Politicka debata
Re: Politicka debata
Tak sú veci ktoré od liberála čakať nemôžeš, rovnako ako od KDH nemôžeš čakať že budú podporovať ateizmus alebo od SNS že bude podporovať ďalšie zvyšovanie autonómie pre menšiny. Ponúkol riešenie (zdrží sa hlasovania, prejde to s podporou SMERu), ak si dobre pamätám Fico s tým dokonca súhlasil za určitých podmienok, ale SDKÚ trvalo na svojom lebo počítali s tým že ustúpi a stratí pozície (lebo ľudia mu prestanú veriť keď ustúpi v takej podstatnej veci). Z môjho pohľadu celú vládu potopilo SDKÚ svojim neustálym politikárčením a snahou potopiť svojich partnerov len aby vytrieskali pár percent pre seba na ich úkor, nakoniec sa ľudom už úplne zhnusili a tak aj skončili.
SAS má percentá aké má len preto, že sú konzistentní a stoja si za svojim. Ak by to zradili, padli by na dno, a dobre to vedia. Bohužiaľ po tom Gréckom fiasku sa až moc radikalizujú, čo mi moc nevonia, ale alternatív veľa nie je.
SAS má percentá aké má len preto, že sú konzistentní a stoja si za svojim. Ak by to zradili, padli by na dno, a dobre to vedia. Bohužiaľ po tom Gréckom fiasku sa až moc radikalizujú, čo mi moc nevonia, ale alternatív veľa nie je.
Naposledy upravil/-a wingo v Ut 08. Aug, 2017, 09:40, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
lenze smer nie je len FIco, Kalinak, to su financne skupiny. Fico je len tvar. Videl by som to tak, ze Sulik zastava ine skupiny ako smer kde spolupraca neprichadza do uvahy
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
SaS idú percentá hore hlavne kvôli radikalizácii. Stačí sa pozrieť akú komunitu si vytvorili na FB od volieb a je jasné ktorá bije. U mňa týmto definitívne skončili, ale evidentne za každého znechuteného čo odišiel naverbovali dvoch vypatlancov, takže čísla idú hore, môžu si gratulovať. Môžeme si nahovárať čo chceme, ale je fakt, že Matovič so Sulíkom majú hlavnú zásluhu na morálnom úpadku pravice. Už to nemá ani hlavu ani pätu, že sa predbiehajú kto pred mikrofónom častejšie vynadá Ficovi do zlodejov na mňa dojem nerobí a kto si nahovára, že je to OK, klame sám seba. Fico kričal úplne rovnako kým nebol pri koryte, je to na chlp ten istý populizmus, len pravicový volič si to v tom zúfalstve nechce pripustiť.
Chýba tu racionálna pravicová strana s rozumnou víziou pre krajinu a snahou podať ju ľuďom mentálne aj nad úrovňou pomocnej školy. Je paradox, že voliči potopili SDKU v snahe vyvolať v pravici sebareflexiu a tí čo tu po SDKU zostali to potiahli ešte o level nižšie.
Chýba tu racionálna pravicová strana s rozumnou víziou pre krajinu a snahou podať ju ľuďom mentálne aj nad úrovňou pomocnej školy. Je paradox, že voliči potopili SDKU v snahe vyvolať v pravici sebareflexiu a tí čo tu po SDKU zostali to potiahli ešte o level nižšie.
