Jednoduska napísal: Pi 15. Sep, 2017, 13:46
pises o P8 lite - 200 eurovy telefon proti iphonom? za 200 kupis od jablcka 4s

to len na margo, jasne ze to je sviznejsie ked je to masina za hig end peniaze, jza sa to moze porovnavat iba s vlajkovymi lodami (casto lacnejsimi).
hovvorime ceny novych modelol samozrejme.
faugusztin napísal: Pi 15. Sep, 2017, 14:47
Asi tak. Najlacnejsi iPhone (SE) stoji tolko, ako nizsi highend (OnePlus 5 a podobne). Okrem toho sa nedaju porovnavat architektury CPU od Apple s ostatnimi.
Matej.T napísal: Pi 15. Sep, 2017, 20:05
@shiro Ako môžeš porovnávať 250e herku s názvom huawei p8lite s hociákým iOS mt device? Ktorý iPhone mal cca približné MSRP pri release?
Cenu som v tomto pripade vobec neriesil. Ale to, co maju oba fony pod kapotou a na akom OS bezia.
Optimalizacia androidu je proste niekde uplne inde, ked je to schopne sekat a lagovat na osemjadre.
Ved rozdiel 1.8Ghz dvojjadro vs 1.2Ghz osemjadro je aky velky...kde je tych 6 jadier a ich vykon v androide? Pretoze ako keby tam neboli.
V dobach, ked som este mal HTC Desire HD - a aj to bola svojho casu high-end vlajkova lod za 470e (ked uz o cene) - s 800mhz jednojadrom a 768MB RAM, tak vtedajsi android 2.3 tiez nemal problem lagovat a sekat sa. Ak nie hned, tak po par tyzdnoch/mesiacoch. Stale som pouzival jednu sadu appiek = nic sa tam casom nemenilo. Takze neviem preco tomu zrazu hrablo a zacali lagy.
A k ostatnym veciam, ktorymi ludia argumentuju:
- uzavrety ekosystem....a potrebujete vobec otvoreny? Naco? Co si pod tym predstavujete?
- mass storage...uznavam, asi najvacsi rozdiel oproti androidu. Tu uz zalezi od cloveka ci je ochotny zmenit navyky. Mne proste tento minus prevazia ostatne plusy systemu.
- na zdielanie netu treba appku...akoze, aku? wifi hotspot v iOS spravis na par klikov. A ano funguje, nieraz som ho pouzival.
- cena....pravda, apple je drahy.
+este k argumentom pridam, ze neexistuje android fon normalnych rozmerov. Ako inac si vysvetlite prakticku neexistenciu telefonu co ma 4-4.5" displej a rozumny vykon? Aky problem je dnes nacpat osemjadro na 1.2-1.7Ghz + 2-3GB RAM do tela s 4-4.5" displejom? Nechcem 5" + veslo, aj popisovany huawei mam z donutenia, lebo nic ine nebolo. A ked clovek chce nebodaj este dualsim (kolega cakal hadam rok ci daco neuvedu), tak to je uz ciste scifi.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB