Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
stara tehla, zateplene, 3izb. byt: spravca 100e + 20e elektrina + 35e plyn (aj kurenie)
jednoduska nehodis prosim aj tvoju sumu pre zaujimavost?
jednoduska nehodis prosim aj tvoju sumu pre zaujimavost?
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tiez som kupil byt a bez miesta, bo tam byvat cca 15 roky nemienim, ale kebyze ides byvat samozrejme kup. dodatocne sa da dokupit ale od susedu, volne neverim ze ostanu. ked sa da kupuj podzemne. priradnici napr sa podzemne vypredali hned a to tam ludia ani byty nemaju, len blizko byvaju. rezidencne kraviny pridu coskoro vsade abudes nadavat jak chora kura ze to nemas. je sice pravda ze dat 10 baby za kus asfaltu je mega ale na cely zivot je to ok kupa. inav s jednoduskou suhlasim s tymi flandrami
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Chore to samozrejme je. Ale autak do obyvacky nezaparkujes, tak sa musis prisposobit trhu, alebo parkovat na okraji mesta a domov z tade chodit taxikom.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
akoze 10 za parkovacie miesto vonku (nie v garazi) je fakt palka, to by som si rozmyslel aj ja. ako sa potom riesi aby ti niekto miesto neobsadil?
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
hore o par prispevkov som pisal ,ze za 10K parkovania = 10.000,- EUR a je to garazove statie
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Jednoducho. Je to tvoj pozemok, zapisany na katastri, a teda mozes zavolat policiu a nechat dane auto odtiahnut. Samozrejme musite mat pri bytovom dome znacku, ze parkovacie miesta su vyhradene pre vlastnikov pozemkov.molnart napísal:akoze 10 za parkovacie miesto vonku (nie v garazi) je fakt palka, to by som si rozmyslel aj ja. ako sa potom riesi aby ti niekto miesto neobsadil?
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Priradnici mas parkovacie miesto za 14 000, co uz je ina palka... Ked si toto priratam k cene bytu ...
-
- Pokročilý používateľ
tie miesta boli za 10nu ale sli an dracku ako byty ta sli hore s cenou. 14tis ked rozratas na cca 20-30 rokov tak to neni spatne plus tvoje deti to budu mat. ale da sa ist na emstky urad a pytat sa zeby si mal miesto vedla niekde, a mozno to vyjde na stejno po 20 rokoch.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Stiv, ano to je jedina moznost
No to je pre mna dost problem tym padom, lebo sa tym cena predrazuje o 14 000 eur a uz to nie je natolko vyhodne oproti staremu bytovemu domu - panelak/tehla. Mas miesta, kde nie je az taky problem parkovat a zrejme najblizsie roky ani nebude ...
Stefan, to akoze tym padom znamena, ze nie kazdemu sa ujde parkovacie miesto, kto tam kupi byt ? Ak tie parkovacie miesta teda dokonca kupuju ludia, ktori byvaju v okoli, tak mi z toho vychadza, ze ist do toho bez parkovania nie je asi rozumne.
No to je pre mna dost problem tym padom, lebo sa tym cena predrazuje o 14 000 eur a uz to nie je natolko vyhodne oproti staremu bytovemu domu - panelak/tehla. Mas miesta, kde nie je az taky problem parkovat a zrejme najblizsie roky ani nebude ...
Stefan, to akoze tym padom znamena, ze nie kazdemu sa ujde parkovacie miesto, kto tam kupi byt ? Ak tie parkovacie miesta teda dokonca kupuju ludia, ktori byvaju v okoli, tak mi z toho vychadza, ze ist do toho bez parkovania nie je asi rozumne.
-
- Pokročilý používateľ
no kupili za 10 a predaju za 14 novym majitelom, rozumne az prilis, ja sam miesot nemam, netreba mi. ale kamo si uvedom, ze ked kupis inde stary byt a EEI ti zaraz da rezidencne a to zadarmo po 20 roky nebude. na druhu stranu teraz by som nekupil a mozno o rok, kto vie, ale predpoklady su ze nenutelnosti pojdu pekne dole a tym padom aj garaze. inac aj garaze vela ludi rpedava a niekedy nie zle.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Tak to by som od takeho vychcanca nekupil, ani keby som mal to auto parkovat na Marse. EEI karta stoji kolko, 20 eur na rok ? To mam za 30 rokov 600 eur, nech sa ceny znasobia kolko chcu, nebude to nikdy 14 000 eur (za menej priradnici nekupim miesto).
