Klávesnica k HTPC
Klávesnica k HTPC
Potrebujem poradiť klávesnicu na ovládanie HTPC pohodlne z kresla/gauča. Asi by bolo dobré, aby mala aj touchpad. Cenový strop nie je.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 25. Máj, 2017, 16:35
Re: Klávesnica k HTPC
V podstate to vidim na dve cesty.
Prva moznost je lacnej, nezmyselne malej wireless klavesnice z eBayu. Napr. toto, alebo toto
V podstate potom skoncis s malou, klavesnicou, ktora funguje dobre, kym ju nezalozis niekam natrvalo, lebo sa zle pouziva (hlavne touchpad). Hovorim z vlastnej skusenosti, preto si myslim, ze ak to chces vyskusat, mozno to za tych 10 eur stoji.
Moznost druha, je kupit nieco vacsie a kvalitnejsie. Napr. Logitech K400, alebo nieco podobne. Stoji to sice 4 krat tolko, ale je vacsia kvalitnejsia (?). Navyse ju mozes aj vratit, ak nebude vyhovovat.
Osobne by som bol za druhu moznost, ale radsej si premysli, ktora moznost je pre teba lepsia.
A teraz ma este napadlo, ze ak pouzivas len KODI/XBMC, tak by mozno stalo za zvazenie dialkoveho ovladania. Maju celkom dobru kompatibilitu a niesu az take drahe.
Prva moznost je lacnej, nezmyselne malej wireless klavesnice z eBayu. Napr. toto, alebo toto
V podstate potom skoncis s malou, klavesnicou, ktora funguje dobre, kym ju nezalozis niekam natrvalo, lebo sa zle pouziva (hlavne touchpad). Hovorim z vlastnej skusenosti, preto si myslim, ze ak to chces vyskusat, mozno to za tych 10 eur stoji.
Moznost druha, je kupit nieco vacsie a kvalitnejsie. Napr. Logitech K400, alebo nieco podobne. Stoji to sice 4 krat tolko, ale je vacsia kvalitnejsia (?). Navyse ju mozes aj vratit, ak nebude vyhovovat.
Osobne by som bol za druhu moznost, ale radsej si premysli, ktora moznost je pre teba lepsia.
A teraz ma este napadlo, ze ak pouzivas len KODI/XBMC, tak by mozno stalo za zvazenie dialkoveho ovladania. Maju celkom dobru kompatibilitu a niesu az take drahe.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
neviem ci mas pristup do bazaru, ale mam na predaj toto https://www.amazon.de/KSK-5200-RFM-Trac ... B003NDU3QM
vyhoda je to mozes polozit na aj stol pred seba a napisat na nom dlhsi text bez problemov. oproti tomu logitechu vidim aj vyhodu ze trackball sa pouziva pohodlnejsie, aj scrollovanie.
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 7#p1352947
vyhoda je to mozes polozit na aj stol pred seba a napisat na nom dlhsi text bez problemov. oproti tomu logitechu vidim aj vyhodu ze trackball sa pouziva pohodlnejsie, aj scrollovanie.
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 7#p1352947
Spoiler: ukázať
V akej lokalizácii máš tú klávesnicu?
Ja by som ju potreboval primárne na MPC-HC a foobar2000.
Ja by som ju potreboval primárne na MPC-HC a foobar2000.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Foobar2000 vies ovladat aj aplikaciou pre mobilne zariadenie (telefon / tablet). Inak ja mam Logitech K400. Na extra pisanie to nie je, ale na take to obcasne spravovanie v pohode. Ak robim cosi na dlhsie, tak radsej sa pripojim cez VNC z notebooku a porobim tak. HTPC inak ovladam len dialkovym ovladanim. Tak mi to vyhovuje viac.
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Nechcem byt OT ale odporucam sa vyhnut tym srandam z ebay s tym mini touchpadom. Ten touchpad je katastrofa. Klavesnica v pohode ale pouzivam k tomu aj bezdratovu mys.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 25. Máj, 2017, 16:35
Podla toho, co som tu videl, idealna volba je asi to co ponuka molnart. Ergonomicky mi to dava este vacsi zmysel ako K400. Jedina vec je asi cena a lokalizacia.
A zodiaq ma tiez pravdu. Ja uz jednu taku malu klavesnicu mam a realne sa na tom velmi zle pise kvoli layoutu a "touchpad" je skor ako feature. Jedina "vyhoda" (?) je laser pointer, ale to je tiez diskutabilne. Ale zase nejaku kvalitu to ma a baterka tiez nieje az taka zla.
A zodiaq ma tiez pravdu. Ja uz jednu taku malu klavesnicu mam a realne sa na tom velmi zle pise kvoli layoutu a "touchpad" je skor ako feature. Jedina "vyhoda" (?) je laser pointer, ale to je tiez diskutabilne. Ale zase nejaku kvalitu to ma a baterka tiez nieje az taka zla.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
layout je ENG, stalo to nejakych 60 a vyuzival som to tak 2 tyzdne (cez vikendy) a potom ako zaloznu klavesnicu tak 2-3x, mam k tomu aj povodnu krabicu. ak ma niekto zaujem nech hodi ss, na cene sa dohodneme
Spoiler: ukázať
Nakoniec som kúpil Logitech K830. Prekvapilo ma, že touchpad funguje naozaj veľmi dobre. Spokojnosť.