Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
Stefan ozaj popracuj na vetnej skladbe uz aj ja sa stracam nic v zlom.
Ku teme: mate info ohladom statnych prispevkov? pocul som ze sa chysta zmena aby na tom banky nezarabali ze sa to ludom bude odratavat nejako v ramci danoveho priznania a teda priamo obcan - stat.
Ku teme: mate info ohladom statnych prispevkov? pocul som ze sa chysta zmena aby na tom banky nezarabali ze sa to ludom bude odratavat nejako v ramci danoveho priznania a teda priamo obcan - stat.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Hej bol taky navrh,ze nebude prispevok na priamo tj ako urok ..ale prostrednictvom danovych ulav...ale priznam sa,ze blizsie som sa k tomu nedostal...skusim popozerat zajtra ci nejake novinky su neni
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
to sa berie hruba mzda?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Woe keď čítam tie vypočty, čo tu robíte...
Zarobiť 5€ 50c za 30 rokov, ale cely čas gilotina nad hlavou v podobe banky a nakoniec Vam ostane panelak s nulovou hodnotou, hlavne ak sa bavime o tych super novostavbach...
Zarobiť 5€ 50c za 30 rokov, ale cely čas gilotina nad hlavou v podobe banky a nakoniec Vam ostane panelak s nulovou hodnotou, hlavne ak sa bavime o tych super novostavbach...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tak ja ti dam appa taky easy priklad, co funguje(over si kde chces, ja nemusim)
ides do banky ze tu hla chcem 1 izb v ke za 50tis si kupit, banka sak jasne dame, preco ne, sak mate prijem atd atd. daco nasporene mas a ked nemas spotrebak, mama oco, brat pozicaju. kupit byticek, v sekunde das inzerat ze prenajmeme za 290e(200e hypo,90e energie) a v druhej sekunde ho mas obsadeny(len cosi cez 25 rokov prenajimame) cize si na tej nule ako ked si siel do banky si daco ukrutne pozicat. a teraz za 25 rokov ho das cca 1-2x prerobit za sumu cca 5000e(na 1 izb nemas velke investicie) a dostavame sa na zaver ze po 20-25 rokoch mas hypo splatene obcanmi kosic, si v minuse 5tis za prerabky a teraz das inzerat ze predam byt v ke, tak ti pride pan a povie dam vam 50tis a ty preco nie, a za 25rokov si zarobil 45tis, 2tis rocne, nic extra ale preco nie. niektore cisla su fatamorgana a bude mozno vojna a bla bla a bla bla. more jednoduska isto si sa dostal az sem a chapes to. idem ja spat bo uz mama nervy ma ze farma neide z archivu.
ides do banky ze tu hla chcem 1 izb v ke za 50tis si kupit, banka sak jasne dame, preco ne, sak mate prijem atd atd. daco nasporene mas a ked nemas spotrebak, mama oco, brat pozicaju. kupit byticek, v sekunde das inzerat ze prenajmeme za 290e(200e hypo,90e energie) a v druhej sekunde ho mas obsadeny(len cosi cez 25 rokov prenajimame) cize si na tej nule ako ked si siel do banky si daco ukrutne pozicat. a teraz za 25 rokov ho das cca 1-2x prerobit za sumu cca 5000e(na 1 izb nemas velke investicie) a dostavame sa na zaver ze po 20-25 rokoch mas hypo splatene obcanmi kosic, si v minuse 5tis za prerabky a teraz das inzerat ze predam byt v ke, tak ti pride pan a povie dam vam 50tis a ty preco nie, a za 25rokov si zarobil 45tis, 2tis rocne, nic extra ale preco nie. niektore cisla su fatamorgana a bude mozno vojna a bla bla a bla bla. more jednoduska isto si sa dostal az sem a chapes to. idem ja spat bo uz mama nervy ma ze farma neide z archivu.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Cize si kupis byt za 50k, par krat poprerabas za tych 30 rokov a potom predas za 50? Wow.
To je tusim nieco o com SpQx pisal. Zarobis hovno a este mas hypo na hlave.
To je tusim nieco o com SpQx pisal. Zarobis hovno a este mas hypo na hlave.
.
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
To je iba hypoteza, za 25 rokov bude bohviečo, možno budovu zburaju, alebo bude mat hodnotu 5tisic, lrbo tam bude samy cigan a islamista. A ďalšia vec... za 25 rokov teoreticky zisk 45 tisic (co dovtedy 45 tisic bude mat hosnotu dnesnych 5) je dlhodoba investicii ktora sa.prosto nevyplati, pretože jednak budeš zaťažení, ak budes potrebovať uver na nejaku ideu, budes mať bank rating horší,lrbo už maš uver... Ano ... možno raz... niečo z toho mat budeš, no nič extra...
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
aha super. cize stat doteraz bral, ze ten co ma malo a treba mu pri hypoteke pomoct moze mat 1287eur v hrubom..
tolko vela naozaj vela ludi nema, cize ok...
ale oni to idu znizit na max. 1161eur???? to akoze klesli ceny? alebo cim to argumentuju?
ved to je fakt na hlavu tam hore postavene. takto podporuju rodiny, a mladych?
byt - aj 30r. mal, ma a bude vzdy mat hodnotu. aj ma dobru lokalitu, ludom je jedno, ze je v katastrofalnom stave, a lokalita mu este dviha cenu. ale brat hypo a prakticky len "vyrovnat" to co splacam cez hypo sa oplati???.. na zarobok o 25rokov?
neviem, cital som vela pribehov na idnes.cz - aj zo strany najomcu aj naopak, a bohuzial, cele to prenajimanie vobec nieje take vyhodne, ako sa zda clovek nikdy nevie, na koho natrafi, ako zdemoluje byt, alebo naopak, bude vyzadovat opravy vsetkeho.. a nakoniec sa z tych 2*5000e reko stane uplne ina suma
to si fakt moze dovolit niekto, co ma bokom par tisic mesacne, a je schopny znasat riziko
tolko vela naozaj vela ludi nema, cize ok...
ale oni to idu znizit na max. 1161eur???? to akoze klesli ceny? alebo cim to argumentuju?
ved to je fakt na hlavu tam hore postavene. takto podporuju rodiny, a mladych?
byt - aj 30r. mal, ma a bude vzdy mat hodnotu. aj ma dobru lokalitu, ludom je jedno, ze je v katastrofalnom stave, a lokalita mu este dviha cenu. ale brat hypo a prakticky len "vyrovnat" to co splacam cez hypo sa oplati???.. na zarobok o 25rokov?
neviem, cital som vela pribehov na idnes.cz - aj zo strany najomcu aj naopak, a bohuzial, cele to prenajimanie vobec nieje take vyhodne, ako sa zda clovek nikdy nevie, na koho natrafi, ako zdemoluje byt, alebo naopak, bude vyzadovat opravy vsetkeho.. a nakoniec sa z tych 2*5000e reko stane uplne ina suma
to si fakt moze dovolit niekto, co ma bokom par tisic mesacne, a je schopny znasat riziko
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
budovu zburaju? cely čas gilotina nad hlavou v podobe banky a nakoniec Vam ostane panelak s nulovou hodnotou?
daj mi prosim info kolko bytoviek zburali na svk... velmi ma to zaujima...
lebo to je podla mojho akurat vystrel do tmy, panelak s nulovou hodnotou wtf?
daj mi prosim info kolko bytoviek zburali na svk... velmi ma to zaujima...
lebo to je podla mojho akurat vystrel do tmy, panelak s nulovou hodnotou wtf?
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
jn, stefan ma pocit, ze za 25r bude hodnota tych nehnutelnosti stale rovnaka.
tiez som nevidel, ze by sa nejake budovy, tie obyvatelne, burali
pista, behom 5mesiacov byt ktory som chcel kupit v ba, stupol na cene o 8tisic!
(a to sa tam vymenili plastove okna v 2 miestnostiach. ostatne bolo navysenie na proviziach pre rk. preto ten rage na nich posledne dve strany tu. este nespominam urbanizaciu a inflaciu, ktora sa casom podpise na cenach urcite tiez)
tiez som nevidel, ze by sa nejake budovy, tie obyvatelne, burali
pista, behom 5mesiacov byt ktory som chcel kupit v ba, stupol na cene o 8tisic!
(a to sa tam vymenili plastove okna v 2 miestnostiach. ostatne bolo navysenie na proviziach pre rk. preto ten rage na nich posledne dve strany tu. este nespominam urbanizaciu a inflaciu, ktora sa casom podpise na cenach urcite tiez)
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
mam pocit akoby tu niekto hejtoval hypo a pohyb nehnutelnosti z jednoducheho dovodu. absencia sedliackeho rozumu
lebo ked raz nieco kupim, prenajimam, plati sa to, potom mam bud nehnutelnost alebo minimalne kupnu cenu vo vacku. neviem. nevidim v tom minus....