len mam pocit, ze taka racionalna pravica s viziou uz nebdue mat nikdy cez 10%.. preto si myslim, ze Sulik riesi veci tak ako riesi
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Na koaličnú radu do hotela Bôrik dorazil s 15-minútovým meškaním aj premiér Fico, novinárom na otázky neodpovedal, iba im odkázal, že sú „trápni“. Andrej Danko prišiel načas a 15 minút tak na premiéra čakal.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Dá sa to aj otočiť... že nebude mať nikdy nad 10% práve preto, že Sulík rieši veci tak ako rieši.yesper napísal:len mam pocit, ze taka racionalna pravica s viziou uz nebdue mat nikdy cez 10%.. preto si myslim, ze Sulik riesi veci tak ako riesi
Ja si myslím, že potenciál pre racionánu pravicu stále je, len voliči musia dostať správny impulz... a ten momentálne neexistuje. Procházka to pokašľal skôr než začal a Sulík sa vybral ľahšou cestou, z ktorej IMO nebude cesta späť.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
bohuzial situacia je taka,ze na slovensku neni koho volit, bud je strana "skorumpovana" a robi posluhovacov alebo su podla mojho nazoru jej clenovia nekompetentni...
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Molnart dik ze si vyjadril nazor. nesuhlasim, myslim si ze stat si zaslovom je jedina cesta ktoru Sulik dava a mal by davat, neuznavam cestu mensieho zla a to, ze ostatni stiahli chvosty a on jediny nepovolil mu davam ako velke +, nie minus (rozpad vlady).
Ku poslednym rokom sulika a radikalizacii. no, tam uz aj moje pocity nie su 100% ale ako bolo hore pisane, urcita publicita je potreba a tato tema stale ekonomicky obhajitelna. Co samozrejme nemeni nic na fakte ze ani mne nevonia to ohananie sa islamom atd., vyslovene ma to nezaujima mame horsie problemy doma si myslim.
Uzavriem sympatie tym, ze SASkarenska liberalna kaviaren ala ten bradaty v okuliaroch atd. su mi nesmierne nesympaticky.
Dalsi astranka veci je ze SAS ma najviac podanych navrhov zakonov v parlamente. ze neprejdu nei je ich chybou, su tam a aktivitu vykazuju spravnym smerom (nie len sa pipnut na prezencku). Som uprimne zvedavy na progresivne slovensko, sice mi nesedia osobnostne ale mihal musim uznat ze je ekonom ako sa patri a je mi luto, ze sulik nedrzal s nim, mohol sulik robit populizmus a mihla cisla, takto robi matovic populizmus a Sulik pol na pol.
Molnat hlavne nic v zlom prepac ak moj prispevok znel drzo Dakujem.
Ku poslednym rokom sulika a radikalizacii. no, tam uz aj moje pocity nie su 100% ale ako bolo hore pisane, urcita publicita je potreba a tato tema stale ekonomicky obhajitelna. Co samozrejme nemeni nic na fakte ze ani mne nevonia to ohananie sa islamom atd., vyslovene ma to nezaujima mame horsie problemy doma si myslim.
Uzavriem sympatie tym, ze SASkarenska liberalna kaviaren ala ten bradaty v okuliaroch atd. su mi nesmierne nesympaticky.
Dalsi astranka veci je ze SAS ma najviac podanych navrhov zakonov v parlamente. ze neprejdu nei je ich chybou, su tam a aktivitu vykazuju spravnym smerom (nie len sa pipnut na prezencku). Som uprimne zvedavy na progresivne slovensko, sice mi nesedia osobnostne ale mihal musim uznat ze je ekonom ako sa patri a je mi luto, ze sulik nedrzal s nim, mohol sulik robit populizmus a mihla cisla, takto robi matovic populizmus a Sulik pol na pol.
Molnat hlavne nic v zlom prepac ak moj prispevok znel drzo Dakujem.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
v pohode iny mi tu davaju podstatne viac
nejake zaujmove skupiny s za kazdou stranou, bez toho nejde. a SaS si moze prekladat sebelepsie navrhy, nemaju sancu prejst. potom smer si predlozi rovnaky navrh a SaS mu za to nehlasuje, aj ked to bol povodne ich a smer im to ukradol. taketo jesitnosti sa mi velmi protivia, je to take diviadielko na ktore volici stale naletia a pritom by sa dal urobit realny osoh pre krajinu.
