Mno takto. Zákon hovorí jasné, odstúpenie môžeš zaslať aj na 14-ty deň, prvý deň sa ráta DEŇ po prijatí, príklad. Prevzal som v Piatok, 1. deň ktorý sa počíta je SOBOTA. Bodka
Ak vyplníš, alebo dáš nejakým spôsobom vedieť že odstupuješ od zmluvy, máš dalších 14 dní nato, aby si zásielku ODOSLAL predajcovi, aj keď na 14-ty deň, stále je to v poriadku.
Čo sa týka toho čo mi vravel na predajni, jednoducho on to zo začiatku považoval za PO lehote, čiže po 14-tich dňoch, čo som mu rýchlo vysvetlil - nezdá sa mi ale, že by sa s tým stretol 1.krát, takže buď ma skúšal alebo netuším

. Proste on riešil stále dátum včerajší - kedy vlastne Alza prijala ten tovar, toto na mňa stále vyťahoval. V podstate len toľko k tomu, ale prebiehalo to OK, ale ak by táto situácia bola so zákazníkom, ktorý by tieto veci povedzme neovládal, neviem aký by bol výsledok

.
Na jednej strane som rád, ale na druhej nechápem prečo mi nespravili hneď DP keď to prijali, to je jedno, aj keby ten NB bol zhoretý, tak to zo zákona proste tak je a až potom môžu od teba (súdne...) vymáhať nejakú sumu a bla bla.
A to by som ešte mohol hovoriť o tom, že technik napísal na výdajku RMA že sú "odltačky" na Nb, ten NB bol taký preleštený, že som sa ho maximálne chytil keď som ho dával do toho obalu v ktorom bol zabalený

. + teda tie ostatné "poruchy", ktoré tam dopísal - sa mi zdajú aj tak blbosti a ten NB musel byť v poriadku... (Ja som v ňom totiž ten HDD nepoužíval, mal som svoj)