Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
priradnici ma vlastny kotol kazdi byt. len tak btw a borci co pisu vyzsie maju pravdu.
mama ma cca 50rocny 1izb 40m2 a mes naklady cca 89e bez netu, plyn cca 6e mesacne, eletrika 10e mesacne, spolu 105e, mne architekt tvrdil ze s energiami sa vojdem do 70-80e v 1izb+kk. cize kvazi 20e mesacne. ono na mesiac 20 hore dole ale za 10 roky mas 1400e co mas smelo na novy kotol a napr chladnicku. ale v takom 3 izb uz to vidim ja na usporu smelo aj 30-40e mesacne. zavisi od poctu osob kamo, kto kolko sa sprchuje a kde budes a ako topit. ked ste dvaja a ste cely den v praci ta je to ine ako ked zena doma a 3 deti s nou. moja sa napr aj v praci sprchuje kazde rano po ich telesnej vychove, co maju v praci.
mama ma cca 50rocny 1izb 40m2 a mes naklady cca 89e bez netu, plyn cca 6e mesacne, eletrika 10e mesacne, spolu 105e, mne architekt tvrdil ze s energiami sa vojdem do 70-80e v 1izb+kk. cize kvazi 20e mesacne. ono na mesiac 20 hore dole ale za 10 roky mas 1400e co mas smelo na novy kotol a napr chladnicku. ale v takom 3 izb uz to vidim ja na usporu smelo aj 30-40e mesacne. zavisi od poctu osob kamo, kto kolko sa sprchuje a kde budes a ako topit. ked ste dvaja a ste cely den v praci ta je to ine ako ked zena doma a 3 deti s nou. moja sa napr aj v praci sprchuje kazde rano po ich telesnej vychove, co maju v praci.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
byval som v 2 roc novostavbe cez rok 1.5i 45m2, zatepleny bol tak, ze sme len trochu kurili ked boli najvacsie mrazy.
Kotol mala bytovka svoja a vsetky naklady vratane elektriny vysli do 75-80e. Realne po odpocitani preplatkov od predpisovych platieb.....
Kotol mala bytovka svoja a vsetky naklady vratane elektriny vysli do 75-80e. Realne po odpocitani preplatkov od predpisovych platieb.....
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ja mam novostavbu 3i- 63i +7m2 loggia..mesacne mam 90e vratane "najmu" (bytoveho)
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja mam staru tehlu a platim po chuj...lebo potrebovali surne zateplovat draho, hlavne ze kkti spolocne priestory zamknu lebo na to nesu poniaze to opravit.... nic idem do domu.
Co som ti chcel - 90% tipujem na VUB na Primu? Teraz prenasam hypo do primy aj navysujem tak mam trochu prehlad. davaj si pozor na to ze aj ekd im donesies znalecky posudok kde bude cena bytu odpovedat tvojej potrebe 90%, tak ti ju oni mozu interne znizit lebo medved.
Ked budes ziadat oficialne vyjadrenie a kontakt na "risk manazera" ktory sa pohladom na posudok rozhodol ze tvoj byt ma taku a taku hodnotu nedostanes sa ku nemu, chcel som pocut jeho argumenty.... (mne znizil z 83 000 na 80 000 lebo...bohvie).
Tak ci tak som prekvapeny ze este davaju 90 ale asi si tiez dobra klientela predpokladam IT atd tk chod do toho, neskor bude problem. len novostavby no to ja nemusim, tie ceny su jebnute. a platit za nieco co sa 2 roky bdue stavat.
BTW Prima banka celkom fajn pristup az na to znizenie ceny, netreba kreditku netreba poistenie uveru a rychle vybavenie plus velmi pekne nohate slecny na prevadzke na hlavnej (v sberbanku sama stara rachtla ale zasa skusenejsia. myslim v oblasti bankovnictva. asi aj inde).
Co som ti chcel - 90% tipujem na VUB na Primu? Teraz prenasam hypo do primy aj navysujem tak mam trochu prehlad. davaj si pozor na to ze aj ekd im donesies znalecky posudok kde bude cena bytu odpovedat tvojej potrebe 90%, tak ti ju oni mozu interne znizit lebo medved.
Ked budes ziadat oficialne vyjadrenie a kontakt na "risk manazera" ktory sa pohladom na posudok rozhodol ze tvoj byt ma taku a taku hodnotu nedostanes sa ku nemu, chcel som pocut jeho argumenty.... (mne znizil z 83 000 na 80 000 lebo...bohvie).
Tak ci tak som prekvapeny ze este davaju 90 ale asi si tiez dobra klientela predpokladam IT atd tk chod do toho, neskor bude problem. len novostavby no to ja nemusim, tie ceny su jebnute. a platit za nieco co sa 2 roky bdue stavat.
BTW Prima banka celkom fajn pristup az na to znizenie ceny, netreba kreditku netreba poistenie uveru a rychle vybavenie plus velmi pekne nohate slecny na prevadzke na hlavnej (v sberbanku sama stara rachtla ale zasa skusenejsia. myslim v oblasti bankovnictva. asi aj inde).