teoriu o odmietani mensieho zla v politike uplne milujem. cely zivot si volime mensie zlo, pri kupe auta, mobilu, rozhodovani co si dame na obed, vybere zivotneho partnera ale zrazu ked pride na politiku tak sme principalni a mensom zle ani pocut nechceme
nejake zaujmove skupiny s za kazdou stranou, bez toho nejde. a SaS si moze prekladat sebelepsie navrhy, nemaju sancu prejst. potom smer si predlozi rovnaky navrh a SaS mu za to nehlasuje, aj ked to bol povodne ich a smer im to ukradol. taketo jesitnosti sa mi velmi protivia, je to take diviadielko na ktore volici stale naletia a pritom by sa dal urobit realny osoh pre krajinu.
teoriu o odmietani mensieho zla v politike uplne milujem. cely zivot si volime mensie zlo, pri kupe auta, mobilu, rozhodovani co si dame na obed, vybere zivotneho partnera ale zrazu ked pride na politiku tak sme principalni a mensom zle ani pocut nechceme
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
To uz su zabomysie vojny s tym podavanim zakonov a odmietanim, oni opat hraju dlhodobu hru aby SMER nemohol dany navrh povazovat za svoj (malo by to aj byt podla mna zakazane ved aj podany zakon ma urcite dusevne vlastnictvo ci?).
No cely zivot je o mensom zle ale ked raz dam ludom slub ze toto ano a toto nie tak jednoducho, ak ma ti ludia platia (co robime), tak nemozem ten slub zmenit. mozem pockat do dalsich volieb (k comu nebola moznost), dat opat sluby na 4 roky a tam s nimi pracovat. samozrejme utopia idem radsej pracovat...
No cely zivot je o mensom zle ale ked raz dam ludom slub ze toto ano a toto nie tak jednoducho, ak ma ti ludia platia (co robime), tak nemozem ten slub zmenit. mozem pockat do dalsich volieb (k comu nebola moznost), dat opat sluby na 4 roky a tam s nimi pracovat. samozrejme utopia idem radsej pracovat...
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
problem je, ze prejdu 4 roky, 8 rokov ... a ten cas proste prejde a nieco co by sa prirodzene stavalo/riesilo 4 roky nespravis za prvy rok inej vlady
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Ak by kazda vlada drzala svoje sluby svoje 4 roky tak vedz, ze posun by bol. pomalsi, ale o to stalejsi a perspektivnejsi.
- molnart
- Pokročilý používateľ
ved to ze strany sa dostali do bludneho kruhu a musia neustale nieco slubovat. jediny slub ktory je mozne dat je pot a krv, vsestko ostatne je gambling, lebo to ze co presadis zavisi od rovnice s velkym poctom premennych.
dalsia vec ze to ze nepojdeme do vlady so smerom podla mna nie je slub. slubom moze byt to ze zlepsime zdravotnictvo, skolstvo, vylepsime dochodkovy system apod. co z toho dosiahol sas? nic. most aspon presadil protischrankovy zakon, osobne bankroty, do velkej miery aj amnieste. porovnajme si kto v tomto volebnom obdobi urobil viac pre krajinu, ci sulik alebo bugar (resp. skor zitnanska). napriek tomu bugar je za zradcu a sulik je geroj. ano, mohlo byt aj lepsie, mohli si vyrokovat odchod kalinaka, pokracovanie miku v rtvs a mnoho inych veci na ktore mali prilezitost ale nevyuzili to. vtip je v tom ze tu prilezitost mohol mat aj sulik a mohol sa ho chopit stokrat lepsie kebyze je menej zasadovy a viac realista. lebo zatial jedina dobra vec co pre slovensko urobil je este z cias ked bol poradcom miklosa, aj to mu fico rozdrbal.
v poslednom rozhovore sulik povedal ze slovensku ani netreba reformy, staci nekradnut. takze aj keby sedel vo vlade namiesto sns a nic by nerobil bolo by lepsie, lebo sns by nemohol kradnut.
