Turistika-debata
Re: Turistika-debata
ja som kupoval veľkosť ako bežne nosím (veľa záleží aj od kopyta), boli však kúsoček väčšie ako napr. Jordany, ani po celom dni na nohách ma neotlačili tak som dá sa povedať trafil veľkosť
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
do toho treba aj speŠl ponozky nie ?
merino je z mojej strany jasná voľba, lebo ani po celom dni keď sa vyzuješ ťa neštípu oči
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Topanky vyzaduju urcite specialnu udrzbu .Napustaju sa olejom ?
AKo sa peru ?
AKo sa peru ?
merino je zazrak - je to vlna ktora absolutne vôbec nesmrdi (samozrejme ze smrdi ale fakt musis byt totalne zapraseny jak hovado aby si to na tu vlnu preniesol). Nechapem ako, ale funguje to. Dal som 80e za merino spodky a je to moja najoblubenejsia kupa roka ponozky detto - ak chodis casto na turistiku, viacdenne vylety a nechces si brat 10 parov ponoziek, stacia 2 pary merino ponoziek ktore budes na striedacku susit a nebudes smrdet
@Per: udrzba podla typu koze. Ja svoje cistim starou zubnou kefkou a teplou vodou. Ak su velmi zasrate, Nikwax prostriedok k tomu.
Urcite ich nehadz do pracky, to ich znici, akykolvek jemny program das. A rovnako mydlo, to vysusuje kozu.
Po ocisteni - kremovanie/impregnacia podla koze. Na brusenu skor roztoky, na hladku aj vosk/box atd. Prostriedky na udrzbu kupis aj
v beznej obuvy.
Urcite ich nehadz do pracky, to ich znici, akykolvek jemny program das. A rovnako mydlo, to vysusuje kozu.
Po ocisteni - kremovanie/impregnacia podla koze. Na brusenu skor roztoky, na hladku aj vosk/box atd. Prostriedky na udrzbu kupis aj
v beznej obuvy.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
a co ak smrdia ? ci staci oprat vlozku ? mal som topanky,kde to nestacilo
Zo smradu neprechladnes... Ja svoje nechavam vyvetrat, v pripade strasneho smradu ich supnem do mraznicky
Smrad produkuju bakterie, mraz ich zlikviduje. Ale Gore-Tex + Merino len velmi raritne dokazu vytvorit bio zbran.
Smrad produkuju bakterie, mraz ich zlikviduje. Ale Gore-Tex + Merino len velmi raritne dokazu vytvorit bio zbran.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Pockat, nedáva sa do mrazničky primárne jedlo ? Takže si šupol smradľave topánky k jedlu, správne tomu rozumiem ?
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
zabalene...
a k tej pracke - nic kozene do nej nepatri
umele topanky oprat mozes (bez plachania)
a k tej pracke - nic kozene do nej nepatri
umele topanky oprat mozes (bez plachania)
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
@denroid: hej, uz viackrat , ale ako andrej napisal, zabalene v igelitke. Jedlu sa nestane nic.
Viem, ze to moze vyzerat divne, ale fakt to funguje.
Viem, ze to moze vyzerat divne, ale fakt to funguje.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
nakoniec som kupil toto,snad sa nerozpadnu velmi rychlo
http://www.sportacko.sk/produkt/Obuv-tu ... -trek/7344
k tomu vcely med a asi najdrahsie ponozky co som kedy videl
http://www.sportacko.sk/produkt/Obuv-tu ... -trek/7344
k tomu vcely med a asi najdrahsie ponozky co som kedy videl
len opatrne s tým medom
ja som prvý krát voskoval svoje boty, je to celkom roboty ale keď som ich umýval tak voda krásne stiekla dole spolu so špinou, podľa mňa lepšie ako keď som ich striekal impregnáciou, síce sa tiež voda zrážala do guľôčok ale po chvíľke už začala koža tmavnúť a sať vodu (samozrejme že nikdy sa mi ich nepodarilo "presiaknuť" ani po dlhom kráčaní po potoku a rose)
ja som prvý krát voskoval svoje boty, je to celkom roboty ale keď som ich umýval tak voda krásne stiekla dole spolu so špinou, podľa mňa lepšie ako keď som ich striekal impregnáciou, síce sa tiež voda zrážala do guľôčok ale po chvíľke už začala koža tmavnúť a sať vodu (samozrejme že nikdy sa mi ich nepodarilo "presiaknuť" ani po dlhom kráčaní po potoku a rose)
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ok,takze obuv mam,oblecenie nejake snad tiez..vola niekam ist je..len mi chyba plan a to je pre mna najvacsi problem,netusim kam vyrazit..kedze chem chodit momentalne sam,takze som bez skusenejsieho vedenia
vy co ste z okolia banskej,viete poradit ako a kde zacat ?
z mojich vedomosti ohladom turistiky viem vylovit info,ze sa chodi po farebnych znackach napr a tym to asi tak hasne
vy co ste z okolia banskej,viete poradit ako a kde zacat ?
z mojich vedomosti ohladom turistiky viem vylovit info,ze sa chodi po farebnych znackach napr a tym to asi tak hasne
Pokiaľ viem tak sú turistické skupiny v rôznych mestách organizujúce skupinové turistiky, aj BB má, manželka s nimi bola na nejakých akciách aj keď bežne chodí s inou skupinou.
edit - sorry nevšimol som si že chceš chodiť sám
edit - sorry nevšimol som si že chceš chodiť sám
Spoiler: ukázať