Zistenie hesla ADMINA v XP
Ako myslim ze toto co Ajsti napisal stacilo...neviem naco dalsie odpovede pani :blind:AjsTi napísal:To vie aj moja dcera Ak si sikovny a vies pouzivat Uja Gugla tak si pomozes sam.BoBo_ napísal:viem ze to slo neako cez boot CD linuxu,ten co sa cely spusti z CD ale viac neporadim :roll:
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Ani by som nepovedal. Je rozdiel heslo resetnut a heslo zistit bez resetu.gabriel napísal:Ako myslim ze toto co Ajsti napisal stacilo...neviem naco dalsie odpovede pani :blind:
Svojho casu som postupoval takto: disk s instalaciou XP, ktoreho admina som chcel zistit, som napojil do svojho pocitaca (cez ATA kabel), a nasledne program Proactive Windows Security Explorer zistil potrebne. Nevyhoda je vsak v tom, ze je to klasicky program na odhalovanie hesiel, cize ked je heslo zlozite potrva roky zistit ho. Ja som mal stastie. 8)
Iny postup nepoznam.
Jasne, reset je jednoduchsi, s tym suhlasim. Zavisi vsak od jeho pripadu, ci potrebuje povodne heslo (ktore nepozna) ponechat. Pr. v praci ma prideleny pocitac, na ktorom je len obycajny user. Prava usera su vsak velmi obmedzene (ako vies) a kazdu chvilu volat admina, aby mi povolil toto, potom zasa tamto, moze to byt otravne. V takom pripade je mu reset hesla admina asi na nic. Otazku legalnosti takeho postupu nechavam bokom.AjsTi napísal:Toto vsetko ja dobre viem, ale ide o to ake mas moznosti a co je jednoduchsie. Podla mna disketa ktorou nabootujes , zrusis heslo a zadas si nove je jednoduchsie ako vyberat disk a podobne.
doma si nainstaluj program cain&abel www.oxid.it
potom si ho skopiruj na USB key a na danom PC spusti
bude tam kolonka LSA SECRETS
tam potom stalcis prislusne tlacitko a vygeneruje ti heslo na adminu. je to jasne ?
potom si ho skopiruj na USB key a na danom PC spusti
bude tam kolonka LSA SECRETS
tam potom stalcis prislusne tlacitko a vygeneruje ti heslo na adminu. je to jasne ?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
stiahni a napal si program ERD Commander..
Nabootujes z neho, je to normalne rozhranie ako windows, ale.. umozni ti zmenit hesla adminov, odomknut chranene subori, ponapravat skody, vlastne resetnut nastavenia.. mozes opravit cely win aj ked samotny win neni zapnuty.. ma crash analizer, obnovenie systemu bla bla..
Osobne ho pouzivam a ziadna vyhrada.. Dokonca aj firefox to ma a aj net ide
Nabootujes z neho, je to normalne rozhranie ako windows, ale.. umozni ti zmenit hesla adminov, odomknut chranene subori, ponapravat skody, vlastne resetnut nastavenia.. mozes opravit cely win aj ked samotny win neni zapnuty.. ma crash analizer, obnovenie systemu bla bla..
Osobne ho pouzivam a ziadna vyhrada.. Dokonca aj firefox to ma a aj net ide