Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%

Celkom hlasov: 49

Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa wingo »

Tak sú veci ktoré od liberála čakať nemôžeš, rovnako ako od KDH nemôžeš čakať že budú podporovať ateizmus alebo od SNS že bude podporovať ďalšie zvyšovanie autonómie pre menšiny. Ponúkol riešenie (zdrží sa hlasovania, prejde to s podporou SMERu), ak si dobre pamätám Fico s tým dokonca súhlasil za určitých podmienok, ale SDKÚ trvalo na svojom lebo počítali s tým že ustúpi a stratí pozície (lebo ľudia mu prestanú veriť keď ustúpi v takej podstatnej veci). Z môjho pohľadu celú vládu potopilo SDKÚ svojim neustálym politikárčením a snahou potopiť svojich partnerov len aby vytrieskali pár percent pre seba na ich úkor, nakoniec sa ľudom už úplne zhnusili a tak aj skončili.
SAS má percentá aké má len preto, že sú konzistentní a stoja si za svojim. Ak by to zradili, padli by na dno, a dobre to vedia. Bohužiaľ po tom Gréckom fiasku sa až moc radikalizujú, čo mi moc nevonia, ale alternatív veľa nie je.
Naposledy upravil/-a wingo v Ut 08. Aug, 2017, 09:40, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

lenze smer nie je len FIco, Kalinak, to su financne skupiny. Fico je len tvar. Videl by som to tak, ze Sulik zastava ine skupiny ako smer kde spolupraca neprichadza do uvahy :)
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Príspevok od používateľa mino_85 »

SaS idú percentá hore hlavne kvôli radikalizácii. Stačí sa pozrieť akú komunitu si vytvorili na FB od volieb a je jasné ktorá bije. U mňa týmto definitívne skončili, ale evidentne za každého znechuteného čo odišiel naverbovali dvoch vypatlancov, takže čísla idú hore, môžu si gratulovať. Môžeme si nahovárať čo chceme, ale je fakt, že Matovič so Sulíkom majú hlavnú zásluhu na morálnom úpadku pravice. Už to nemá ani hlavu ani pätu, že sa predbiehajú kto pred mikrofónom častejšie vynadá Ficovi do zlodejov na mňa dojem nerobí a kto si nahovára, že je to OK, klame sám seba. Fico kričal úplne rovnako kým nebol pri koryte, je to na chlp ten istý populizmus, len pravicový volič si to v tom zúfalstve nechce pripustiť.

Chýba tu racionálna pravicová strana s rozumnou víziou pre krajinu a snahou podať ju ľuďom mentálne aj nad úrovňou pomocnej školy. Je paradox, že voliči potopili SDKU v snahe vyvolať v pravici sebareflexiu a tí čo tu po SDKU zostali to potiahli ešte o level nižšie.
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
yesper
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41

Príspevok od používateľa yesper »

len mam pocit, ze taka racionalna pravica s viziou uz nebdue mat nikdy cez 10%.. preto si myslim, ze Sulik riesi veci tak ako riesi
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

Na koaličnú radu do hotela Bôrik dorazil s 15-minútovým meškaním aj premiér Fico, novinárom na otázky neodpovedal, iba im odkázal, že sú „trápni“. Andrej Danko prišiel načas a 15 minút tak na premiéra čakal.
:laugh:
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Príspevok od používateľa mino_85 »

yesper napísal:len mam pocit, ze taka racionalna pravica s viziou uz nebdue mat nikdy cez 10%.. preto si myslim, ze Sulik riesi veci tak ako riesi
Dá sa to aj otočiť... že nebude mať nikdy nad 10% práve preto, že Sulík rieši veci tak ako rieši.
Ja si myslím, že potenciál pre racionánu pravicu stále je, len voliči musia dostať správny impulz... a ten momentálne neexistuje. Procházka to pokašľal skôr než začal a Sulík sa vybral ľahšou cestou, z ktorej IMO nebude cesta späť.
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

bohuzial situacia je taka,ze na slovensku neni koho volit, bud je strana "skorumpovana" a robi posluhovacov alebo su podla mojho nazoru jej clenovia nekompetentni...
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Molnart dik ze si vyjadril nazor. nesuhlasim, myslim si ze stat si zaslovom je jedina cesta ktoru Sulik dava a mal by davat, neuznavam cestu mensieho zla a to, ze ostatni stiahli chvosty a on jediny nepovolil mu davam ako velke +, nie minus (rozpad vlady).

Ku poslednym rokom sulika a radikalizacii. no, tam uz aj moje pocity nie su 100% ale ako bolo hore pisane, urcita publicita je potreba a tato tema stale ekonomicky obhajitelna. Co samozrejme nemeni nic na fakte ze ani mne nevonia to ohananie sa islamom atd., vyslovene ma to nezaujima mame horsie problemy doma si myslim.

Uzavriem sympatie tym, ze SASkarenska liberalna kaviaren ala ten bradaty v okuliaroch atd. su mi nesmierne nesympaticky.

