auto +- 15K

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Re: auto +- 15K

Príspevok od používateľa molnart »

suzuki ake? swift? sx? sorry, ale fakt mam pocit ze uz nevies co od dobroty... mazda je ti prinizka, tak uvazujes o autach ako astra alebo civic... konecne sa rozhodni co chces, stanov si kriteria a podla toho sa rozhoduj. a odporucam aby si na nove auto rychlo zabudol, lebo o pol roka ho budes predavat s velkou stratou
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

shajek napísal: Po 20. Nov, 2017, 21:42 to by si si fakt kupil novy ford s hentym automatom ? :D

o starej galaxii nevravim nic ...

a alternativu ? ja sa v tom moc nevyznam , ale Zafira mi tak pride asi
Kedykolvek by som si kupil smaxa z hentym automatom a uplne bez problemov. Samozrejme za novy tolko vysolit nemienit a pod rukou sa dostat k nemu je problem pretoze su vsade manualne prevodovky.

A ako vravi mp3 tak alternativa ziadna nie je. Proste smax/ galaxy nemaju konkurenciu v rovnakej cenovke. Zafira, scenic, picasso su uplne tragicke vozitka vsetko na jednej urovni, nad nimi su mpv od vw koncernu a nad nimi je v tomto segmente ford. Za vsetko ostatne si musis priplatit a vela razy neadekvatne ako napr bmw activ tourier :D

Inak stefan neviem ako si sa dostal zo mazdy 6 na civica ale v pohode. Ja patrim skor k ludom co radsej vozia vzduch a urcite by som do nicoho maleho nesiel a hlavne ak su alebo budu deti. Inak neviem ako je na tom s cenovkou Kuga na Sk ale tiez myslim ze tam bude problem z automatom.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

civic je super, ak ti nevadi tvrdsi podvozok... ale nechapem ze ti nedovolil soferovat a druhe ze jasne ze ti nikto nechce zobrat na firmu :D
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

kamo ak si kupis auto v ktorom si len sedel a ani realne nejazdil, imo si koledujes. Sorry ze takto narovinu ale proste wtf.. stale dookola robis tu istu chybu, si nedockavy chces auto kupit za 30 minut len aby to bolo. To ze si sa dosral z adaptivneho tempomatu (ktory ma uz aj posrata ibiza pretoze je to uz tak stara tech lebo to ma hocico) je sice fajn ale ked si to ani nesoferoval, velka odvaha... som zvedavy ako toto dopadne. Vymyslas uplne zbytocne a zasa dopadnes rovnako...komu niet rady...

Proste ak budes auto vyberat 3 dni vydrzi ti 3 mesiace. Ak chces auto na par rokov zacni s papierom a perom pri kozube so zenou. Diskusia co chceme, spisat, argumentovat, zhodnut sa a POTOM zacat robit prieskum trhu. Vie to trvat dlho a vie to zozrat vela energie, ale fakt nerozumiem ako inak si chces vybrat auto, ktore ta ma bavit viac ako par dni.

... v mojom pripade to bola ibiza, v konecnom dosledku bol prvotny impulz od priatelky, ja som seaty anilen nepozeral pretoze som o tej znacke nic nevedel
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

hehe i ked ma napadlo, neviem ako ide 1.0VTEC turbo, ale 1.5 Turbo islo celkom dobre, ako v mojom accorde, len silnejsie a tvrdsi podvozok, vadilo mi to take podskakovanie na nerovnostiach ako ma vacsina aut strednej a nizsej strednej triedy....
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Pista ak ti nechcu dat zasoferovat toho Civica, tak zbehni k inemu predajcovi. Pride mi to dost hlupost, ze ta nenechaju sadnut za volant. Uz len vyskusat ako sa ti drzi volant, aku to ma odozvu od kolies, ovladanie plynu brzdy. Nehovoriac pri tvojej vyske ci ti bude vyhovovat priestor okolo vodica, ci si mas kam odlozit nohu pri tempomatovani atd. Dost podstatne veci.

