Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
https://t1.aimg.sk/inzercie/ab_orig_650 ... 2145916800 nepride mi to az take skarede.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
ja serem na vyzor, auto ma ma vozit cim menej nakladov tym lepsie... ja som hlavne magor do technickeho stavu aj ked je to stara kopa srotu
tak tak len toto je dolezite. Vzhlad si riesite ak chcete, auta vedia byt pekne, ale aj skarede, dolezite vsak je, aby boli technicky v poriadku
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
odar: no tak stale zavisi od podmienok kde zijes a kde sa pohybujes....
ja mam za to, ze plech je stale makksi, plech sa mi podarilo ohnut, ale disk zatial nie (klop klop klop).... ani vtedy ked som na spominanych 225/45 R17 v Ziline po burke po super cestaroch preletel cez asi 4-10cm hrube hranoly a mi rozstrelilo gumu.
V pneuservise ako to daval dole, som si vyberal uz plechace a servisak mi vravi, ze ten disk je uplne rovny, co som dost nechapal.... hold honda OEM kvalita
ja mam za to, ze plech je stale makksi, plech sa mi podarilo ohnut, ale disk zatial nie (klop klop klop).... ani vtedy ked som na spominanych 225/45 R17 v Ziline po burke po super cestaroch preletel cez asi 4-10cm hrube hranoly a mi rozstrelilo gumu.
V pneuservise ako to daval dole, som si vyberal uz plechace a servisak mi vravi, ze ten disk je uplne rovny, co som dost nechapal.... hold honda OEM kvalita
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
plech je makky ale nie je krehky ako ALU. ALU je zasa tvrde ale krehke. Cize plech sa ohne nie zlomi. Pri ohnuti sa ti urcite stane menej ako ked ti utrhne luce od naboja. Rovnako mozes plech uplne jednoducho servisovat zvarom. Jasne aj ALU sa daju asi opravit, ale asi to nebude o tom istom co sa tyka ceny a narocnosti na opravu.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Chris --> Ja pomerne casto jazdim PD a okolie. Kto pozna cesty, tak asi rozumie. Sem tam potrebujem prebehnut cez Skycov a kto tade siel v poslednom case vie, ako to tam vyzera Proste kazdy si musi vybrat podla svojich podmienok. Nie, ze by sa mi 18" nizkoprofilovky z alu nepacili. Ale nejazdim len dialnicu v Rakusku. Ja som mal povodne na kupovanom aute z druhej ruky 17" alu. Slo to prec a kupoval som 16" plechac. Pritom tie 17 vyzerali velmi dobre. Ale co narobis - auto musi v prvom rade sluzit.
scream, co by si za tie bezpecnostne sruby chcel? skocil by som si po nich
odkedy sa mi zlomil protikus na bezpecnostne matice uz ziadne nechcem
pfu, to si jak daval dole potom?
lebo ked jedna, tak v pohode... navrstas do sruby dieru, do tej diery nabijes pilnik, pilnik chytis hasakom a tocis, ale davat takto dole 20srub...
lebo ked jedna, tak v pohode... navrstas do sruby dieru, do tej diery nabijes pilnik, pilnik chytis hasakom a tocis, ale davat takto dole 20srub...
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Ze by som mal teda velku doveru v takto opraveny disk povedat nemozem. Isto by som radsej zainvestoval do kupy noveho, ako riesit taketo "akoze" opravy. Ved to je predsa hlavna vyhoda plechacov - ich nizka cena.Broslowski napísal: ↑Pi 06. Okt, 2017, 13:27 Rovnako mozes plech uplne jednoducho servisovat zvarom.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Porovnavas OEM disky s lacnymi srackami. Ja som na OEM Hondackych tiez presiel kadeco a vydrzali, druhu sadu mam sice stare, ale kvalitne OZ Saturn a prezili aj naraz do obrubnika hoci ich trebalo dat narovnavat. Odvtedy disk drzi a ani neviem ktory to bol kedze sa prestriedal aj v predu aj v zadu.
Odtrhnutie ake si tu postoval je vacsinou pripad lacnych replik, staci si prezriet tuningove fora. Len toto je problem u ludi, co chcu silou mocou kupit alu disky za 50 €/kus ... potom to tak dopada. Co sa tyka ohybania, zavisi akou technikou je disk vyrobeny. Ak je moc krehky tak praska a lame sa. Ak rozlames kvalitny disk, tak je to posledna vec co ta v tej chvili trapi.Broslowski napísal: ↑Pi 06. Okt, 2017, 13:27 plech je makky ale nie je krehky ako ALU. ALU je zasa tvrde ale krehke. Cize plech sa ohne nie zlomi. Pri ohnuti sa ti urcite stane menej ako ked ti utrhne luce od naboja. Rovnako mozes plech uplne jednoducho servisovat zvarom. Jasne aj ALU sa daju asi opravit, ale asi to nebude o tom istom co sa tyka ceny a narocnosti na opravu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
nastastie sa mi zlomil pri poslednom kolese. ostali tam este 3 piny ale nedalo sa povolit koleso, kedze ten orech tam nedrzal a vyskakoval.
tak som dal auto do garaze, zalozil protikus na srob, zdvihak zaprel kolmo do steny aby sa zaprel do trhaku s orechom (do kolesa) a trhol.
Boli len 2 moznosti. Bud dojebabrem orech celkom alebo ho povolim.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Mne ked sa zlomil tak som si objednal novy... nastastie aktualne kolesa som s tym este vedel dat dole, bezpecnostny srub som daval iba jeden na kazde koleso, ostatne normelne
Spoiler: ukázať