Oplatí sa ísť s dobou ? (upgrade)
Re: Oplatí sa ísť s dobou ? (upgrade)
tak len pre uplnost doplnim, ze kupena je teda grafika EVGA 1060 6gb za 230 €.. zatial som ju otestoval len minimalne..ale zda sa ze vsetko facha ako ma... ked ju poriadne vytazim zistim ako moc je hlucny chladic..co by mohol byt pre mna problem (pc je v obyvacke kde vecer manzelka pozera telku co najtichsie kvôli dietatu a hluk z PC by jej prekazal..momentalne je vsetko zregulovane na max 700ot a pc je viacej menej nepocutelne)
Spoiler: ukázať
Na to je jednoduche vysvetlenie. Preto su na referakoch plomby lebo su to shitne chladice a tymto chcu docielit, aby si kupoval drahsie verzie s lepsim chladenim, kde maju vyssie marze (kedze tie slabe chladice vymenit nemozes, inak prides o zaruku). Za vsetkym hladaj peniazedargy napísal:Len neviem ako plomby su na tom s jednotlivymi vyrobcami, lebo v poslednej dobe to je nejaka moda. Ako pochopim ak tam je adekvatny chladic, ale davat to na referaky je uz o com?
@Harry Osobne ma velmi zaujima ako je na tom hlucnost v zatazi. Ked nastavis tocenie vrtule na minimum ake to ma otacky?
Tvoja teoria lahko stroskotala na fakte, ze aj na tych drahsich su plomby.
.
Tam mozu byt aj z ineho dovodu. Napr vyrobcovia nechcu aby si tam nahodou nahodil poddimenzovane chladenie co znici kartu, na ktoru mozes potom nahodit spat povodny chladic a dat reklamovat, co by im len zvysilo naklady. Ale to len tipujem, pravy dovod nepoznam.
takze chladic je fakt na dve veci a bohuzial zacinam zvazovat moznost, ze pridem o zaruku..lebo karta celkom pece a pri plnom vytazeni dosahuje 80-90° kedy uz vrtulka ide na skoro 2000 ot. s tym, ze nad 1500 ot. uz je karta pocut.. nad 1800 ot. to uz je masaker
s vykonom som spokojny a zaklinac vyzera aj ide podla ocakavani...
mozno by sa oplatilo spytat, ci tu niekto zapocul nieco o kazivosti 1060 resp. obetovali by ste zaruku na mojom mieste ?
s vykonom som spokojny a zaklinac vyzera aj ide podla ocakavani...
mozno by sa oplatilo spytat, ci tu niekto zapocul nieco o kazivosti 1060 resp. obetovali by ste zaruku na mojom mieste ?
Neoplati... su to vyhodene peniaze. radsej kupit plejko abo xbox, ziadne stresy, ze nieco bude sekat a pod. grafika na plejku je hodne dobra. A hry kupovat bazarove za par eur
i7 8700K@5GHz, Asus Rog Z370-F, 16GB DDR4 2800MHz, EVGA GTX 1080Ti FTW3, 3TB HDD + 256GB SSD M2, Corsair 850W, Cooler Master ML240L RGB, NZXT 450 case...
Máš tam plomby? Lebo ak nie o záruku by si prísť nemal. Zatiaľ prevádzkujem už tretiu grafiku po sebe s aftermarket chladičom a spokojnosť a žiadny problém, ale tak samozrejme stať sa môže všeličo.
bohuzial tam je plomba...
no musim to nejako vyriesit...investoval som pomerne dost € za bednu, chladic a tiche vetilatory a nie som ochotny sa zmierit s hlukom aky tato karta dokaze vyorbit.. ono pokial su ot. na do nejakých 60% (pod 1500 ot.) tak je karta tichucka.. len co ked par % vyssie to uz je turbina
mozno by som si mal dat namahu a prestudovat zarucne podmienky.. lebo pokial tam bude problem ktory nemohol iny LEPSI chladic sposobit mali by podla mna uznat reklamaciu.. ci som moc naivny ? resp. nemali by mi dokazat, ze problem vznikol vymenou chladica ?
no musim to nejako vyriesit...investoval som pomerne dost € za bednu, chladic a tiche vetilatory a nie som ochotny sa zmierit s hlukom aky tato karta dokaze vyorbit.. ono pokial su ot. na do nejakých 60% (pod 1500 ot.) tak je karta tichucka.. len co ked par % vyssie to uz je turbina
mozno by som si mal dat namahu a prestudovat zarucne podmienky.. lebo pokial tam bude problem ktory nemohol iny LEPSI chladic sposobit mali by podla mna uznat reklamaciu.. ci som moc naivny ? resp. nemali by mi dokazat, ze problem vznikol vymenou chladica ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Aj lepsi chladic moze byt nahovno osadeny, alebo mozu argumentovat ze pcb bol presne navrhnuty na povodny chladic a ten tvoj neofukoval presne ten stvorcovy mm ktory sa pokazilHarry napísal: lebo pokial tam bude problem ktory nemohol iny LEPSI chladic sposobit mali by podla mna uznat reklamaciu.. ci som moc naivny ? resp. nemali by mi dokazat, ze problem vznikol vymenou chladica ?