Dalsi astranka veci je ze SAS ma najviac podanych navrhov zakonov v parlamente. ze neprejdu nei je ich chybou, su tam a aktivitu vykazuju spravnym smerom (nie len sa pipnut na prezencku). Som uprimne zvedavy na progresivne slovensko, sice mi nesedia osobnostne ale mihal musim uznat ze je ekonom ako sa patri a je mi luto, ze sulik nedrzal s nim, mohol sulik robit populizmus a mihla cisla, takto robi matovic populizmus a Sulik pol na pol.

Molnat hlavne nic v zlom prepac ak moj prispevok znel drzo ;) Dakujem.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

v pohode iny mi tu davaju podstatne viac :D

nejake zaujmove skupiny s za kazdou stranou, bez toho nejde. a SaS si moze prekladat sebelepsie navrhy, nemaju sancu prejst. potom smer si predlozi rovnaky navrh a SaS mu za to nehlasuje, aj ked to bol povodne ich a smer im to ukradol. taketo jesitnosti sa mi velmi protivia, je to take diviadielko na ktore volici stale naletia a pritom by sa dal urobit realny osoh pre krajinu.

teoriu o odmietani mensieho zla v politike uplne milujem. cely zivot si volime mensie zlo, pri kupe auta, mobilu, rozhodovani co si dame na obed, vybere zivotneho partnera ale zrazu ked pride na politiku tak sme principalni a mensom zle ani pocut nechceme :facepalm:
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

To uz su zabomysie vojny s tym podavanim zakonov a odmietanim, oni opat hraju dlhodobu hru aby SMER nemohol dany navrh povazovat za svoj (malo by to aj byt podla mna zakazane ved aj podany zakon ma urcite dusevne vlastnictvo ci?).

No cely zivot je o mensom zle ale ked raz dam ludom slub ze toto ano a toto nie tak jednoducho, ak ma ti ludia platia (co robime), tak nemozem ten slub zmenit. mozem pockat do dalsich volieb (k comu nebola moznost), dat opat sluby na 4 roky a tam s nimi pracovat. samozrejme utopia :) idem radsej pracovat...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

problem je, ze prejdu 4 roky, 8 rokov ... a ten cas proste prejde a nieco co by sa prirodzene stavalo/riesilo 4 roky nespravis za prvy rok inej vlady
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Ak by kazda vlada drzala svoje sluby svoje 4 roky tak vedz, ze posun by bol. pomalsi, ale o to stalejsi a perspektivnejsi.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ved to ze strany sa dostali do bludneho kruhu a musia neustale nieco slubovat. jediny slub ktory je mozne dat je pot a krv, vsestko ostatne je gambling, lebo to ze co presadis zavisi od rovnice s velkym poctom premennych.

dalsia vec ze to ze nepojdeme do vlady so smerom podla mna nie je slub. slubom moze byt to ze zlepsime zdravotnictvo, skolstvo, vylepsime dochodkovy system apod. co z toho dosiahol sas? nic. most aspon presadil protischrankovy zakon, osobne bankroty, do velkej miery aj amnieste. porovnajme si kto v tomto volebnom obdobi urobil viac pre krajinu, ci sulik alebo bugar (resp. skor zitnanska). napriek tomu bugar je za zradcu a sulik je geroj. ano, mohlo byt aj lepsie, mohli si vyrokovat odchod kalinaka, pokracovanie miku v rtvs a mnoho inych veci na ktore mali prilezitost ale nevyuzili to. vtip je v tom ze tu prilezitost mohol mat aj sulik a mohol sa ho chopit stokrat lepsie kebyze je menej zasadovy a viac realista. lebo zatial jedina dobra vec co pre slovensko urobil je este z cias ked bol poradcom miklosa, aj to mu fico rozdrbal.
v poslednom rozhovore sulik povedal ze slovensku ani netreba reformy, staci nekradnut. takze aj keby sedel vo vlade namiesto sns a nic by nerobil bolo by lepsie, lebo sns by nemohol kradnut.
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

No podl amna aj pravdu. ak by sa nekradlo poslednych 20 rokov tak by sa nam zilo omnoho lepsie, s tym nesuhlasis? reformy su pekne ale su site iba na uzky okruh ludi.

Pridu mi argumenty na ochranu Bugara neadekvatne, kedze keby neoklamal svojich volicov tak by sulik poskladal vladu a dostal by sulik sancu ktoru mu ty vycitas ze nemal (lebo nemozes mu vycitat ze nerobi nic ked jednoducho nie je vo vladnucej strane, ak chapem tak mu vycitas ze neurobil vsetko pre tu sancu ale tu sa nase nazory lisia lebo klamstvom ziskat priestor na pravdu nie je udrzatelna ideologia).
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

vsak mal pravdu, ja tiez hovorim. a mohol tam sediet a nekradnut.

sulik by neposkladal nic, akurat tak blazinec. pri predstave ze v tej vlade by sedel vedla seba kollar, matovic a kapitan si dam radsej dalsie 3 vlady fica, dakujem pekne. proste po volbach vznikla druha najlepsia vlada aka mohla vzniknut. prva najlepsia by bola smer-sas-most. a ake klamstvo? nikto nemusel klamat stacilo od zaciatku povedat pravdu: mili volici, do vlady pojdem s tym s kym to uznam za vhodne aby som vedel z mojho programu urobit co najviac. bodka.

Návrat na "Debata o všetkom"