Zdravim.
Mam mensi problem, ako rozbehat realne 2kusy 1GB pamati Kingstone DDR1 400MHz v doske Intel D865PERL...
Ono, PC ide, avsak, vzdy po spusteni vyzaduje stlacit Esc pre pokracovanie s tym, ze vybehne oznam Dual channel operations requires identical DIMMs...
a niekedy po resete zmeni velkost pamati z 2048MB na 1024MB /bez akejkolvek manipulacie s nimi/, vtedy vypise Memory is decreased, press F4 to continue. Co s tym?
Ramky som v inom PC prebehol hodinu Memtestom, a ziadna chyba.. Skusil som aj rozne kombinacie ramiek do slotov - v niekorych eviduje PC len 1024MB, a ak najde 2048MB vzdy treba stlacit bud Esc alebo F4 (najde len jednu?!)
Dik za odpoved.
alebo tam skusit 4*512MB?
Intel D865PERL - problem s 2xDDR1 1GB Kingstone
Re: Intel D865PERL - problem s 2xDDR1 1GB Kingstone
Odporúčanie je v celku dosť presné. Aj, keď, na prvý pohľad možno nepochopiteľné. Viac strana 34. v tom PDFku https://grox.net/misc/dox/d865perl/D865 ... .guide.pdf . Veď, dual channel, typické...prvý a tretí slot.
Jedná sa o identické pamäte, aj modelovým číslom? Nie sú ECC? Nemajú netypické znaky pre 1GB moduly, jednostranné, či menej čipov (v tomto prípade 8 na každej strane, takže 16)? Vysvetlilo by to z polovice správanie, že vidí iba polovicu kapacity (čo sa niekedy tak správa).
Nezdá sa to ako neriešiteľný problém. Iba zlé nastavenie (BIOS verzia) alebo nekompatibilná pamäť. PERLku som, bohužiaľ, nikdy nemal. Ani nič také na 478. Jedine Asus P5P800. Ale dobrá doska.
Ale tak, dá sa to čakať. 865PE a 875P boli prvými čipsetmi, ktoré Dual Channel vôbec priniesli, takže určité komplikácie u revízii dosiek a BIOSov tam, pravdepodobne určite boli.
Jedná sa o identické pamäte, aj modelovým číslom? Nie sú ECC? Nemajú netypické znaky pre 1GB moduly, jednostranné, či menej čipov (v tomto prípade 8 na každej strane, takže 16)? Vysvetlilo by to z polovice správanie, že vidí iba polovicu kapacity (čo sa niekedy tak správa).
Nezdá sa to ako neriešiteľný problém. Iba zlé nastavenie (BIOS verzia) alebo nekompatibilná pamäť. PERLku som, bohužiaľ, nikdy nemal. Ani nič také na 478. Jedine Asus P5P800. Ale dobrá doska.
Ale tak, dá sa to čakať. 865PE a 875P boli prvými čipsetmi, ktoré Dual Channel vôbec priniesli, takže určité komplikácie u revízii dosiek a BIOSov tam, pravdepodobne určite boli.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Intel D865PERL - problem s 2xDDR1 1GB Kingstone
uz mi to funguje.. musel som ale vymenit kingstone ramky za dve rozne 1gb ddr400vky.. jedna v slote dimm0 A a druha v dimm1 B
Spoiler: ukázať