Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

no vidis :D a nerobim..

za poslednych 8dni som urobil dokopy 2500km v madarsku po dialniciach.... za cely cas na mna neblikol nikto jediny krat.... ziadne trojprudovky tam niesu, mal som tam jazdu v piatok poobede od budapesti, a kto zazil, tak vie, ze to nieje emptyroad...

dojdem na sr, prejdem par km na prakticky prazdnej R4, obehujem kamiona uplne rovnako identicky, ako fungujem tisice km po dialniach, a uz chujko na audine blikal pri USS lebo on siel 160 a ja len 124... asi tak! :)

nahoda? mozno... nevravim ze na mna blika kazde rychle auto v SR a vonku nie... bohuzial na SR nemam problem si spomenut na xy aut, ktore vyblikavali... v zahranici fakt.. nepamatam, a to som mal za sebou parkrat pri obehovani kamionov v taliansku na 1,2 60k punte ktore ide ledva 120 650konove ferrari..
takze sorry, mentalita s tym ma vela.. tam si clovek nedokazuje svojim autom svoje ego....

a presne, za toto by mali byt take pokuty ako v nemecku - vyblikavanie na pomalsie auto na dialnici je piratsvo a zakony v nemecku plne obhajujem... ale co bude robit slovak ak zakazu blikanie? naberie toho pred sebou?

https://auto.sme.sk/c/5632718/nahlasil- ... isiel.html
Nie je to ojedinelý prípad, na diaľnici a obchvate v BA "bežne" zažívam typické nalepenie sa auta za mnou pár cm za nárazník, vyblikávanie diaľkovými/vytrubovanie, len aby sa dotyčný mohol hnať ďalej, pričom v pravý pruh je obsadený pomalšími vozidlami a sám idem maximálkou. Pritom občas je tento zážitok doplnený o "pomstu" zo strany predbiehača - po zaradí do voľného miesta v pravom pruhu ma obehne, zaradí sa tesne predo mňa a prudko zabrzdí."

takze vazne som sam? nemam ten pocit.. ved par jedincov tu ti to este aj priznalo vyssie :D :facepalm: :facepalm: :D :D :help: :help:
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

mp3turbo napísal:sa mi zda ze osem stoviek je malo. Osem tisicok ako v Svajciarsku by bolo vychovnejsich.
Doriti ze? A co tak odobratie vodicaku na mieste na nejaky cas? Proste letis xx nad limit, tak vodicak papa. No question asked. Fakt je prekracovanie mpr na dialnici take nebezpecne, ci sa len hrajeme na svatych a ti co na to maju si priplatia za "premiovu rychlost"?
felipe25 napísal: v NEMECKU mas 3prudovky skoro vsade! po prve.
Za to ze si sa vozil dokolecka na Mnichovskom obchvate neznamena, ze v celom NEMECKU maju trojprudovky. Asi ta sklamem, dvoj a troprudovky su odhadom tak 1:1. Hoci Nemci vo velkom rozsiruju dialnice, troj- a viac su hlavne na obchvatoch miest a vytazenych usekoch. Paradoxne, neobmedzena rychlost je vacsinou na menej frekventovanych dvojprudovkach.
felipe25 napísal: v Nemecku moze mat kazdy, aj pokladnik 300konove auto, a 5plnych nadrzi mesacne ho nezruinuje,ba ani ich nepociti.
Naturlišch... preto ma 84% aut registrovanych v nemecku vykon menej ako 250 koni. Priemerny vykon novych registrovanych osobnych aut v Nemecku za rok 2016 je 140k (priemer EU 121), v roku 2001 to bolo "iba" 115k. Co ma vlastne tento parameter s neobmedzenou rychlostou?
Vlastne... ked si u nas, hoci pokladnik moze dovolit leda tak... bicykel. S trochou stastia mozno osekanu Dhaciu s 85k, tak potom Nemecki pokladnici musia oproti tym nasim piratit aspon 270 po okreskach. Ci som nieco nepochopil? :help:
felipe25 napísal: v Nemecku ked niekto ide 250km/h a niekto mu vyboci do pruhu (skor ako tam on pride) a obehuje 140km/h, tak ten co ide 250tkou pekne spomali, nebude blikat, tlacit sa nan, a vytlacat ho z cesty! l
Neviem v akej tramtarii si bol alebo si mal klapky na ociach, ale v Nemecku ta zacnu vyblikavat uz z dialky a hned sa ti nastahuju pomaly ze nie az do kufra. Preto nemcuri zacali bojovat proti lepicom a za nedodrzanie bezpecnej vzdialenosti /rychlost v km/h vydel 2 a vysledne cislo je minimalna bezpecna vzialenost v metroch/ zvysovali pokuty a mozu zadrzat vodicak.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

az prilis ma tahas za slovicka s 300k... napisem nieco vseobecne, obrazne.... a hned ofajce.. ktore ma vobec nezaujimaju...
bla bla bla...

