Stalo sa to 19:20. Nemusela ho vidiet kvoli zapadajucemu slnku. Tym nechcem zlahcovat to co sa stalo, len poukazat na mieru zavinenia na oboch stranach - vidiet a byt videny.Broslowski napísal:Vcera daka slecna zepalila policajta na dialnici, ktorý riadil dopravu. Zial dnes podlahol.
Dodrzala MPR a aj tak zabila POLICAJTA ktory svietil blikal na dialnici. Darmo ked nevies otvorit oci, je ti na 2 veci ze dodrziavas MPR.
Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Jn obcas ked slnko svieti do oci tak clovek toho vela nevidi. Podla komentarov to tam bolo dost "huste".
http://auto.hnonline.sk/1004107-vodic-b ... as-dostane
Niekto siel do servisu a este musel platit. Policajtom sa ale nezdal ako pirat/vrah ci podobne vylevy co sa tu prezentuju po prekroceni maximalky o 5km.
Staci zaplatit pokutu a nic sa nedeje. Akurat asi zamrzi 8 stoviek.
http://auto.hnonline.sk/1004107-vodic-b ... as-dostane
Niekto siel do servisu a este musel platit. Policajtom sa ale nezdal ako pirat/vrah ci podobne vylevy co sa tu prezentuju po prekroceni maximalky o 5km.
Staci zaplatit pokutu a nic sa nedeje. Akurat asi zamrzi 8 stoviek.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
sa mi zda ze osem stoviek je malo. Osem tisicok ako v Svajciarsku by bolo vychovnejsich.
Jaaaaaaj vlastne ano, na Slovensku nemame take platy, a ani M2ky tu nemame.
Jaaaaaaj vlastne ano, na Slovensku nemame take platy, a ani M2ky tu nemame.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
To nema byt asi velmi vychovne. Potom by mohli rovno brat vodicaky. Ved nesiel cez dedinu a dokonca ani nikomu rychlejsiemu nezavadzal (na fotke siel v pravom pruhu).
To je m4.
To je m4.
.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Ved nesiel cez dedinu a dokonca ani nikomu rychlejsiemu nezavadzal (na fotke siel v pravom pruhu). // ved ved ved...... aha cize, dovolme 1000ku na cestach...a poom bude ved toto ved tamto ved hento...
mi to pride jak male dieta ktoremu vezmu cukrik.
jake ved??? MPR je tu preto, aby znizila riziko nehody, a prakticky minimalizovala akekolvek strety aut... a ked to niekto prekroci o 50+% alebo 100%patri do basy minimalne na par mesiacov.. cesta nieje okruh!!!! ked ma niekto na silne auto nech naskrabe na jazdy na slovakiaringu... ci nezvysili?
mi to pride jak male dieta ktoremu vezmu cukrik.
jake ved??? MPR je tu preto, aby znizila riziko nehody, a prakticky minimalizovala akekolvek strety aut... a ked to niekto prekroci o 50+% alebo 100%patri do basy minimalne na par mesiacov.. cesta nieje okruh!!!! ked ma niekto na silne auto nech naskrabe na jazdy na slovakiaringu... ci nezvysili?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
no teda toto, ty nevies bezpecne jazdit 242 ? S tym predsa nemozes mat ziadny problem. Aj zastavis na troch metroch, aj vsetko v pohode.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
v DE maju na vela usekoch neobmedzenu, a funguje to to bez problemov... ale to je zbytocne vysvetlovat cloveku, ktory nepusta auto za sebou, lebo by si zvysil spotrebu
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
len tolko k rychlosti: http://praha.idnes.cz/vinik-nehody-na-d ... zpravy_rsr
fakt uz neviem, co musite mat v tych hlavach, ked obhajujete rychlu jazdu. uvedomte si, ze vacsine ludi je jedno, ked sa obtocite niekde okolo stomu. co ale vacsine jedno neni je, ze ohrozujete ostatnych. fakt mi to pride, jak keby ste mali 15 a nevedeli domysliet nasledky.
fakt uz neviem, co musite mat v tych hlavach, ked obhajujete rychlu jazdu. uvedomte si, ze vacsine ludi je jedno, ked sa obtocite niekde okolo stomu. co ale vacsine jedno neni je, ze ohrozujete ostatnych. fakt mi to pride, jak keby ste mali 15 a nevedeli domysliet nasledky.
co ma s tymto rychlost?
toto bol ukazkovy priklad kkta, za vybrzdovanie som by som bral vodicaky natrvalo, nema co robit za volantom ked nevie zvladat emocie
toto bol ukazkovy priklad kkta, za vybrzdovanie som by som bral vodicaky natrvalo, nema co robit za volantom ked nevie zvladat emocie
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
vobec nic. predpokladam, ze ked ides dvesto, tak si nechavas aj 150 metrovy odstup a mas rontgenove oci a vies predvidat, co sa deje aj pred autom pred tebou.
nie, nenechavam, neviem dostatocne predvidat, a nemam na to reakcie ani skusenosti, a preto jazdim 140
ako hovorim, v DE to je uplne bezne, preco by sme ho tu mali porovnavat zo seriovym vrahom? cesty tam niesu sirsie, ani rovnejsie...
ako hovorim, v DE to je uplne bezne, preco by sme ho tu mali porovnavat zo seriovym vrahom? cesty tam niesu sirsie, ani rovnejsie...
Naposledy upravil/-a SKiLEX v Ut 01. Aug, 2017, 21:24, upravené celkom 1 krát.