-
- Pokročilý používateľ
elektrika,plyn+voda+najomne(nejaky fond+upratovanie)...a vychadza mi to rocne max do 20e preplatok/nedoplatok.
jednoduska mam vedla kancelarie primu,vsetky ucty tam mam a s tou poslednou castou tvojho prispevku suhlasim
uz som to tu niekde raz pisal,ze povodne som chcel starsi byt kupovat, rozdiel bol asi 15K - dokoncit trebalo obidva (ten povodny mozno +5k naviac)...
ale naklady nejakych 160 (a to nebol zatepleny panel cize potom kludne 200) vs 90.... za rok o mas min 840e usetrenych - co kludne mozes ist na nejaku "lowcost" dovolenku:) ako to pchat susedom do krku na kurenie a pod...
a ked si to vezmem,ze novostavba tak za par rokov + lokalita sa ten nadobudaci rozdiel ceny zmaze takmer uplne + nasledna lepsia predajnost.
jednoduska mam vedla kancelarie primu,vsetky ucty tam mam a s tou poslednou castou tvojho prispevku suhlasim
uz som to tu niekde raz pisal,ze povodne som chcel starsi byt kupovat, rozdiel bol asi 15K - dokoncit trebalo obidva (ten povodny mozno +5k naviac)...
ale naklady nejakych 160 (a to nebol zatepleny panel cize potom kludne 200) vs 90.... za rok o mas min 840e usetrenych - co kludne mozes ist na nejaku "lowcost" dovolenku:) ako to pchat susedom do krku na kurenie a pod...
a ked si to vezmem,ze novostavba tak za par rokov + lokalita sa ten nadobudaci rozdiel ceny zmaze takmer uplne + nasledna lepsia predajnost.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Presne toto som cca potreboval vediet. Je tu este niekto s novostavbou, co by mi vedel napisat svoje naklady ? Pripadne aky mate fond oprav v starych panelakoch/tehlovych domoch ?
Dalsia otazka co mi tu rezonuje su parkovacie miesta. Momentalne auto nemam, no planujem do buducna urcite, nie aby som sa po meste vyvazal, ale ist niekam cez vikend, to auto velmi velmi ulahcuje ...
Ma vyznam kupovat novostavbu bez parkovacieho miesta ? Bude to potom predajne aj bez neho ? Musi clovek ratat, ze bude mat problemy s parkovanim ? Da sa dokupit dodatocne to miesto neskor povedzme ? A ako to riesia ludia pri kupe novostavieb, kupuju aj parkovacie miesta ? Alebo sa na to kazdy vykasle a potom je v okoli nerealne zaparkovat ? Toto je dost zasadna vec, kedze za parkovacie miesto pytaju od 10 000 eur vyssie.
Dalsia otazka co mi tu rezonuje su parkovacie miesta. Momentalne auto nemam, no planujem do buducna urcite, nie aby som sa po meste vyvazal, ale ist niekam cez vikend, to auto velmi velmi ulahcuje ...
Ma vyznam kupovat novostavbu bez parkovacieho miesta ? Bude to potom predajne aj bez neho ? Musi clovek ratat, ze bude mat problemy s parkovanim ? Da sa dokupit dodatocne to miesto neskor povedzme ? A ako to riesia ludia pri kupe novostavieb, kupuju aj parkovacie miesta ? Alebo sa na to kazdy vykasle a potom je v okoli nerealne zaparkovat ? Toto je dost zasadna vec, kedze za parkovacie miesto pytaju od 10 000 eur vyssie.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
to ty musis vediet aka je situacia v lokalite kde kupujes. za mna, ak je moznost urcite garazove statie kup, ak nemas zatial auto mozes ho zatial prenajat. ale ako stale viac miest pristupuje k spoplatneniu parkovania dopyt po miestach bude urcite narastat.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
u nas boli parkovacie miesta 10k... nikto to skoro nekupoval tak zacali robit to,ze to "splacas" mesacne po 50eur... ja som si to zatial nedal, nemal som tu potrebu... a do buducna uz asi ani kupovat nebudem kedze sa planujem tak o 2-3roky presunut do domu. ale zle to isto v zime neni (ak ti to rozpocet dovoli tak preco nie)
-
- Pokročilý používateľ
niekde sa urcite najdu aj take my mame za 10 podzemnu
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak ale ty planujes odist a asi mas zatial kde parkovat, ale ked v nejakej lokalite nemas kde zaparkovat tak co, predas auto? a dokonca ak tam chce zostat par 1x rokov
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Moje aktualne naklady v novostavbe (kolaudacia oktober 2013) su 88 euro + elektrina (plyn nemam zapojeny) na 55 m2. Realisticky teda v novostavbe mas poplatky do 100 euro viacmenej vsade (okrem pripadu, ze by si mal velmi velky byt), pricom asi najvacsi rozdiel bude robit kurenie a tepla/studena voda - pretoze to su polozky zavisle od sposobu rozuctovania, resp. od spotreby. Fond oprav mas u novostavieb casto nastaveny relativne nizko (u nas mame 0,15 m2/mesiac), co je asi najvacsia polozka u starsich domov.
Parkovacie miesto mna osobne stalo 6 tisic euro .
Parkovacie miesto mna osobne stalo 6 tisic euro .
- Chris
- Pokročilý používateľ
10e prenajom za podzemnu garaz ?quicky napísal:niekde sa urcite najdu aj take my mame za 10 podzemnu
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs