Zosilnovac - Amplifier/AV receiver
Zosilnovac - Amplifier/AV receiver
Zacinam hladat novy AV receiver nakolko sa ten moj po cca 20+ rokoch zacal spravat trosku podozrivo. Bude pouzivany len ku PC, potrebujem uplny zaklad, len aby som do toho zapojil moje repro. Novy alebo bazar. Cena, pozeram ze cca 250-300 len zacinaju tak povedzme ze do 500 by som sa chcel zmestit, cim nizsie tym lepsie, nakolko potrebujem len uplny zaklad.
Repro mam starsie, 2.0 Quadral SM 120 III(80W/120W 4Ω/8Ω) pripojene cez toto - aj na repro aj na receivery su take klipsne. Neviem ako sa oficialne vola ten kabel a konektor.
Zvukova je integrovana na doske(toto teraz neriesme )
6.3mm jack
//EDIT - nazov temy + pridana poziadavka.
Repro mam starsie, 2.0 Quadral SM 120 III(80W/120W 4Ω/8Ω) pripojene cez toto - aj na repro aj na receivery su take klipsne. Neviem ako sa oficialne vola ten kabel a konektor.
Zvukova je integrovana na doske(toto teraz neriesme )
6.3mm jack
//EDIT - nazov temy + pridana poziadavka.
Naposledy upravil/-a riXo v Ne 27. Aug, 2017, 21:35, upravené celkom 2 krát.
SFF1 - Ryzen 9 5900X + NH-U12A, MSI B550i, 32GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, NR200P, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF2 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, Raijintek OPHION EVO SFF3 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF2 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, Raijintek OPHION EVO SFF3 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: AV receiver
na co je ti receiver ked tam pripajas len pc? vsak si kup nejaky zosilnovac, kvalitou zvuku to bude vyrazny rozdiel
Spoiler: ukázať
Lebo sa v tom nevyznam a preto som ani nevedel, ze mi bude stacit zosilnovac namiesto receiveru. Jedina dalsia podmienka co ma napadla je aby to malo 6.3mm jack.
SFF1 - Ryzen 9 5900X + NH-U12A, MSI B550i, 32GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, NR200P, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
/nex
/nex
Nato ze to bude pripajat k mizernej integrovanej zvukovke. Takze nie, ani nahodou to nebude vyrazny rozdiel. Prave naopak, receivery maju daleko lepsi dac ako integrovana. A su aj stereo receivery (stereo zosilovace s digitalnym vstupom) ak si o tom este nepocul.
Urcite by som riesil nieco s dacom resp. samostatny dac a k tomu zosilovac. Prave dacom si vyrazne polepsi. Ten 6,3 jack ti je naco? Sluchadla?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Zosilnovac - Amplifier/AV receiver
ved prave, ze to bude pripajat k integr. zvukovke.
moze tam mat DACov kolko chce, ked do toho pusti prd, tak z toho vylezie stale ten isty prd, akurat v 192khz a 24bitoch....tak na co sa tu hrame?
Chybajuce data mu ziadny komponent nedomysli nazad a nejakym sposobom opravovat nekvalitny signal (ked uz sa hrame na audiofilov), lebo integr. zvukovka....no naco, ked staci kupit kvalitnu zvukovku a ziadny DAC ci receiver s digitalom mu netreba. Kedze ma kvalitny zdroj signalu, moze to prehravat aj analog tranzistor. zosikom.
moze tam mat DACov kolko chce, ked do toho pusti prd, tak z toho vylezie stale ten isty prd, akurat v 192khz a 24bitoch....tak na co sa tu hrame?
Chybajuce data mu ziadny komponent nedomysli nazad a nejakym sposobom opravovat nekvalitny signal (ked uz sa hrame na audiofilov), lebo integr. zvukovka....no naco, ked staci kupit kvalitnu zvukovku a ziadny DAC ci receiver s digitalom mu netreba. Kedze ma kvalitny zdroj signalu, moze to prehravat aj analog tranzistor. zosikom.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ty si ocividne uplne mimo realitu. Co to tu preboha splietas?
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Vincent SV 400 by vyriesil vsetko. DAC, aj AMP. Jednoduche pripojenie cez USB. Problem je (ako inak) cena. Je to takmer 700 EUR (v prepocte). Zabil by si tym ale 2 muchy jednou ranou (sluzny DAC aj AMP).