dalsia vec ze to ze nepojdeme do vlady so smerom podla mna nie je slub. slubom moze byt to ze zlepsime zdravotnictvo, skolstvo, vylepsime dochodkovy system apod. co z toho dosiahol sas? nic. most aspon presadil protischrankovy zakon, osobne bankroty, do velkej miery aj amnieste. porovnajme si kto v tomto volebnom obdobi urobil viac pre krajinu, ci sulik alebo bugar (resp. skor zitnanska). napriek tomu bugar je za zradcu a sulik je geroj. ano, mohlo byt aj lepsie, mohli si vyrokovat odchod kalinaka, pokracovanie miku v rtvs a mnoho inych veci na ktore mali prilezitost ale nevyuzili to. vtip je v tom ze tu prilezitost mohol mat aj sulik a mohol sa ho chopit stokrat lepsie kebyze je menej zasadovy a viac realista. lebo zatial jedina dobra vec co pre slovensko urobil je este z cias ked bol poradcom miklosa, aj to mu fico rozdrbal.
v poslednom rozhovore sulik povedal ze slovensku ani netreba reformy, staci nekradnut. takze aj keby sedel vo vlade namiesto sns a nic by nerobil bolo by lepsie, lebo sns by nemohol kradnut.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
No podl amna aj pravdu. ak by sa nekradlo poslednych 20 rokov tak by sa nam zilo omnoho lepsie, s tym nesuhlasis? reformy su pekne ale su site iba na uzky okruh ludi.
Pridu mi argumenty na ochranu Bugara neadekvatne, kedze keby neoklamal svojich volicov tak by sulik poskladal vladu a dostal by sulik sancu ktoru mu ty vycitas ze nemal (lebo nemozes mu vycitat ze nerobi nic ked jednoducho nie je vo vladnucej strane, ak chapem tak mu vycitas ze neurobil vsetko pre tu sancu ale tu sa nase nazory lisia lebo klamstvom ziskat priestor na pravdu nie je udrzatelna ideologia).
Pridu mi argumenty na ochranu Bugara neadekvatne, kedze keby neoklamal svojich volicov tak by sulik poskladal vladu a dostal by sulik sancu ktoru mu ty vycitas ze nemal (lebo nemozes mu vycitat ze nerobi nic ked jednoducho nie je vo vladnucej strane, ak chapem tak mu vycitas ze neurobil vsetko pre tu sancu ale tu sa nase nazory lisia lebo klamstvom ziskat priestor na pravdu nie je udrzatelna ideologia).
- molnart
- Pokročilý používateľ
vsak mal pravdu, ja tiez hovorim. a mohol tam sediet a nekradnut.
sulik by neposkladal nic, akurat tak blazinec. pri predstave ze v tej vlade by sedel vedla seba kollar, matovic a kapitan si dam radsej dalsie 3 vlady fica, dakujem pekne. proste po volbach vznikla druha najlepsia vlada aka mohla vzniknut. prva najlepsia by bola smer-sas-most. a ake klamstvo? nikto nemusel klamat stacilo od zaciatku povedat pravdu: mili volici, do vlady pojdem s tym s kym to uznam za vhodne aby som vedel z mojho programu urobit co najviac. bodka.
sulik by neposkladal nic, akurat tak blazinec. pri predstave ze v tej vlade by sedel vedla seba kollar, matovic a kapitan si dam radsej dalsie 3 vlady fica, dakujem pekne. proste po volbach vznikla druha najlepsia vlada aka mohla vzniknut. prva najlepsia by bola smer-sas-most. a ake klamstvo? nikto nemusel klamat stacilo od zaciatku povedat pravdu: mili volici, do vlady pojdem s tym s kym to uznam za vhodne aby som vedel z mojho programu urobit co najviac. bodka.