Cannon Lake tu nikdy nebude, lebo ani nepride. Cannon Lake bude len a jedine pre ultra low power zariadneia. Thats all. Pre desktop bol zruseny uz davno. V case ked bol pridany do roadmapy Coffee Lake. Po Coffee Lake je 9. generacia Ice Lake na 10nm+. Q4 2018/Q1 2019.
i5 na vsetko pre hracov s mainstram grafikami ano. i5 ale uz dlho nestaci na GTX 1080/1080Ti. Menil som, z i5 na i7 na GTX1080, viem co hovorim
Tu by som skor povedal ze islo viac o umely tah ako realny.
Ivy vs Haswell, Haswell vs Skylake... vzdy sa menil socket lebo sa menila architektura, nie velmi ale na pomery Core celkom dost.
Coffee Lake je prakticky 100%tny Kaby Lake co sa tyka architektury. Ma vsak vylepseny pamätovy radic, ma väcsiu L3 cache a ma viac jadier, TDP je 95W. To by vsetko podla mna mohli dat aj Z200 series dosky, ale kym nevidime detaily tak mozme len hadat.
Inak na hry by som X299 asi nekupoval. Nie je to to spravne orechove. Nejaky pracovny multitasking preco nie, ale najvyssie herne IPC ma stale Kaby Lake a o chvilu Coffee Lake to este viac vylepsi plus 50% jadier viac... z pohladu hracov je to win-win situacia.