Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa SKiLEX »

ty si nikdy netankoval za jazdy?

kde som to pisal? myslis tu cestu T6tkou do chorvatska?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

netankoval, este zatial s tymto http://www.boeing.com/resources/boeingd ... 80x436.jpg neplachtim :)
jo, nieco tusim do Chorvatska bolo tych 170... a sedem a pol (pricom v recenziach je problem sa dostat pod osem silno defenzivnou jazdou)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

undertaker007 napísal: Po 11. Sep, 2017, 20:24 xxxx
mozes pls popisat presnejsie ten postup striekania? mal si klimu zapnutu 3hod? sla cely cas vnutorny obeh? sla nastudeny vzduch, ci teply?
vela ludi si pocvhaluje po vy0pnuti klimy zapnut teply vzduch a ze mega prevencia pri pouzivani klimy
hry- ps5
doma-HP probook
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

no ano.. lebo ti vysusi vyparnik a neplesneje ti tak potom..
Ale dezinfekcia je dezinfekcia.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

len neviem ci teply vzduch ide klimou ci s vypnutou klimou.lebo kvazi zapnutou klimou by siel teply suchy vzduch
hry- ps5
doma-HP probook
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

zalezi ci radiator je pred vyparnikom alebo za..
su totiz 2 systemy..
napr. renault Zoe ma vyparnik pred.. cize ho nemas ako vysusit.
http://www.hanonsystems.com/Eng/Images/ ... _what1.png
http://myrenaultzoe.com/wp-content/uplo ... enault.jpg
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Broslowski napísal: Po 11. Sep, 2017, 12:53 Cez vikend svadbovanie ako sa patrí :) 350 km celkovo, tam celkom fofer lebo sme meskali tak 150 celu cestu po R1 + celkom nakladacky cez les poslenych par km - spotreba 7l

Naspat pokojne tempo, ta ista trasa, taka pohodicka, 110-120 dialnica, cez les pomaly - spotreba 5.2l

https://1drv.ms/i/s!Ag6uc1ZWz9PegYcDMi-jx9Ef2d6rYw

Áno prach je uz utretý :D
No ja som siel na swifte v 3 osobach pred tyzdnom spodkom KE-Beladice a spat, co je 600km za 7,2l. Dedina 60, mimo 110-120, na R1 od zvolena 150. Naspat pianko, predpisovo. Palubak zasa kecal so 6,2l.

Tento vikend 800km KE-Dunajska a spat, 4 osoby A4 2.0tdi. 60/110/150Km/h tam aj spat, 6l/100km.

Tipujem, ze predpisovo viem ist za spotrebu ako diesel svizne :D
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

stefan.koval napísal: Ut 12. Sep, 2017, 08:24 mozes pls popisat presnejsie ten postup striekania? mal si klimu zapnutu 3hod? sla cely cas vnutorny obeh? sla nastudeny vzduch, ci teply?
vela ludi si pocvhaluje po vy0pnuti klimy zapnut teply vzduch a ze mega prevencia pri pouzivani klimy
Nie, nie...
Auto bolo vypnuté, klimatizácia tým pádom taktiež vypnutá.
Celý sprej nastriekaný na výparník za vypnutého stavu, ďalej som sa nestaral.
Auto som naštartoval a teda s ním aj hýbal až zhruba po troch hodinách od aplikácie.

Čo sa týka sušenia teplým vzduchom, také niečo som nerobil, nerobím.
Avšak ja mám vo zvyku vypínať klímu, resp. doviesť ju do nejakého ECO režimu, teda kedy sa nepoužíva kompresor, vždy predtým, ako sa chystám ukončiť jazdu ideálne tak 10 - 15 minút pred vypnutím motora...

Za takéhoto postupu mi klíma nikdy nesmrdela v Opli, ktorého mám štvrtý rok. Ten som ale striekal 1×/rok Würthom... ...uvidím, čo povie PRO-TEC...
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04

Príspevok od používateľa Shairachaz »

Včera služobka Ochcávkou, tým TSIčkam strašne treba otáčky. Možno to je aj zvykom z dízla (že očakávam výkon aj v nízkych otáčkach), ale koniec koncov aj retardovaný palubný počítač do mňa furt núti vyšie a vyšie prevod. stupne :D akože 5ka v meste je už na prášky :D A hlavne plynový pedál mi úplne zo začiatku záberu prijde málo citlivý, pri cruisení v meste na 4ku buď zrychľujem alebo spomaľujem, s 3kou sa už krásne dá držať konštantne 50ka. Možno je to len o zvyku.

Cestou späť som kolo širavy prvetral 2.8 Z3ku, ten motor s tou rakvičkou dokáže slušne zahádzať :D
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Shairachaz - si nastuduj tech TSI. Plynovy pedal uplne na zaciatku zaberu je malo citlivy pretoze je tak nastaveny - motor ma vtedy dokonca uplne ine vstrekovanie ak ho len hladis. Je to uplne normalne. + chvilu trva pokial sa ti rozkruti turbinka cize ak chces sportovat drz sa nad 2k otacok a boost mas stale.

Cize ano je to o zvyku. Nemozes do toho busit, respektive mozes, ale necakaj linearne reakcie, cely plynovy pedal je namapovany cez RJ a v urcitych momentoch sa bude spravat diametralne odlisne.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

a ten eshop mi viete niekto poradit :laugh:
potrebujem filtre(vzduchovy, kabinovy olejovy), stierace, sviecky... DObre by padlo aj keby mali v ponuke oleje, ale to nemusi byt. Samozrejme za rozumne ceny :-D
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak stierace dumem aj ja. spina jedna smuha sa mi objavila
hry- ps5
doma-HP probook
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

damoslovakia.sk

ked tak odtial beriem olej a filtre.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04

Príspevok od používateľa Shairachaz »

Mne sa osvedčil comco.sk majú všetko možné i nemožné :D
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

HellAngel napísal: Ut 12. Sep, 2017, 13:04 a ten eshop mi viete niekto poradit :laugh:
potrebujem filtre(vzduchovy, kabinovy olejovy), stierace, sviecky... DObre by padlo aj keby mali v ponuke oleje, ale to nemusi byt. Samozrejme za rozumne ceny :-D
Väčšinou beriem TU. Majú celkom dobrý výber a aj ceny nie sú špatné.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"