Inak ked som ten novy Civic videl ist oproti po ceste, tak najprv pozeram ze jaka nalestena siroka placka ide oproti. Denne svietenie ho opticky dost rozsiruje. Zmuril som ze wtf za auto take nepoznam, lebo som si nevsimol H znak. Zo zadu mi to velmi nesmakuje ten hatch, sedan je nazivo uplne paradny podla mna.

edit: inak stale si nejako nespomenul co je prioritou pri aute. Pises ze nove nove, ale pri rozpocte 15k, max. 17k to rozhodne nevyzera na auto velkosti Mazdy 6. Ak este pytas automat, tak uz sa posuvame nie ze do nizsej strednej, ale do kategorie malych aut - tusim tu padla uz aj Fabia v diskusii? A diesel uz do tejto cenovky a s vyssie spomenutymi kombinaciami nejde vobec. Aj ten Civic mi pride dost kopromis oproti Mazde - ale podla vsetkeho predvadzacka nevadi (?). Preco Mazdu vlastne predavas? Vyzera byt slusne nalozena, k dokonalosti tomu chyba automat ci som na nieco zabudol? Nepodporuje Spotify?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

suzuky sx-4 cross s 1.4 T 4x4 ma kolega.. super auto.. ale mimo tvoju cenovku, ak chces automat..
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

u mna suzuki je automaticky out ked palubny pocitac sa ovlada palickou na pristrojovke, pritom maju volant plny tlacidiel. viem ze je to pre niekoho blbost, ale u mna je to ergonomicky fuckup ktory proste nepredycham
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

to mas pravdu.. par veci je tam mimo dnesnu dobu.. napr. ukzovatel spotreby s odstupnovanim po 5L :D
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

no soferovat som nemohol bo som vzal mamu so sebou a ta odmietla sadnut do auta ked mam soferovat ja a potreboval som naklad do auta aby som videl ako ide s 4 ludmi, idem este jasne s manzelkou pojazdit. no v mazde 6 mi je malo meista nad hlavou a neni automat.
denne dochadzam do KE/PO a stale zapchy.ma nebavi uz radit. dieta mame jedno, viac nebude(manzelka ma zaraz 40)
manzelke som uz dal 15 baby s nervami ze tu na kup ty. pozeram auto co ma super miesto pre mna kedze 90perc som sam v aute/s kolegovcami ale nekupujem auto pre nich(dochadzame sem tam partia) denne celkovo 90km. ide mi o pohodlie, automat a cenovku 20max. uz dummeme nad splatkami, Chcel som mazda cx5 no nemaju ziadnu, chcem len benzin, diesel nie. kamos do mna huci naj si kupim peugeot partner(on ma 3) alebo citron berlingo(ten ma 1) a 1.6hdi a ze na 5-6 rokov budem spokojny a predam s mensou stratou. Ja stale aj riesim turbove veci, ze cim drahsie kupim, tym viac stracam. v meritku ostalo:
mazda cx5, civic, suzuki,
opel toyota tsi som odpisal.
min rok sa kamosovi kruto hodilo do nakladov pribit 20tis ale ta som neskoro reagoval.
mazda6 ide paradne no hrbim sa v nej a posldnu dobu sa mi krize cosi horsia a preto kukam po lepsom sedeni. nastupovanie a vystupovanie nizsie mi az tak nevadi kedze to robim 2x za den, ze uz ked sadnem do auta, vystupim pri praci.

dakujem za vas cas, energiu, kazdemu idem pivo, ked si na mna najdete cas more kosicania, dnes mozme obed.
hry- ps5
doma-HP probook
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> manzelke som uz dal 15 baby s nervami ze tu na kup ty.

chaloši, davam tomu tri mesiace a bude dalsie auto na predaj :)

Inak akoze mam dojem ze niektore auta nekonstruuju ludia a/alebo ich netestuju a/alebo sa ich nesnazia pouzivat dlhsie nez na firemnom parkovisku ktore je plne inych aut a neda sa tam poriadne pohnut.

Neuveritelne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> kamos do mna huci naj si kupim peugeot partner(on ma 3) alebo citron berlingo(ten ma 1) a 1.6hdi a ze na 5-6 rokov budem spokojny a predam s mensou stratou.

nie, nie, nie... do mesiaca bude predane.. to si kup radsej daciu duster :D uz maju aj automaty..
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

prosim ta take ze 1.6hdi ani nepozeraj, to su prehonene pretlakovane vyhyperbolovane vozitka, traja chlapi donutra cize 250kg a nerozdychas kopec na skrini typu Berlingo. A ked rozdychas, tak to nerozdycha technika. Su tam miniaturne turbiatka, schovas ich do dlane, tocia len slabych 260.000 rpm (ano, tie nuly su spravne, moje turbo na Voyageri toci 90.000 a na 1.9tdi 85kW to mas 160.000 rpm), spolu s hypermodernymi 30.000km olejmi to nemoze prezit.

Po presadnuti z terajsej vykonovej triedy do 1.6hdi by si nadaval pred uplynutim tretej minuty, to nema zmysel pre teba - ta znaš co hvarim ?

Sluchaj, seriozne vazny navrh : preco si neskusis starsieho Sharana ? Zober bars 2008cku co bude mat 250k km za sebou, ked ti ten stroj niekto normalne pozrie (v Spisskej Novej Vsi sa nachadza chlapcisko "Janosik" ktory o sharanoch vie viac nez 99.99999% chlapcov ktori pracuju na vyrobnej linke a v prilahlych kancelariach a v autorizovanych servisoch DOHROMADY) tak ti masina este 150.000km vydrzi s malymi investiciami ktore budu vyvazene malou stratou hodnoty. A tazko budes v AKOMKOLVEK osobnom kombiku hladat tolko miesta nad hlavou ako v Šharane a takychto vozidlach. Jo, automat bude sranda, je ich strasne malo ale daju sa v pohode zohnat.

Nemusis si ziadny Sharan kupit - len si ho SKUS. Chod do najblizsieho bazaru, pozeraj v inzeratoch aj Alhambry a Galaxy 2001-2007 lebo su to identicke auta (Galaxy okrem svetiel a kapoty vpredu). Kukaj iba 1.9tdi 85kW alebo 96kW, v ziadnom pripade nepozeraj 2.0tdi lebo sa "oplachnes".

Fakt si musis ujasnit co by si asi tak chcel. Ja by som na tvojom mieste isiel do jedneho noveho/takmer noveho auta, nech je zena na pokoji, a druhym takymto LACNYM pracovnym.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Takze u Pistu vladne matriarchat :-) Hlavne tie prachy nedavaj manzelke do ruky. Nech si mudruje, ale ako pises sedis v tom 90% ty a ked ti uz 6-tka nesedi, tak to chce poriadne poskusat samym sebou.
Pri Berlingu rataj s tym, ze je to primarne dodavka - takze rataj horsie odhlucnenie a tvrdsie /hlucnejsie/ plasty. + vozis kopu vzduchu ktory sa tak lahko nezohreje. Na toto strasne nadava kamos ktoremu vymenili sluzobnu Octaviu za VW Caddy. V zime v tom mrzne. Inak on ma v tom Caddy listove pruziny, celkom zaujimava jazda :D
A este je otazka ci Berlingo 1.6 diesel + robotizovany manual je v tvojej cenovke a aka vybava bude k tomu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

a tom robotovi som si dost precital na citroen forku.. aj ked nechtiac, ale neda sa nenajst temu, kde si niekto o neho hubu neoptrie..
cuka to, potom musis chodit kalibrovat spojku.. robot je pomalsi nez ta nejretardovanejsia blondinka s manualom, ked tomu chces trosku pridat..

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"