nové.
Tie hry som skúšal ja len pre vlastnú predstavu či by aj tak lacná zostava stačila.
Osobne som už zhýčkaný viac GB ram, SSD, silnejšou grafikou, lepším Monitorom, silným CPU.
Tie hry som skúšal ja len pre vlastnú predstavu či by aj tak lacná zostava stačila.
Osobne som už zhýčkaný viac GB ram, SSD, silnejšou grafikou, lepším Monitorom, silným CPU.