Dovolenka v chorvatsku - ubytovanie
Re: Dovolenka v chorvatsku - ubytovanie
LtK plne rozumiem, ale ja jednoducho odmietam žiť z iracionálneho strachu. Nie sme vo vojnovom stave, auto ta moze picnúť aj zajtra... vieš ako
Aj auto ma piclo. a svina sofer usiel... A ja jedine co som si pamatal, ze to bola tmavo modra felicia. znacku ani nahodou...
Ale nie o tom som chcel.
Ludia, co preziju takyto stres, nemusia byt priamymi ucastnikmi, ale staci, ze to postihlo niekoho z rodiny / znamych, tak maju fobiu urciteho rozsahu.
A takych ludi nie je malo.
Omnoho menej ludi sa boji, ze lietadlo padne, ako ze bude zaujmom tenoristickeho utoku. To iste, ze vlak sa vykolaji, ci najnovsie nejaky koncert...
Ale jazdim autom, lietam lietadlom aj vyuzivam vlak, MHD... Nic to nemeni na fakte, ze nejaky ten strach tam je.
Ale nie o tom som chcel.
Ludia, co preziju takyto stres, nemusia byt priamymi ucastnikmi, ale staci, ze to postihlo niekoho z rodiny / znamych, tak maju fobiu urciteho rozsahu.
A takych ludi nie je malo.
Omnoho menej ludi sa boji, ze lietadlo padne, ako ze bude zaujmom tenoristickeho utoku. To iste, ze vlak sa vykolaji, ci najnovsie nejaky koncert...
Ale jazdim autom, lietam lietadlom aj vyuzivam vlak, MHD... Nic to nemeni na fakte, ze nejaky ten strach tam je.
Naposledy upravil/-a LtK v Pi 02. Jún, 2017, 11:59, upravené celkom 2 krát.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
no a ja poznam ludi co by nesli byvat do Prahy lebo tam je vacsia sanca na ter. utok
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Pamatate na pohode ako padol O2 stan a zabilo tam cloveka? Som bol par metrov od toho hundrajuc: "kokos preco ludia idu pod ten stan, nevyzera moc stabilne"... o par sekund neskor sa utrhli strmene a zacal masaker... viem o com vravis LtK... ale pochop jednému, až keď sa postavíš svojmu strachu, až potom je z teba slobodný človek. Racionálny strach je niečo iné samozrejme... ten ma svoje opodstatnenie a je prirodzenou reakciou na aktuálny podnet.
LordKJ: asi vsade na svete je vacsia sanca na ter. utok ako na slovenku
K veci: Tento rok sme boi už v Slovinsku. Ak ste este nik neboli, velice odporucam je to nádherná krajina, zo slovenska je to pár hodín autom a fakt tam je čo robiť, kam sa ísť pozrieť, a v neposlednom rade tam teda netreba ani lietať
Do hlavného mesta som sa dost zalubil
LordKJ: asi vsade na svete je vacsia sanca na ter. utok ako na slovenku
K veci: Tento rok sme boi už v Slovinsku. Ak ste este nik neboli, velice odporucam je to nádherná krajina, zo slovenska je to pár hodín autom a fakt tam je čo robiť, kam sa ísť pozrieť, a v neposlednom rade tam teda netreba ani lietať
Do hlavného mesta som sa dost zalubil
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
brosklo podla mna to netreba hned nazyvat iracionalnym / racionalnym strachom... skorej by som to povedal ako pud sebazachovy, minimalizovat pripadne riziko
ja sa egyptu/turecka/tunisu nebojim, ale proste tam nepojdem (zatial) pokial viem,ze moze tam je vacsie riziko na nejake "medziludske sr.cky co sa deju" ako napr v taliansku... proste nebudem pokusat "stastenu" pokial vyslovene nemusim
a to to sme za poslednych 5 rokov boli 2x v egypte a 1x v turecku (v podstate predtym ako to zacalo byt take "Aktivnejsie") - alebo som to mozno predtym tak nesledoval? maybe...
ja sa egyptu/turecka/tunisu nebojim, ale proste tam nepojdem (zatial) pokial viem,ze moze tam je vacsie riziko na nejake "medziludske sr.cky co sa deju" ako napr v taliansku... proste nebudem pokusat "stastenu" pokial vyslovene nemusim
a to to sme za poslednych 5 rokov boli 2x v egypte a 1x v turecku (v podstate predtym ako to zacalo byt take "Aktivnejsie") - alebo som to mozno predtym tak nesledoval? maybe...
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Juh HR (Split a okolie) stale povazujem za jednu z najbezpecnejsich destinacii. Jediny problem moze vzniknut po ceste na odpocivadlach, kde je mozne natrafit na kadejake migrujuce individua. Uz to nie je celkom tak, ako povedzme 5 rokov dozadu, ze clovek postal, par hodin sa prespal a pokracoval. Treba sa mat na pozore, resp. si to nacasovat tak, ze "slofika" si dat az niekde nizsie, kde uz dialnica nekrizuje migracne cesty mierumilovnych kolegov. Verim, ze niekomu sa to moze zdat pritiahnute za vlasy, ale s detmi v aute je to o inom.
Inak ja mam juh HR velmi rad, podla mna (stale) akceptovvatelne ceny, prijemni ludia. Urcite prijemnejsi a pohostinnejsi, ako ked sa drbete na letnu dovolenku do Tatier
Inak ja mam juh HR velmi rad, podla mna (stale) akceptovvatelne ceny, prijemni ludia. Urcite prijemnejsi a pohostinnejsi, ako ked sa drbete na letnu dovolenku do Tatier
-
- Sponzor fóra gold
v chorvatsku som este nebol lebo sa tam nechodi lietadlami
preto ak niekde pojdem tak pravdepodobne bulharsko kedze cenovo fajn a maju letiska
preto ak niekde pojdem tak pravdepodobne bulharsko kedze cenovo fajn a maju letiska
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
jak, ze sa tam nechodi lietadlami? asi nemas dostatok nul na ucte, ale lietadlom sa tam lietat da
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... in_Croatia
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... in_Croatia
-
- Sponzor fóra gold
ved ano, dostatok nul som myslel
do Chorvátska sa dá isť lietadlom raz som chcel isť domov lebo som bol zo Zrce taký hotový že som myslel že nezvládnem cestu autom
my ideme tento rok do Calabrie - kúsok od Tropea, chceli sme ísť letecky ale potom sme sa rozhodli že na týždeň bookneme apartmán a 4dni pred a 4po pôjdeme po ceste popozerať nejaké veci na aute
my ideme tento rok do Calabrie - kúsok od Tropea, chceli sme ísť letecky ale potom sme sa rozhodli že na týždeň bookneme apartmán a 4dni pred a 4po pôjdeme po ceste popozerať nejaké veci na aute
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ked sa nemylim katowice maju spoj s dubrovnikom ale celkovo chorvati su za opicami so vsetkym dialnice im postavili na myto ale postavit potraviny kanalizacie ta kde. sak naco.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Sponzor fóra gold
tak zahreb vyzeral dobre oproti BA
Napr. aj Viedeň - Zadar. Len to nie je úplne najlacnejšie, treba kupovať s veľkým predstihom
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
kde zvyknete v HR zamienat tie ich hakuny mataty? predpokladam ze zmenarne v letoviskach su predrazene a bankomaty su tam nastavene na oyebavanie cez DCC ktore sa vraj neda ani obist (info od kolegov ktory na ne programovali softver).
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
minuly rok som bol v HR a obist sa to dalo - vyber v miestnej mene, nie v EUR
cize naj - vyber z bankomatu /mBanky/?
cize naj - vyber z bankomatu /mBanky/?