a hlavne ze jeden pise ze v nemecku sa nevyblikava, druhy ze tam sa vyblikava z dialky, treti ze to je brutalne zakazane zakonmi :D jaj jeden drist na druhy... aspon sa zhodnite, ako chcete ist proti mne :D :D lebo nakoniec sa len smejem, ako menite moje A na B C D E ... fungoval som tam dennodenne dost dlho /sice je tomu par rokov/, aby som dokazal zhodnotit, ako to tam funguje.
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Hej felipe si bol 3x v nemecku a uz davas stats jak kral ( ze 300 konove auto moze mat kazdy :D iste lebo merkelka rozdava denne 100 000 x 300hp bawo nahodnym obcanom) ...sice uplne ale uplne mimo ale ides si. ze ti to neni blbe robit zo seba saska.. sorry ale smiat sa mozes akurat tak na svojej hluposti lebo co si sem zasa vylial to nema obdobu. A vobec nejde o subjekt dobaty ( mpr) ale prezentaciu ktoru si volil ( cisla z brucha. Kurator jedinej pravdy, ... ty si vlastne novodoby cestny jezis :D ) Sa trocha zamysli co tu davas a ako to prezentujes, my tu niesme deti bez najazdu a skusenosti...spises sem blabol jak svet a zaklincujes " tahate ma za slovicka" a za co ta mame tahat za cicinu? :D s vyblikavanim. Si myslis ze ked sa prejdes par km po DE dialnici raz za cas mas tak velku stat. vzorku ze mozes vynasat taketo sudy? Zasnem, dajte mi ban ...
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Felipe, nejazdi uz prosim

Dakujem
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ze par km.. uhm.. samozrejme.. ze true story... kamarade, len aby si si sa dostal k DE potrebujes z mesta kde ja byvam dat 1000km tam a 1000km naspat. takze si chod tam ratat tote svoje par kilometre ked chodis do billy na nakup. srandista.

stale sa vymykame pointe.. ako sa jazdi na slovensku, ako poniektori z Vas jazdia na Slovensku, tak nejazdia hned ked prejdu hranice ani v Rakusku a Nemecku... ze je to tak? ruku na srdce a priznajte si to pekne... vsak?
otazka je len, cim to je? strach na slovensku z organov ziadny, v zahranici naopak.. cim to bude?

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

Co ja viem, so slovenskym policajtom sa aspon porozpravas v rodnej reci :D

S rakusakom/nemcom by sa mi teda nechcelo oprasovat moju nemcinu a nebodaj este niekde v madarsku... :laugh:
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
ANONYM_a7

Ano felipe chodim do bily a mudrujem na internete ako ty ... lebo ked som bol 3x v bile z brucha ti vyserem globalnu pravdu o kvalite peciva za cele desatrocie! Si ma neber do huby netrepem tu take somariny ako ty tak sa ukludni. Keby si si nerobil z huby riť a netrepal do vetra kazdy by tu mal iny pristup k tebe. Ale nie, ty si kurator pravdy. Ty si Kapitan SLOVENSKO!

Ty pointu menis ako sa ti zachce kazdym prispevkom tak, aby si sa vymotal zo shitu co si postol pred tým. Trapne? Minimalne.. hlavne je to decké.

Na celom svete jazdim uplne rovnako. Podla predpisov a zdraveho rozumu. Nebudem sa vsak skrz predpisy zbavovat toho najlepsieho co clovek ma - rozum. A ked mam za to dostat pokutu nech ju dostanem. Na to pokuty su. Pocet pokút = 0. Pocet zastavní PZSR alebo v zahraničí na dialnici = 0. Jazdim tak prasacky ze ma zatial za cely zivot 2x (na sluzobnom to bolo viac ale to neratam, tiez len fukacky nic ine)zastavili policajti, len fukacka, nic ine... uplne ze cestny pirat som.