Alternativa je od Sony
Z bazarovych kusov by som aktualne vyberal z tychto:
https://elektro.bazos.sk/inzerat/765793 ... HK-980.php
https://elektro.bazos.sk/inzerat/761002 ... ndy-K2.php !!!
https://elektro.bazos.sk/inzerat/762585 ... ilovac.php
https://elektro.bazos.sk/inzerat/759576 ... ilovac.php
Alternativa je od Sony
Z bazarovych kusov by som aktualne vyberal z tychto:
https://elektro.bazos.sk/inzerat/765793 ... HK-980.php
https://elektro.bazos.sk/inzerat/761002 ... ndy-K2.php !!!
https://elektro.bazos.sk/inzerat/762585 ... ilovac.php
https://elektro.bazos.sk/inzerat/759576 ... ilovac.php
Cena problem nie je. Su aj lacnejsie alternativy ako ten Vincent. Napr. taky Topping ma viacero modelov s dac, ampom aj headampom. Atd. Plus klasicke zosilovace s digi vstupom.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Ja nemam rad tie cinske lunty. Radsej si priplatim za vyrobok, ktory je bez problemov reklamovatelny a servisovatelny doma, alebo v blizkom zahranici (v CR).
To ze niekto nema nieco rad, neznizuje kvalitu toho vyrobku. A taktiez neviem preco by sa to nemalo dat reklamovat. Skor naopak, tam ti nikto nebude remcat a chciet sa vyhovorit a vyhnut RMA ako niektore nase "renomovane" obchody. Akurat postovne bude drahsie.
A vela z tych cinskych "luntov" sa da kupit v EU.
Tie predsudky su absolutne neopodstatnene a nelogicke.
A vela z tych cinskych "luntov" sa da kupit v EU.
Tie predsudky su absolutne neopodstatnene a nelogicke.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Comu nechapes na tom, ze ked to nejakeho audioretazca pustis nekvalitny signal, tak z neho aj vylezie stejne nekvalitny signal?
Ci mas nejaku magicku krabicku, co ti skvalitni nekvalitny signal? Tu niesme v CSI, kde to dokazu, hned popri zazracnom zaostreni rozmazanej SPZ
Tazatel chce riesit zosilovac/receiver za stovky eur, keca sa tu o DACoch a podobnych krabickach za nie male $$ navyse a pritom tam pojde signal z integr. zvukovky...rovnaky nezmysel, ako trabant s vyzorom ferrari...vzdy to bude len trabant.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Čo to ma s nejakym nekvalitnym signalom? Aky signal z integrovanej zvukovky? Ešte raz sa spytam, čo to tu preboha splietaš?
Uprimne, zacinam v tom mat trosku bordel. 'Potrebujem' mat aj zosilnovac a aj DAC? Doteraz som mal velmi zakladny setup a neviem ci by som nieco lepsie vobec ocenil. Inac kludne odporucte aj zvukovku ked poznate nejaku slusnu, by som to rovno prikupil
Predpokladam, ze tie co postol Odar su dobre, ale pre mna su asi zbytocne, ja ich na 'plno' aj tak nevyuzijem. Na ake parametre mam pozerat? Napr. toto je uplny shit - Pioneer A10?
A ano 6.3mm jack potrebujem na sluchatka, obcas ich este pouzivam. Mam ATH-M50.
Predpokladam, ze tie co postol Odar su dobre, ale pre mna su asi zbytocne, ja ich na 'plno' aj tak nevyuzijem. Na ake parametre mam pozerat? Napr. toto je uplny shit - Pioneer A10?
A ano 6.3mm jack potrebujem na sluchatka, obcas ich este pouzivam. Mam ATH-M50.
/nex
/nex
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ak planujes krmit ten zosilnovac analogovym signalom tak staci aj ten pioneer, pripadne hocico z bazaru. celkovo mam ale dojem ze nemas paru co robis a cudujem sa ze ta to este nekoplo...
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
Ak ta tlaci penazenka, kludve vezmi ten Pionier. Je to spotrebka, ktoru zapojis a budes pouzivat. Horsie, ako doteraz to nebude. V tejto kategorii na parametre nepozeraj - je to prast, alebo uhod. Vsetko na jedno kopyto. Pozeraj na to, ci to ma vstupy, ktore potrebujes.
Dunar --> V tomto sa nezhodneme, ale taky je zivot. Z mojej strany to nie su predsudky. Je to realita. Staci sa spytat odbornikov, co na tie pristroje hovoria a ci ma zmysel sa nimi zaoberat. Ano, ako spotrebka na par rokov je to iste pouzitelne, ale kto hlada pristroj, ktory aj cosi vydrzi, splna nejake parametre (nie len na nalestenom papieri), tak musi siahnut inam.
Dunar --> V tomto sa nezhodneme, ale taky je zivot. Z mojej strany to nie su predsudky. Je to realita. Staci sa spytat odbornikov, co na tie pristroje hovoria a ci ma zmysel sa nimi zaoberat. Ano, ako spotrebka na par rokov je to iste pouzitelne, ale kto hlada pristroj, ktory aj cosi vydrzi, splna nejake parametre (nie len na nalestenom papieri), tak musi siahnut inam.