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
tazko povedat kam az dojde chobotnica EEI (pokial ju nevypalime spiny jedne).
Ale hej 14k za kus betonu... garaz s elektrinou kupis za 10 na severe, plus zohnat nejaku dobru tehlu a mas podla mna lepsiu uroven ako novostavba za tie prachy ale to uz kazdy podla vkusu.
Skor ci neskor clvoek skonci v rodinnom dome ak chce mat vsetko po svojom, pri kralikarnach budu vzdy kompromisy nejakeho charakteru v tom sa asi zhodneme.
P.S. panel by som nikdy nekupil. a pritom to vedia byt krasne byty ale neviem. uvidime kolko sa doziju panelaky na terase a podla toho mozme sudit, tie su najstarsie ak sa nemylim... Ja mam tehlu no ta 10 cm tehla medzi mnou a susedom veru nie je o nic luxusnejsia ako hociaky panelak takze tak...
P.S.2. EEI karta ti nedava nic naviac, iba to ze mozes ako doteraz hladat miesto tam kde byvas. len aby bolo jasno.
Ale hej 14k za kus betonu... garaz s elektrinou kupis za 10 na severe, plus zohnat nejaku dobru tehlu a mas podla mna lepsiu uroven ako novostavba za tie prachy ale to uz kazdy podla vkusu.
Skor ci neskor clvoek skonci v rodinnom dome ak chce mat vsetko po svojom, pri kralikarnach budu vzdy kompromisy nejakeho charakteru v tom sa asi zhodneme.
P.S. panel by som nikdy nekupil. a pritom to vedia byt krasne byty ale neviem. uvidime kolko sa doziju panelaky na terase a podla toho mozme sudit, tie su najstarsie ak sa nemylim... Ja mam tehlu no ta 10 cm tehla medzi mnou a susedom veru nie je o nic luxusnejsia ako hociaky panelak takze tak...
P.S.2. EEI karta ti nedava nic naviac, iba to ze mozes ako doteraz hladat miesto tam kde byvas. len aby bolo jasno.
Naposledy upravil/-a Jednoduska v St 19. Apr, 2017, 17:05, upravené celkom 1 krát.
Ma vyznam kupovat novostavbu aj bez parkovacieho miesta, lebo novostavba je vzdy lepsia investicia ako stary byt (nevravim o luxusnych lokalitach). Kludne predas aj bez miesta. Neviem aka tam je situacia co sa tyka parkovania, ale kedze sme na Slovensku urcite tam bude problem skor ci neskor ak uz nie je. Ja osobne som si miesto nekupil hned ako sme kupovali byt v novostavbe (takto presne pred rokom) a nic horsie som spravit ani nemohol. Ak mas na to miesto kup ho na 100%, to je jedno ako dlho tam chces byvat alebo ci planujes mat auto alebo nie. Ak nemas auto ale mas miesto - prenajmes ho. Ak auto mas, tak tato debata je zbytocna. Tak ci tak ak budes predavat ten byt, cenu toho parkovacieho miesta si premietnes do predajnej ceny alebo to miesto predas zvlast (ver mi, ze na tom iba zarobis v kazdom pripade). Parkovacie miesto je ako upgrade tvojho bytu. Jeho nakupom nemozes nic pokazit. Iba ti navysi hodnotu tvojho majetku a z dlohodobeho hladiska sa to oplati nech sa deje cokolvek.dendroid napísal:Ma vyznam kupovat novostavbu bez parkovacieho miesta ? Bude to potom predajne aj bez neho ? Musi clovek ratat, ze bude mat problemy s parkovanim ? Da sa dokupit dodatocne to miesto neskor povedzme ? A ako to riesia ludia pri kupe novostavieb, kupuju aj parkovacie miesta ? Alebo sa na to kazdy vykasle a potom je v okoli nerealne zaparkovat ? Toto je dost zasadna vec, kedze za parkovacie miesto pytaju od 10 000 eur vyssie.