K veci. Ak si myslis ze mpr je svata a neexistuje situacia kedy ju proste musis porusit aby si sa nezabil, alebo nezabil niekoho iného, neverim ti ani tych 2000km do nemecka a do KE. :P :bye:
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> Felipe, nejazdi uz prosim

povedal kto, ten co si bol vcera vybrat vodicak ale vsetko o jazdeni vie ?
Ja mam za sebou 7 nehod, z toho 6 nezavinenych a ta mnou zavinena v celkovej skode 360,- Kcs (=rozbite zadne svetlo).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Skillex jazdil 140. 2 roky pred vodicakom uz predsa :D Samozrejme na skutri 50tke, vsetko legalne :P

Inak na odhlacenie, dnes som muse obchvatovat z rana kosice tam a spat. pred 8. hodinou to je este celkom pokojne. a UHOL som sa (vazne!) rychlejsim vozidlam. pomaha aj to ze som bol v aute sam, snubenica ked vidi ze menim smer tak uz ma pocit ze porusujem pravidla a ohrozujem ju :D

Inak kto si pamata spominal som ze na stavbe mi spadol plotik na auto. podla ocakvania sa PZP na to vykaslalo (nemaju an idovod to riesit ale skusil som), Eurovia, teda stavba, ma celkom mily pristup, bud najdu nejaku poistku alebo to vymyslia bokom ale podla ich slov peniazky za skodu dostanem co ma prijemne prekvapilo. len som trafil obdobie dovoleniek (aj moja sa blizi) takze najskor v septembri.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

Sa mi paci ako nanho utocite za kazdu cenu, samozrejme objektivne plnou pravdou vpred.
Inak ja som este nemal nehodu ziadnu, ale jazdyim 6rokov iba. Inak najazdene 120tis na svojom, chodievam i inymi.
___
To sa máš.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Ja si robim hlavne srandu, snad sa nikto na mna neurazi :) trochu vyvazujem nech chudak filip nie je sam co dostava :D
ANONYM_a7

Tiez uz len sranda lebo ved to sa inak ani neda... zi a nechaj zit :D co ostava. Len tie data z brucha su viac ako usmevne a povazovat to za pravdu ... ved kto vie vie, kto nevie nech to tak berie :D
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25

Príspevok od používateľa DankoPR »

SKiLEX napísal:minule nas dokonca "doletel(200+)" nejaky rumun na mercedese, a pri naslednom obehovani spomalil, uznanlivo pokyval hlavou(podakoval), a letel dalej...
tiež sa mi stalo niečo podobné keď som išiel cca 125kmh na dialnici a videl som že za mnou cca 500m audi ide 160+ a predomnou 7 kamionov, tak som pribrzdil, pichol som sa za kamiony čo išli 90, audi prefrčala a blikla vystražnými, tak som usúdil, že poďakoval... keď sa niekto ponáhľa a ja nie, tak načo ho brzdiť predsa :)
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Ja obdivujem ludi, co sa dokazu vtrepat pred auto iduce 30km/h rychlejsie do laveho pruhu. Ci sa tak trosku neboja, ze pridu o kufor. A tiez obdivujem ludi, co dokazu zavriet auto v pravom pruhu za kamionom len preto, lebo maju tempomat nastaveny o 8km/h viac a nie su ochotny ho vypnut na 10 sekund.

A cesta neni ihrisko ani v meste. Argument, ze tam prebehuju ludia neobstoji. Maju davat pozor, plechy su proste tvrdsie. Auto je vidiet aj pocut, toboz, ked sa ide vo vrchnom spektre otacok ( okrem kachle a vysavacu), tak ak nejaky romualdo vyskoci po tme z krika na prechod - jeho problem. Proste, ked sa niekoho rozhodnem nepustit cez prechod, tak ma smolu, moze sa pravom rozculovat, nadavat, fnukat na fore ale taha za kratsi koniec a ked chce hrat hrdinu a skakat na prechod, tak je dement.

A jazdit,co ja viem 180 na poloprazdnej dialnici mi nepride ako piratstvo. Proste normalna cestovna rychlost pre niektore auta. Tacho 130 na dialnici typu madarsko je tak na mikrospanok.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"