Teda ja vidim, nechcem sa drbat s najomnikmi mam rad klud. svoj byt asi tiez predam ked pojdem do vacsieho aj ked ma kazdy odhovara ze easy podnajom tak uvidim.
lebo ked raz nieco kupim, prenajimam, plati sa to, potom mam bud nehnutelnost alebo minimalne kupnu cenu vo vacku. neviem. nevidim v tom minus....
Teda ja vidim, nechcem sa drbat s najomnikmi mam rad klud. svoj byt asi tiez predam ked pojdem do vacsieho aj ked ma kazdy odhovara ze easy podnajom tak uvidim.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja netvrdim ze byt je zla investicia. ale som presvedceny ze su na trhu lepsie moznosti investovania s lepsim vynosom, nizsim rizikom a hlavne lepsou likviditou kde v pripade zmeny situacie vies z toho cast alebo cele vybrat. nehnutelnost ma primarne sluzit na byvanie. jasne, aj ja mam v okoli ludi ktori si pekne ziju z prenajmu bytov co podedili, ale to je diametralne odlisna situacia ako ked si to musel zafinancovat cez hypo.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
nechce sa mi tu quote davat ale
stiv-nekupis za 50 a mas 50, mas skusenosti, vidno, ale kupis za 0 a mas 50(naklady plati stale najomca) realne do banky 50 neodnesies.banka ti da na ten byt, jedine co mas na hlave je tarcha banky, ak na to nemas,v poriadku, je takych xy ludi.
felipe-skoda komentovat a zburane bytovky vidim jedine na lunik ix kde rozoberaju konstrukciu pre zelezne roxory ti indiani.
a ten paranioa asian- to ze hodnota nehnutelnosti stupa je hadam jasne kazdemu, cisla som dal jednoduche aby sme boli v obraze, ale beriem, mal som davat realne cisla.
osobne som len v trebisove na prechode z svk na euro zarobil krasne za 2 roky z 450tis svk 3i bytu na 34tis eurace. koverzny kurz asi vieme, ci?
ako zarabal trump,rokefeler atd s nehnutelnostami asi tiez nemusim spominat. samozrejme netvrdim ze tu hla chodte si kupit do stropkov/svidnik/humenne/vranovrimavska byty, ale podla mojho skromneho anzoru sus tale 1i byty v ke, este ako tak lacne, za tu hodnotu kt clovek ma/bude mat ak ho prenajima.
za slovosled sa ospravedlnujem.
stiv-nekupis za 50 a mas 50, mas skusenosti, vidno, ale kupis za 0 a mas 50(naklady plati stale najomca) realne do banky 50 neodnesies.banka ti da na ten byt, jedine co mas na hlave je tarcha banky, ak na to nemas,v poriadku, je takych xy ludi.
felipe-skoda komentovat a zburane bytovky vidim jedine na lunik ix kde rozoberaju konstrukciu pre zelezne roxory ti indiani.
a ten paranioa asian- to ze hodnota nehnutelnosti stupa je hadam jasne kazdemu, cisla som dal jednoduche aby sme boli v obraze, ale beriem, mal som davat realne cisla.
osobne som len v trebisove na prechode z svk na euro zarobil krasne za 2 roky z 450tis svk 3i bytu na 34tis eurace. koverzny kurz asi vieme, ci?
ako zarabal trump,rokefeler atd s nehnutelnostami asi tiez nemusim spominat. samozrejme netvrdim ze tu hla chodte si kupit do stropkov/svidnik/humenne/vranovrimavska byty, ale podla mojho skromneho anzoru sus tale 1i byty v ke, este ako tak lacne, za tu hodnotu kt clovek ma/bude mat ak ho prenajima.
za slovosled sa ospravedlnujem.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Ok tvoja vec. Kludne si znasaj ten business plan. Uz som mal tu cest vidiet popraskanu novostavbu za 300k so statusom cim skor predat.
A ze bytovku nezburaju? Mas pravdu. Ale uvidis aky prilev podnajomnikov budes mat ak sa nieco take rozkrikne.
A ze bytovku nezburaju? Mas pravdu. Ale uvidis aky prilev podnajomnikov budes mat ak sa nieco take rozkrikne.
Naposledy upravil/-a stiv v Št 08. Jún, 2017, 10:47, upravené celkom 1 krát.
.