Čo som tam jazdil tak neobmedzená je na prehľadných pohodových úsekoch mimo zastavaných oblastí, čo by u nás spĺňali možno tak 3 úseky aj to asi hovorím veľa, z toho jeden je BA-TT čo je zase no-go z dôvodu preplnenosti a úzkych pruhov. 90-95% vodičov tam aj tak jazdí do tých 140km/h (a možno polovica ide 120 a menej) a aj tí rýchlejší keď ich náhodou pribrzdíš lebo predbiehaš kamión "iba" v 130 a nie 180 ako ide on nemajú nutkavú potrebu ťa vytrubovať a nebodaj vybrzďovať. Jednoducho to tam má tradíciu a históriu, majú to vychytané a ľudia sú na to zvyknutí.SKiLEX napísal:v DE maju na vela usekoch neobmedzenu, a funguje to to bez problemov... ale to je zbytocne vysvetlovat cloveku, ktory nepusta auto za sebou, lebo by si zvysil spotrebu
Pri tých našich arogantných debiloch ktorých pravidelne na cestách stretávam si to veru neviem dobre predstaviť keby sa to povolilo zo dňa na deň. Netreba veľa, fakt stačí keď je takých iba 1% a štatisticky narazíš minimálne na jedného počas jazdy. "Neobmedzenú" rýchlosť by si nechcela vyskúšať generácia 18-ročných čo práve skončila vodičák a dlhé roky videla svojich rodičov jazdiť zodpovedne na "neobmedzených" diaľniciach tak ako to je teraz v Nemecku. Chcela by si ju vyskúšať generácia 18-80 ročných ktorá bola doteraz "utláčaná a obmedzovaná" a konečne si môže vyskúšať čo to dá... Možno by sa to o pár rokov stabilizovalo, len či by mali politici a hlavne verejnosť žalúdok na to pretrpieť tých pár rokov.
takych istych debilov mas aj tam, tiez tam su ludia co bezdovodne idu v lavom, nepoznaju spataky...
neviem, ked sa v sobotu poobede preveziem po KE-PO dialnici, tak pri 140 tempomate si pripadam jak v rakete a obehujem 90% aut, kedze vsetci ostatny idu ~120taho(110gps)
nemyslim ze by odrazu jazdili 250
neviem, ked sa v sobotu poobede preveziem po KE-PO dialnici, tak pri 140 tempomate si pripadam jak v rakete a obehujem 90% aut, kedze vsetci ostatny idu ~120taho(110gps)
nemyslim ze by odrazu jazdili 250
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
v NEMECKU mas 3prudovky skoro vsade! po prve.SKiLEX napísal:v DE maju na vela usekoch neobmedzenu, a funguje to to bez problemov... ale to je zbytocne vysvetlovat cloveku, ktory nepusta auto za sebou, lebo by si zvysil spotrebu
v Nemecku moze mat kazdy, aj pokladnik 300konove auto, a 5plnych nadrzi mesacne ho nezruinuje,ba ani ich nepociti.
v Nemecku ked niekto ide 250km/h a niekto mu vyboci do pruhu (skor ako tam on pride) a obehuje 140km/h, tak ten co ide 250tkou pekne spomali, nebude blikat, tlacit sa nan, a vytlacat ho z cesty! lebo bohuzial v nemecku je mentalne iny narod! a ked to niekto urobi tak s najvacsou pravdepodobnostou bude mat SK znacku, ze!!
to je ten zakladny a zasadny rozdiel medzi GE a SK! siel som s 80k polom po nemeckej dialnici, chodil som tam tyzden, a nemal som absolutne ziadny problem s neobmedzenou rychlostou inych, lebo ti co nou jazdia sa vedia spravat voci inym.
tu ides 135, vzadu xuj 150 a blika pomaly trubi... tak sa uvedom co vlastne porovnavas!
btw:
https://www.autokaleidoskop.cz/Ruzne/Ne ... a-realita/
myty a realita.. ze!
Odborníci na bezpečnost silničního provozu v SRN v současnosti prosazují další omezování nejvyšší dovolené rychlosti na dálnicích, neboť podle statistik dopravní nehodovosti téměř 70 % usmrcených na dálnicích je na úsecích, kde je rychlost stanovena pouze jako doporučená.
nie nemas skoro vsade 3prudovky, aj ked mas tak jazdia jak kkti v strednom a lavom
nie, nejazdia tam len 300konove auta, ano % premioviek je tam vyrazne vacsie, ale vacsina aut su tam bezna nizsia stredna/stredna so 100-200konami
nebude blikat len a len preto, ze u nich policia berie blikanie ako piratstvo, a dava za to neskutocne pokuty, tak sa tam blikat boja, zatial co na SVK ti zakon blikanie aj trubenie vyslovene povoluje... s mentalitou to nema vobec nic
a nepamatam si aby niekedy po aute v ktorom som sedel niekto blikal na dialnici, minule nas dokonca "doletel(200+)" nejaky rumun na mercedese, a pri naslednom obehovani spomalil, uznanlivo pokyval hlavou(podakoval), a letel dalej...
takze asi nieco robis zle
nie, nejazdia tam len 300konove auta, ano % premioviek je tam vyrazne vacsie, ale vacsina aut su tam bezna nizsia stredna/stredna so 100-200konami
nebude blikat len a len preto, ze u nich policia berie blikanie ako piratstvo, a dava za to neskutocne pokuty, tak sa tam blikat boja, zatial co na SVK ti zakon blikanie aj trubenie vyslovene povoluje... s mentalitou to nema vobec nic
a nepamatam si aby niekedy po aute v ktorom som sedel niekto blikal na dialnici, minule nas dokonca "doletel(200+)" nejaky rumun na mercedese, a pri naslednom obehovani spomalil, uznanlivo pokyval hlavou(podakoval), a letel dalej...
takze asi nieco robis zle