SpQx napísal:Akcie, byty, zarobiť 5%.... WTF? Vážne, zárobiť 5% pri čiastkach do 100k, to sa vam oplati vobec počítať?
Nestracaju na hodnote? Nebúrajú? Dnes nie, ale kým splatíte hypotéku o 25 rokov tak mi hovorte, čo to má za.hodnotu a čo sa stalo/nestalo. Dnes každý ex DPHčkar stavia a bytovky rastú jedna radosť o 3 roky bude trh presyteny a zase klesnu na hodnote 50%. Nikomu neprajem zle, ale toto bude...
Dalsi expert, co ma kristalovu gulu a striela cisla zbrucha. O 3 roky bude trh presyteny ? Teraz je poddimenzovany a to vcelku dost a za tri roky sa presyti. A presne tak, klesnu ceny na polovicu Ak mas potrebu dristat, chod to riesit do inej temy a nie tu, kde ludia riesia jedno z najzavaznejsich rozhodnuti v zivote. Bytovky sa stavaju kde mi povies ? Ja viem povedat len za KE, ze miest, kde by mohli stavat je minimum a uz teraz to nacapuju na staru vystavbu tak, ze je to nezdrave - pri radnici, mlynska basta v KE alebo aj Cassovar, vsetko to je nalepene na starsie budovy. Ak budu stavat, tak cim dalej tym viac na periferii, o byty blizko centra bude stale zaujem a na 50 percent ked to klesne o tri roky, tak zjem elektricku. Ceny klesnu vtedy, ked nastane poriadna kriza alebo sa naplnia Molnartove zial velmi realne pesimisticke (nie paranoidne) vizie.
Dalej ze za 25 rokov budes mat 45 000 po splateni bytu najomcami, co bude mat hodnotu 5000 eur vtedy ? Troska sa zamyslim nad tym a potom nieco napisem. Nie, ty nebudes mat 45 000, ty budes mat nehnutelnost ktorej hodnota bude ak ludia nevymyslia nejaky intergalakticky sposob existencie vysoku hodnotu, pokym nejde o byt v Ciernej nad Tisou. Ak kupis byt vo vacsom meste, v dobrej lokalite mas velmi vysoku pravdepodobnost, ze hodnota danej nehnutelnosti v porovnani s kapitalom vseobecne bude zaujimava.
Jednoduska, ohladom toho, ze tu mame volny trh a ze ta realitka nenuti k nicomu - nemas pravdu. Ked si clovek najde byt, ktory sa mu paci a majitel ho predava cez nejaku realitku, tak ako si mozes vyberat ?