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Vrat ju a zober iny model, tymto nic neusetris a prides o zaruku.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
celkom som okukoval tu EVGA za 220, asi dobre som spravil ze som nekupil. otazka ci zozeniem nieco okolo 250 do 25 cm dlzky.
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Tak za tie peniaze sa dalo cakat, ze to nebude najtichsia karta na trhu. Podla mna sa ale za tie prachy oplati. Ak ma niekto solidnu bednu, zaizolovanu s dobrym airflow, nemal by mat problem.
no myslim ze solidnu bednu dobre odhlucnenu mam.. k tomu vsetky ventilotory vymenene na Noctua s ULNA adaptérom a asi tam je problem.. clovek si zvykne na bezhlucne pc a potom je tuto grafiku v zatazi teda dost pocut..
inac spat k procesorom.. kedze zaklinac vo full nevytazil procesor ani na 60% tak asi fakt nebude az tak nutne mat TOP CPU aby to utiahlo aj najnovsie grafiky... a preto aj zvazujem, ze by som ju vymenil za 1070.. no uvidíme lebo vykonom sa mi grafika paci za danu cenu
neostava mi asi nic ine len skusit ako bude zena reagovat pri pozerani na TV a ked bude moc prudit neostane mi nic ine ako vymenit chladic alebo rovno grafiku
inac spat k procesorom.. kedze zaklinac vo full nevytazil procesor ani na 60% tak asi fakt nebude az tak nutne mat TOP CPU aby to utiahlo aj najnovsie grafiky... a preto aj zvazujem, ze by som ju vymenil za 1070.. no uvidíme lebo vykonom sa mi grafika paci za danu cenu
neostava mi asi nic ine len skusit ako bude zena reagovat pri pozerani na TV a ked bude moc prudit neostane mi nic ine ako vymenit chladic alebo rovno grafiku
1. To že CPU nejde na 100% neznamená že lepší CPU nezdvihne FPS (môže byť brzdené jedným vláknom, priepustnosťou zbernice/RAM atď.)
2. To že momentálne CPU nejde na 100% neznamená že v inej lokalite/situácii to tak nebude
3. Airflow robí fakt veľa, skús dať dole bočnicu a sleduj čo sa bude diať, ak karta v záťaži stíchne máš dve možnosti - pridať na otáčkach alebo hrať s odkrytou bočnicou
4. Skôr než budeš vymýšľať čo s kartou skús bod 3. a podľa toho sa zariaď, ak sa ti v skrinke hromadí teplo tak lepší chladič ti nemusí pomôcť až tak veľmi ako si predstavuješ a pažravejšia karta by ti ešte viac uškodila
2. To že momentálne CPU nejde na 100% neznamená že v inej lokalite/situácii to tak nebude
3. Airflow robí fakt veľa, skús dať dole bočnicu a sleduj čo sa bude diať, ak karta v záťaži stíchne máš dve možnosti - pridať na otáčkach alebo hrať s odkrytou bočnicou
4. Skôr než budeš vymýšľať čo s kartou skús bod 3. a podľa toho sa zariaď, ak sa ti v skrinke hromadí teplo tak lepší chladič ti nemusí pomôcť až tak veľmi ako si predstavuješ a pažravejšia karta by ti ešte viac uškodila
no ked pridem domov vyskusam.. ale podla teploty CPU a MB v bedni nebude zly AIRFLOW.. resp. pokial ma grafika teplotu 84° a bol by zly prietok tak by procesor nemal mat podla mna 51° ale ako pisem skusim ju dat prec (aj ked pochybujem ze sa extra znizi hlucnost ci teplota GPU)..dokonca na bocnici nemam ani ventilator aby nenarusal prudenie vzduchu..
skusim dat prec z chladenia aj ULNA adaptery a mozno zistim, ze vyssi hluk bez zataze sa vykompenzuje nizsim hlukom v zatazi
skusim dat prec z chladenia aj ULNA adaptery a mozno zistim, ze vyssi hluk bez zataze sa vykompenzuje nizsim hlukom v zatazi