Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Počkať, to on myslel vázne s tým uhlom, že tá rúčka je na pomoc nájsť správny uhol?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
mozno ma taku ocielku, ja som to bol pozriet na mojej a uhol by som mal o dost vacsi
ocielkou nie je tazke brusit, treba chytit len ten grif, kvazi ako keby ju clovek struha a netlacit!
ocielkou nie je tazke brusit, treba chytit len ten grif, kvazi ako keby ju clovek struha a netlacit!
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Tak akože praktiky s ocieľkou nie sú neznámou, na YT je tých materiálov viac než dosť. Možno má iný problém - možno má nejakú lacnú ocieľku, ktorá je z mäkšej ocele ako ten nôž, takže možno ostrí ocieľku.
Inak, mne tá Wusthof ocieľka už prišla
https://www.amazon.de/Wüsthof-4456-Kera ... 002QF7JO2/
a už vidím hneď prvý problém - nikde sa nedá uložiť...je extrémne dlhá (akože nechápem, prečo robia až tak dlhé ocieľky - je to nanajvýš nepraktické.
A dokonca teraz som si všimol v popise na Amazone toto:
"Simply find your angle and you're away!"
takže ak oni uvádzajú tvrdosť ako pre EU nože, tak japončíkov, tak mám pocit, že možno s tým uhlom podľa podstielky nemusí byť tak šialená...musím pozrieť dnes doma, keď prídem, či to nie je písané aj na obale. Na druhú stranu ale v špecifikáciách nič také nie je, tak myslím, že to neplatí a nie je to v zmysle "Jednoducho nájdi uhol" ale "jednoducho nájdi svoj uhol a ideš". To budem musieť asi pocitom namerať...alebo zobrať kúsok niečoho, zrezať to na ten uhol cca 18-19° (lebo japonské zvyknú mať 17°na každej strane, EU 20°).
Inak, mne tá Wusthof ocieľka už prišla
https://www.amazon.de/Wüsthof-4456-Kera ... 002QF7JO2/
a už vidím hneď prvý problém - nikde sa nedá uložiť...je extrémne dlhá (akože nechápem, prečo robia až tak dlhé ocieľky - je to nanajvýš nepraktické.
A dokonca teraz som si všimol v popise na Amazone toto:
"Simply find your angle and you're away!"
takže ak oni uvádzajú tvrdosť ako pre EU nože, tak japončíkov, tak mám pocit, že možno s tým uhlom podľa podstielky nemusí byť tak šialená...musím pozrieť dnes doma, keď prídem, či to nie je písané aj na obale. Na druhú stranu ale v špecifikáciách nič také nie je, tak myslím, že to neplatí a nie je to v zmysle "Jednoducho nájdi uhol" ale "jednoducho nájdi svoj uhol a ideš". To budem musieť asi pocitom namerať...alebo zobrať kúsok niečoho, zrezať to na ten uhol cca 18-19° (lebo japonské zvyknú mať 17°na každej strane, EU 20°).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
ono pri ocieľke ten uhol nejako extra riešiť neriešim tam ju prebehnem len na doostrenie, keď brúsim už dosť tupý nôž (alebo keď sa nudím a idem prebrúsiť viac nožom /vreckové, dýky, kuchynské.../ na kameňoch tam si už na uhol dávam pozor aby som nezobral veľa prípadne málo, fixka veľmi dobrý pomocník na začiatok), inak mám "ocieľku" diamantovú ale to by som povedal že je skôr brúska lebo je drsnejšia ako som čakal, takže po nej vždy ešte ocieľka,ale to len keď je nôž už viac zatupený, aká drsná je hentá keramická?
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
tak jemne drsná, nedá sa to posúdiť, lebo nie je "jednoliata" ale je robená štýlom takýchto - /\ - akoby to vykrajovali laserom, z tej chvíle, čo som to držal v ruke, tak mi to prišlo na štýl ozubeného kolečka o špicatými s zúbkami, niečo ako
https://openclipart.org/image/2400px/sv ... ouette.png .
A jo, tam aj je uvedené, že pre mäkšiu oceľ (ako EU nože) je to drsnosť 1000; pre japonské s tvrdou už "len" 3000.
Oni majú potom aj druhú, teda prvú verziu a to už je ale že riadna brúska
https://www.amazon.de/Wüsthof-4455-Kera ... 0000DJYGT/
drsnosť 360 pre EU a 800 pre JAP - toto už je fakt na tupé nože. Tá moja je doslova na také udržiavanie čepele.
https://openclipart.org/image/2400px/sv ... ouette.png .
A jo, tam aj je uvedené, že pre mäkšiu oceľ (ako EU nože) je to drsnosť 1000; pre japonské s tvrdou už "len" 3000.
Oni majú potom aj druhú, teda prvú verziu a to už je ale že riadna brúska
https://www.amazon.de/Wüsthof-4455-Kera ... 0000DJYGT/
drsnosť 360 pre EU a 800 pre JAP - toto už je fakt na tupé nože. Tá moja je doslova na také udržiavanie čepele.
Doma uz. Pocitovo celkom tvrda ocel. Rucku som ocakaval v biednej kvalite no je pekna bez nejakych defektov a nedorobeni. Uvidim co to vydrzi. Uz som s tym rozporcoval ciernu redkev. Este chyba ten druhy, ten bude niekde na ceste s vasimi.
.
ak sa niekde nepostrácali
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Mne hovor, hádaj, v akom kroku som ja...v tom ako keď som prvýkrát napísal...
To aj ten moj. Tento potom Peter poslal rychlejsie, kedze nebol skladom.
Naposledy upravil/-a stiv v Ut 05. Dec, 2017, 14:08, upravené celkom 1 krát.
.
mne sa tiež status nezmenil od 22.11. však uvidíme, inak stiv ako ti to prišlo normálne poštou alebo kuriérom?
Postou klasicky a noz bol v krabicke.
.
ktory pocit mas na mysli? chrup? alebo ako inac testujes pocitovo ocele na tvrdost? Akoze netvrdim ze su tvoje pocity zle, len mne ako konstrukterovi to pride neskutocne zabavne
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Možna skusil zakušic jak špravni gažda.
Jednoducho, stači to napr. skusiť ohnuť. To by si ako konštrukter mohol vedieť.
Alebo stači vziať do ruky nejaky bežny nôž a potom toto.
Pisal som že spracovanie je veľmi kvalitne. Potvrdzuje sa to ako tu čitam.
ze skusit ohnut Ty asi tiez nemas vela spolocne s materialmi ze? ked dokazes trepnut nieco taketo. A garantujem ti ze by si nespoznal rozdiel v trdosti keby si vzal do ruky tento superspeci VG10 noz s HRC 61 a bezny slusny noz z nemecka s X50CrMoV15 s HRC 58, je to proste nemozne. Casom a dlhodobym pouzivanim mozno ale ked si noze vezmes do ruky....
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať