Urcite nie, som si vedomi ze R5 bude zaostavat v hrach za kaby lake, ale niesom si isty ci kvoli 5-10 fps vymenit 4C/4T za 6C/12T. Predsa len ten pocet jadier ma nejaku pridanu hodnotu...CL4P-TP napísal:To cakate ze bude lepsi v hrach ako Kaby ? .. rovno si ten kaby kup zbytocne nariekas
Ten procik sa hodi skor ludom ktori z kompu nerobia hernu konzolu
AMD RYZEN
- Filipsss
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 08. Apr, 2012, 14:22
Re: AMD RYZEN
Spoiler: ukázať
http://www.ddworld.cz/aktuality/proceso ... esory.html
aj ked tu stranku nemam rad je to info asi pravdive
celkom zaujimave ze dalsia generacia ZENU bude kompatibilna s AM4 , nie ako intel ze kazdy novy procesor = novy socket a nova investicia :/ to clovek fakt uz nevie do coho ist do frasa
aj ked tu stranku nemam rad je to info asi pravdive
celkom zaujimave ze dalsia generacia ZENU bude kompatibilna s AM4 , nie ako intel ze kazdy novy procesor = novy socket a nova investicia :/ to clovek fakt uz nevie do coho ist do frasa
MB: ASUS TUF B650 Wifi Plus, CPU: Ryzen 7700, CPU Cooler: Endorfy Fortis 5, RAM: Kingston 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36, PSU: Corsair RM850x (2021), GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 10G OC, SSD1: WD Blue SN570 1 TB, SSD2: Crucial P3 1TB, CASE: be quiet! Pure Base 500DX Black
Monitor: HP Omen 32q
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
AM4 tu bude do 2020.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
AMD ma s týmto veľkú výhodu, proste ten Socket ma ako takú budúcnosť. Intel si proste povie, že potrebuje nový socket tak ho spravia a to že zakazníci budú kupovať nové dosky tak je to dobre pre výrobcov dosiek a aj pre nich.
Minule ako som bratrancovi troška dával dokopy PC tak som zistil že doska kde mal Starý Sempron zvládne zobrať aj 6jadro a ten PC ma dosť dlho tak som mu tam zohnal 4-jadro a stále to slušne funguje.
Minule ako som bratrancovi troška dával dokopy PC tak som zistil že doska kde mal Starý Sempron zvládne zobrať aj 6jadro a ten PC ma dosť dlho tak som mu tam zohnal 4-jadro a stále to slušne funguje.
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
enzo
len ja som planoval spravit upgrade na ryzen a zostat pri w7 este. skoda no.
len ja som planoval spravit upgrade na ryzen a zostat pri w7 este. skoda no.
Tú roadmapu som už videl, prekvapili ma 2 veci:
- Zen+ v nedohľadne, Pinnacle Ridge je zase len Zen (pradepodobne s opravenými chybami a úpravami na fyzickej úrovni pre dosiahnutie vyšších taktov)
- ZEN APU v desktope až budúci rok...
Bieda, vidno že AMD nemá financie a musí ísť na všetko postupne a pomaly, podobne sú na tom s grafikami. Škoda že sa vtedy AMD nespojilo s nVidiou, nech si hovorí kto chce čo chce ale Huang je skvelý manažér a súboj AMD-Intel by bol veľmi ostrý a zaujímavý. Ktovie, v tom prípade by možno na oplátku Intel kúpil ATI.
- Zen+ v nedohľadne, Pinnacle Ridge je zase len Zen (pradepodobne s opravenými chybami a úpravami na fyzickej úrovni pre dosiahnutie vyšších taktov)
- ZEN APU v desktope až budúci rok...
Bieda, vidno že AMD nemá financie a musí ísť na všetko postupne a pomaly, podobne sú na tom s grafikami. Škoda že sa vtedy AMD nespojilo s nVidiou, nech si hovorí kto chce čo chce ale Huang je skvelý manažér a súboj AMD-Intel by bol veľmi ostrý a zaujímavý. Ktovie, v tom prípade by možno na oplátku Intel kúpil ATI.
@ marfan / paranoid
velku vyhodu ano ale ma to aj negativa a to presne co mi vysvetloval faugusztin, cize 4 +4 pri R7 alebo 3+3 pri R5
proste nepodavaju taky vykon ako som cakal, ked chcem hrat hry potrebujem 7700K ale je rok 2017 bojim sa ist do 4 Core procesora
predsa len 6 a 8 core je viac future nie ? uz dva mesiace som bez pc kvoli tomuto ze som nerozhodny vcera som si povedal ze pockam na R5 1600X ale zas to je len zlepenec a kto vie aky to bude mat vykon... ja sa cinebench nehram ani needitujem ani nestreamujem ochrancovia AMD asi vsetci ano. Paranoid uz prejdi na WIN10 uz aj ja planujem aj ked som nechcel
velku vyhodu ano ale ma to aj negativa a to presne co mi vysvetloval faugusztin, cize 4 +4 pri R7 alebo 3+3 pri R5
proste nepodavaju taky vykon ako som cakal, ked chcem hrat hry potrebujem 7700K ale je rok 2017 bojim sa ist do 4 Core procesora
predsa len 6 a 8 core je viac future nie ? uz dva mesiace som bez pc kvoli tomuto ze som nerozhodny vcera som si povedal ze pockam na R5 1600X ale zas to je len zlepenec a kto vie aky to bude mat vykon... ja sa cinebench nehram ani needitujem ani nestreamujem ochrancovia AMD asi vsetci ano. Paranoid uz prejdi na WIN10 uz aj ja planujem aj ked som nechcel
MB: ASUS TUF B650 Wifi Plus, CPU: Ryzen 7700, CPU Cooler: Endorfy Fortis 5, RAM: Kingston 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36, PSU: Corsair RM850x (2021), GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 10G OC, SSD1: WD Blue SN570 1 TB, SSD2: Crucial P3 1TB, CASE: be quiet! Pure Base 500DX Black
AMD Ryzen Infinity Fabric Ticks at Memory Speed
https://www.techpowerup.com/231585/amd- ... mory-speed
https://www.techpowerup.com/231585/amd- ... mory-speed
.
hurá objavili Ameriku
CageJ napísal:To sa vie už dávno.. písal som to na PCT fóre...
Ale vraj to nie je 1:1.. RAM a L3 sú určite previazané...
AMD prý zlepší paměťový řadič Ryzenů, aktualizace přidá násobič pro 3500MHz moduly
https://www.cnews.cz/amd-pry-zlepsi-pam ... hz-moduly/
https://www.cnews.cz/amd-pry-zlepsi-pam ... hz-moduly/
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
kedze tie pamate idu 1:1 s "infinity fabrikou", malo by to znamenat aj rapidne zvysenie vnutornej priepustnosti co sa rozhodne prejavi na realnom vykone.
Kacirsky si tipnem 2-3% realneho vykonu hore v tych najnarocnejsich veciach ktore doteraz lagovali. U mna cele dobre, a to nie som AMD fanusik.
Kacirsky si tipnem 2-3% realneho vykonu hore v tych najnarocnejsich veciach ktore doteraz lagovali. U mna cele dobre, a to nie som AMD fanusik.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
CageJ, no, ono to zavisi od toho co beries ako takt pamate. DDR4-3200 ide na 1600MHz. Co je aj rychlost ktorou ide infinity fabric ak mas pamate DDR4-3200. Akurat ze DDR4 prenasa data na vzostupnej aj zostupnej hrane hodinoveho cyklu.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
takt "3200Mhz" pamati je v skutocnosti 1600MHz. Ze nas osieraju marketingom je snad kazdemu jasne.
Ze priepustnost na 1333MHz (="2600MHz") oproti 1600MHz (="3200MHz") je inaksia, je kazdemu jasne tiez. Nech na to kukame akokolvek, ci uz s takym alebo hentakym cislom, bude to rozhodne len dobre.
Cisla sa nezmenia pre vysoke rozlisenie a hry, cisla sa trochu zmenia pre 1080p a mensie rozlisenia kde AMD momentalne potrebuje najviac.
Ze priepustnost na 1333MHz (="2600MHz") oproti 1600MHz (="3200MHz") je inaksia, je kazdemu jasne tiez. Nech na to kukame akokolvek, ci uz s takym alebo hentakym cislom, bude to rozhodne len dobre.
Cisla sa nezmenia pre vysoke rozlisenie a hry, cisla sa trochu zmenia pre 1080p a mensie rozlisenia kde AMD momentalne potrebuje najviac.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Double rate samozrejme nie nejaké MT/sfaugusztin napísal:CageJ, no, ono to zavisi od toho co beries ako takt pamate. DDR4-3200 ide na 1600MHz. Co je aj rychlost ktorou ide infinity fabric ak mas pamate DDR4-3200. Akurat ze DDR4 prenasa data na vzostupnej aj zostupnej hrane hodinoveho cyklu.