Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
este aby som to doplnil nech niekto nema pocit ze potrebuje znova napisat co uz bolo napisane. Americke auta respektujem, ved maju svoje kvality. Napriek tomu mi nevyhovuju ani auta co sa mi pacia napr. 300c. Vany nepotrebujem a medzi strednou a vyssou strednou si vyberiem aj z eu a jap aut. Nizsiu strednu amici ani nemaju. a verim tak to ma kopec ludi. ale vysmievat sa niekomu preto ake ma auto
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
ono dnes je auto pre veľké percento ľudí ukážka spoločenského statusu, o tom mať najlepšie auto zo všetkých známych, spraviť dojem na susedov a aj ľudí ktorých nepoznajú. a tak je to so všetkým vlastne. či už vedome, alebo podvedome.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
a hlavne si nan zobrat spotrebny uver a zrat nasledujuce roky suche rozky, takych poznam, hlavne ze idu v bmw x6.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
V podstate mas pravdu. Lenze na tomto principe je postavena cela nasa spolocnost. Kde byvas, ako sa obliekas, ake mas auto, mobil, bicykel.stanomx napísal:ono dnes je auto pre veľké percento ľudí ukážka spoločenského statusu
No, a potom su tu ludia, co maju v pazi vsetkych ostatnych a ziju si tak, aby boli oni spokojni. Jeden kamos priklad za vsetkych. Tazko za vodou, zjednodusim to na to ze ma vlastny vrtulnik. Ale nema problem sadnut do stareho hrdzaveho Punta a ist s tym do Auparku lebo Punto je zrovna poruke, alebo sa obliect ako totalny vandrak, lebo vsak ideme na bicykel tak nebudem sa potit do draheho tricka.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Skor by som povedal ze sa vypracoval od nuly ale to len tipujem. Take "bohacske" maniere maju povacsinou ludia co sa lahko dostali k peniazom.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
stanomx, Zubesuch: Jasne, ze som hater Skody. Avsak toto nema absolutne nic s mojim Canyonerom. Nikdy som moje auta nedaval ako priklad bezneho auta. Vzdy som sa len pozastavil nad cenou mojich drahych nahradnych dielov a Skodovackych lacnych. Preto som dal realny priklad s Foresterom. Vedel by som najst aj ine v cennikoch, ale Forestera poznam, vozievam sa na nom, vidim jazdne vlastnosti, vidim co dokaze v terene, viem ako si krasne pradie ten boxer, atd. Nanestastie tiez viem, ako vyzera klukovka do Skody a do japonskeho auta, s akymi toleranciami je vyrobena a ako to potom drhne v salkach. To su take tie pikosky, ktore konstantne prichadzaju z roznych stran a vzdy sa mozem len zasmiat. A ako bohaty burzuj mozem povedat, ze moje obe auta dokopy stali menej nez nova Fabia, na ktoru ja nemam peniaze.
Ja som velky zastanca osobnej slobody. Kazdy si moze kupit, co len chce za svoje peniaze. Ale je rozdiel kupit si Skodu a kupit si Skodu. Niekto si moze kupit Skodu, lebo je milovnik tej znacky. Ma od nich tricko, teplaky, trenky a doma na stene obraz pana Skodu. Nikdy to nepochopim, ale v poriadku. No a potom si niekto moze kupit Skodu, lebo "vie", ze je to lacne a dobre auto. A toto je ta matoha, ktoru hatujem. Mne nevadi Skoda ako taka, zlych aut je mnoho vo svete a netrapia ma. Vadi mi ten pomyleny kult okolo nej. Niekto si kupi male dvojdverove kupe, lebo take chce a obetuje ulozny priestor... okej. Dalsi nema peniaze, ale chce nove auto, tak si kupi Daciu. Podla mna blbost, ale chapem, ze niekto chce nove auto a obetuje vykon/vybavu. No a pri Skode je to vzdy tak, ze to je vlastne najlepsie, najlacnejsie, najspolahlivejsie auto a ziadny tradeoff tam nie je. Je to podobne ako nabozenstvo.
felipe25: K tomu, ze sme sa v Kodiaqu nevozili a uz vieme, ze bude zly... pokial ti v restauracii 3× naserviruju zly obed, stvrtykrat uz tam odmietnes ist. Potom pridem ja a poviem ti, ze co vymyslas, este si ani neskusil a uz vies, ze to bude zle. Skoda nezmenila svoje spravanie, tak mozeme usudit, ze to auto bude rovnake ako Fabka alebo Oktavka, tj. zle a drahe na to, co ponuka. Uznavam vsak, ze to bude masivny marketingovy a predajny uspech a Skoda magaziny budu spievat pochvalne ody na to auto spolocne s pikoskami ako aj ten maly motor je velmi zivy a dynamicky a vsade je ohromne vela miesta (fotka s 3 cm miesta pred kolenami), stvorkolka zabera uplne famozne (auto preslo po rovnej sotoline, ale ma problem vyjst na maly kopcek - hadam by to vyslo, nechcem trapit manual, mozno s automatom by to slo lepsie) a do dveri sa zmesti cela prepravka PET flias.
Na inu notu: Uz prisla diagnostika, je to celkom pecka. Ozaj to vie komunikovat so vsetkymi jednotkami. Cita to z nich realne chyby. Zobrazuje to live data z jednotiek podla vyberu (su tam toho stovky). Konecne viem tlak a teplotu oleja a kedy mam aktivny MDS system (odpajanie valcov). Je tam mnoho mnoho testov a inych blbosti. Vie to z casti kodovat jednotky (zapinat DRL, nastavovat rozmer pneu, customizovat nastavenia auta). MA to dost vela funkcii tovarenskej diagnostiky. Asi Cinania reverse engineerovali.
PS: Hadam tento vikend by som mohol dokoncit moj filtrovy projektik. Mopar nic moc .
Ja som velky zastanca osobnej slobody. Kazdy si moze kupit, co len chce za svoje peniaze. Ale je rozdiel kupit si Skodu a kupit si Skodu. Niekto si moze kupit Skodu, lebo je milovnik tej znacky. Ma od nich tricko, teplaky, trenky a doma na stene obraz pana Skodu. Nikdy to nepochopim, ale v poriadku. No a potom si niekto moze kupit Skodu, lebo "vie", ze je to lacne a dobre auto. A toto je ta matoha, ktoru hatujem. Mne nevadi Skoda ako taka, zlych aut je mnoho vo svete a netrapia ma. Vadi mi ten pomyleny kult okolo nej. Niekto si kupi male dvojdverove kupe, lebo take chce a obetuje ulozny priestor... okej. Dalsi nema peniaze, ale chce nove auto, tak si kupi Daciu. Podla mna blbost, ale chapem, ze niekto chce nove auto a obetuje vykon/vybavu. No a pri Skode je to vzdy tak, ze to je vlastne najlepsie, najlacnejsie, najspolahlivejsie auto a ziadny tradeoff tam nie je. Je to podobne ako nabozenstvo.
felipe25: K tomu, ze sme sa v Kodiaqu nevozili a uz vieme, ze bude zly... pokial ti v restauracii 3× naserviruju zly obed, stvrtykrat uz tam odmietnes ist. Potom pridem ja a poviem ti, ze co vymyslas, este si ani neskusil a uz vies, ze to bude zle. Skoda nezmenila svoje spravanie, tak mozeme usudit, ze to auto bude rovnake ako Fabka alebo Oktavka, tj. zle a drahe na to, co ponuka. Uznavam vsak, ze to bude masivny marketingovy a predajny uspech a Skoda magaziny budu spievat pochvalne ody na to auto spolocne s pikoskami ako aj ten maly motor je velmi zivy a dynamicky a vsade je ohromne vela miesta (fotka s 3 cm miesta pred kolenami), stvorkolka zabera uplne famozne (auto preslo po rovnej sotoline, ale ma problem vyjst na maly kopcek - hadam by to vyslo, nechcem trapit manual, mozno s automatom by to slo lepsie) a do dveri sa zmesti cela prepravka PET flias.
Na inu notu: Uz prisla diagnostika, je to celkom pecka. Ozaj to vie komunikovat so vsetkymi jednotkami. Cita to z nich realne chyby. Zobrazuje to live data z jednotiek podla vyberu (su tam toho stovky). Konecne viem tlak a teplotu oleja a kedy mam aktivny MDS system (odpajanie valcov). Je tam mnoho mnoho testov a inych blbosti. Vie to z casti kodovat jednotky (zapinat DRL, nastavovat rozmer pneu, customizovat nastavenia auta). MA to dost vela funkcii tovarenskej diagnostiky. Asi Cinania reverse engineerovali.
PS: Hadam tento vikend by som mohol dokoncit moj filtrovy projektik. Mopar nic moc .
ale uplne viac beriem hodnotenie Snejka ktory si to auto vyskusal a povie ze bolo hrozne ako "video skusenosti" Kodiaka alebo Yeti v terene. A potom to podvedome porovnavat s 2-5x drahsim Trailhawkom. Kodiaq mi pride rovnaka krvna skupina ako napr Kia Sportage, Tucson, Kadjar (atd atd) pre ktore aj tak najvacsi teren ktory zazije je polna cesta. Stavim sa ze 99% ludi s tym nikdy ani len nepomysli na to ze by s tym robili to co Rasto Chvala. Tiez sa stavim ze uvarim brzdy na hociktorom z tychto aut, a ze su rovnako sposobile v terene ako Kodiak. Ich revir je prvy obrubnik pri skole/skolke.
Naposledy upravil/-a Zubesuch v So 04. Mar, 2017, 11:30, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Zoom ty si akoze dost strasny, clovece, bez sebareflexie a tak chapes co ja myslim. No a co ze nevysiel kopcek, o sedem minut na to zaznelo ze Haldex5 URCITE bude fungovat. Takze problem sa nestal a su to fake news.
Napriklad na 13:13 by sa zisiel zjazdovy asistent. Mozes si nadalej brblat tie svoje omacky ale musis objektivne uznat ze to co tam ukazali je na urovni Čumulangmy, nic menej, a do tohoto zjazdu sa bez asistenta a asistenta asistenta pusti len absolutna svetova spicka ostentativne si nevaziaca svoj hlupy zivot !!
A navyse je tam vykonova rezerva (15:45) specialne zvlast ked to chyti tych 1700 otacok - to uz sme v domene supersportov. Pri obrovsky atraktivnej cene 35.000 eur za akotak vybaveny stroj nie je co vahat, uz teraz su poradovniky vacsie nez na pomarance za totáča. Narod proste neoblbnes, narod sa nemoze mylit a vie co je pre neho spravny Smer.
Ano, slabsi jedinci zabludia, to sa stane obcas ale ved od toho je tu vacsina aby im ukazala svetlo, nadej a nehu. Spalovacia polgula. Uplne zle.
Napriklad na 13:13 by sa zisiel zjazdovy asistent. Mozes si nadalej brblat tie svoje omacky ale musis objektivne uznat ze to co tam ukazali je na urovni Čumulangmy, nic menej, a do tohoto zjazdu sa bez asistenta a asistenta asistenta pusti len absolutna svetova spicka ostentativne si nevaziaca svoj hlupy zivot !!
A navyse je tam vykonova rezerva (15:45) specialne zvlast ked to chyti tych 1700 otacok - to uz sme v domene supersportov. Pri obrovsky atraktivnej cene 35.000 eur za akotak vybaveny stroj nie je co vahat, uz teraz su poradovniky vacsie nez na pomarance za totáča. Narod proste neoblbnes, narod sa nemoze mylit a vie co je pre neho spravny Smer.
Ano, slabsi jedinci zabludia, to sa stane obcas ale ved od toho je tu vacsina aby im ukazala svetlo, nadej a nehu. Spalovacia polgula. Uplne zle.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
a aby som nezabudol, ma aj NAJVACSI KUFOR VO SVOJEJ TRIEDE, tak ako vsetky Skodovky.
270 litrov.
270 litrov.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
sice od skodokvky by sa naslo auto co sa mi paci a to superb... ale nie za tu cenu
resp. kupil by som jazdene
resp. kupil by som jazdene
Naposledy upravil/-a stanomx v So 04. Mar, 2017, 14:03, upravené celkom 1 krát.
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Sice troše OT od aktuálnej škodováckej témy ale což, je to všeobecná diskusia, tak snáď sa niekto chytí. Jedná sa o '97 318 TDS
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Zubesuch - kto to porovnaval s trailhawkom? zoom spominal forester, aj ked na kodiaq by stacil aj subaru XV
Ak myslis novy compass trailhawk, tak ten bude stat rovnako ako kodiaq 30k
Ak myslis novy compass trailhawk, tak ten bude stat rovnako ako kodiaq 30k
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
kodiak je len prifuknuta oktavka a zvyseny podvozok, nic ine to vo mne neevokuje pri pohladne na testy. Offroad spominat pri kodiaku mi pride smiesne, to som si hadam na starej felde dovolil viacej ako on v teste.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
hlavne znacka, ktora nema absolutne ziadne skusenosti s offroadom
a neverim, ze to vyvijali s inziniermi z audi
btw nakoniec ani bmw nepreslo koli designu, objednana a4
a neverim, ze to vyvijali s inziniermi z audi
btw nakoniec ani bmw nepreslo koli designu, objednana a4
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite