Problem s TEAC CD-W540E
Problem s TEAC CD-W540E
Kamos mi doniesol tuto mechaniku a problem je v tom, ze ju BIOS nechce detekovat. Skusal som ju aj na mojej doske a ten isty problem. Nebola nikdy flashovana. Ked do nej dam napalene alebo ciste cd, tak ho nacita. Ked je zapojena v PC tak reaguje na restart. Proste neviem vobec, co jej moze byt. Mal uz niekto takyto problem ?
Tu sa nejedna o bootovanie, ale o to, ze bios nedetekuje mechaniku. Pri POST testoch sa detekcia zastavi a preskocit sa da len s ESC. Ale mechanika vypada byt dobra, len neviem preco robi taketo problemy. btw. nevie niekto o flash utilite pod DOSom ? Nasiel som iba pod WIN.Viqtorius napísal:A botovanie mechaniky mas nastavene spravne?
Skus ju nastavit na Cable Select /CS. Pripadne ju skus v inom pc. Zrejme je po zapojeni napajana , ale nespolupracuje s IDE rozhranim. Chce to proste vyskusat v inom pc.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Vsetko som uz davno skusal, ale nic z toho. Keby nespolupracoval s IDE tak nereaguje ani na restarty. Takze uplne mrtva asi nebude. Chcelo by to skusit este nejaky vynuteny flash, len neviem ako, ked pod win mi utilita hlasi UNABLE TO FIND...AjsTi napísal:Skus ju nastavit na Cable Select /CS. Pripadne ju skus v inom pc. Zrejme je po zapojeni napajana , ale nespolupracuje s IDE rozhranim. Chce to proste vyskusat v inom pc.
Ako reaguje na restarty ? Ze blika ?peco2 napísal:Vsetko som uz davno skusal, ale nic z toho. Keby nespolupracoval s IDE tak nereaguje ani na restarty. Takze uplne mrtva asi nebude. Chcelo by to skusit este nejaky vynuteny flash, len neviem ako, ked pod win mi utilita hlasi UNABLE TO FIND...AjsTi napísal:Skus ju nastavit na Cable Select /CS. Pripadne ju skus v inom pc. Zrejme je po zapojeni napajana , ale nespolupracuje s IDE rozhranim. Chce to proste vyskusat v inom pc.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
jj, a ked do nej dam cd tak pekne nacita a toci.AjsTi napísal:Ako reaguje na restarty ? Ze blika ?peco2 napísal:Vsetko som uz davno skusal, ale nic z toho. Keby nespolupracoval s IDE tak nereaguje ani na restarty. Takze uplne mrtva asi nebude. Chcelo by to skusit este nejaky vynuteny flash, len neviem ako, ked pod win mi utilita hlasi UNABLE TO FIND...AjsTi napísal:Skus ju nastavit na Cable Select /CS. Pripadne ju skus v inom pc. Zrejme je po zapojeni napajana , ale nespolupracuje s IDE rozhranim. Chce to proste vyskusat v inom pc.
No to preto , ze je pod napajanim , nie preto , ze si ju zapojil do dosky. Podla vsetkeho je motoricky ok , ale elektronika = komunikacia zakladna doska + mechanika = 0peco2 napísal:jj, a ked do nej dam cd tak pekne nacita a toci.AjsTi napísal:Ako reaguje na restarty ? Ze blika ?peco2 napísal:Vsetko som uz davno skusal, ale nic z toho. Keby nespolupracoval s IDE tak nereaguje ani na restarty. Takze uplne mrtva asi nebude. Chcelo by to skusit este nejaky vynuteny flash, len neviem ako, ked pod win mi utilita hlasi UNABLE TO FIND...AjsTi napísal:Skus ju nastavit na Cable Select /CS. Pripadne ju skus v inom pc. Zrejme je po zapojeni napajana , ale nespolupracuje s IDE rozhranim. Chce to proste vyskusat v inom pc.
Takze problem uz je vyrieseny. Pozrel som este raz cely plosny spoj a zbadal som odrazeny roh jednej suciastky. Neviem presne ako sa vola, ale je to rezistor s 8 vyvodmi. Nahradil som ho takym istym z inej mechaniky, ale rozmermi bol trocha vacsi, tak som to musel nejak prisposobit a mechanika uz bezi v pohode. :o