Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Uz mam poste, idem pon dnes.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Dnes som mal čas sa s tym trochu hrať, porovnaval ten Haoye s japonskym Shun-om Classic tiež s VG10 oceľou (čerstvo prebruseny) a teda musim povedať, že ten 4-nasobny cenovy rozdiel teda neobhajil. Ani keby stal len 2x toľko. Ani v spracovani, ani vo vykone nevidim nič v čom by mal mať navrch. Jedina vec, že to vytlačene logo na čepeli na tom čiňanovi vyzera že dlho nevydrži.
Uvidime čo časom, ako to bude držať ostrie.
Uvidime čo časom, ako to bude držať ostrie.
Mne tiež už prišiel, bohužiaľ o 13:00 keď som doma končil obednú prestávku (bývam 100m od práce ) ešte pošta neprišla no a o 15:00 už pobočku zatvárajú, v sobotu je zatvorená... tak až v pondelok.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Ach...
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
A čo, chalani, ktorím vám už poprichádzali, ako ste spokojní?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Tak multiplayer nožík je ťažký a pevný, reže dobre aj keď je hrubší ako som zvyknutý (nič kvalitnejšie som doteraz nemal). Nabrúsený prišiel dobre, aj keď na holenie to ešte nebolo. Rozmýšľam čím to budem brúsiť, mám len elektrickú brúsku z Lidla a potom niečo takéto:
https://www.amazon.co.uk/Gelindo-Stage- ... B01ERB2NO8
Môžem to použiť či ten uhol nebude sedieť? Tie oceľové ocieľky čo furt spomínate som nikdy nepoužil a pravdu povediac ani netuším ako ich používať, a ak to nie je nevyhnutné ani nemám chuť kupovať.
https://www.amazon.co.uk/Gelindo-Stage- ... B01ERB2NO8
Môžem to použiť či ten uhol nebude sedieť? Tie oceľové ocieľky čo furt spomínate som nikdy nepoužil a pravdu povediac ani netuším ako ich používať, a ak to nie je nevyhnutné ani nemám chuť kupovať.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Tak je predpoklad, že uhol čepele je u japončíkov iný - či sa to týka ale aj OEM Číny už neviem...
Ja som sa pred nejakým týždňom hral s tou ocieľkou (a odpad starým nožom) a neviem neviem, nemám z toho dobrý pocit - dokonca mám obavy, že tú čepeľ skôr otupím. Je ale pravda, že ten daný nôž bol už dlho preháňaný cez nejakú sto rokov starú brúsku, takže tam je už to skosenie čepele otázne a bohvie aké.
Taidea robí niečo také
https://www.aliexpress.com/item/32803114035.html .
Ja som sa pred nejakým týždňom hral s tou ocieľkou (a odpad starým nožom) a neviem neviem, nemám z toho dobrý pocit - dokonca mám obavy, že tú čepeľ skôr otupím. Je ale pravda, že ten daný nôž bol už dlho preháňaný cez nejakú sto rokov starú brúsku, takže tam je už to skosenie čepele otázne a bohvie aké.
Taidea robí niečo také
https://www.aliexpress.com/item/32803114035.html .
Uhol je "azijsky", v Cine to maju podobne ako v Jap.
Ocielka ani nie je na brusenie. Ta len zarovnava mikro "nerovnosti" cepele.
Do tej Lidl brusky by som to urcite nepchal. Na lacne noze je ale fajn.
Niektore tie rucne brusky maju aj "priehradku" s tym azijskym uhlom. Bolo by ale dobre najst taku ktora ma to brusivo tvrdsie (alebo aspon "rovnako" tvrde) ako je noz, aby si nebrusil nozom tu brusku, ale naopak.
Idealne pouzit kamen, tak ale nie kazdemu sa s tym chce hrat.
Ocielka ani nie je na brusenie. Ta len zarovnava mikro "nerovnosti" cepele.
Do tej Lidl brusky by som to urcite nepchal. Na lacne noze je ale fajn.
Niektore tie rucne brusky maju aj "priehradku" s tym azijskym uhlom. Bolo by ale dobre najst taku ktora ma to brusivo tvrdsie (alebo aspon "rovnako" tvrde) ako je noz, aby si nebrusil nozom tu brusku, ale naopak.
Idealne pouzit kamen, tak ale nie kazdemu sa s tym chce hrat.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
A inak, pre takú ručnú, Wusthof robí napríklad toto
https://www.ebay.com/itm//261564309775
robia aj dve verzie čisto pre EU alebo JP nože (JP verzia je ale dostupná len pre US) ale táto je už rovno kombo a stále za dobrú cenu a neviem prečo ale v EU je len z UK.
Rozmýšľam, že pre istotu vezmem aj to. Zobral som pre istotu aj túto. Ešte keby osud dal a tú svoju 40€ Wusthofku
https://www.amazon.de/Wüsthof-4456-Kera ... 002QF7JO2/
by som predal...
https://www.ebay.com/itm//261564309775
robia aj dve verzie čisto pre EU alebo JP nože (JP verzia je ale dostupná len pre US) ale táto je už rovno kombo a stále za dobrú cenu a neviem prečo ale v EU je len z UK.
https://www.amazon.de/Wüsthof-4456-Kera ... 002QF7JO2/
by som predal...
ja sa na tie "škrabatka" nemôžem ani pozerať, ale to asi len kvôli tomu, že som nikdy neskúšal nejaké kvalitné a také obyčko mi len pokazilo nôž ale to bolo hodne dávno, skôr už možno s koliečkami niečo takéto (typ myslím)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Ja som zatial velmi spokojny s vykonom obcajnej palicky. Japonsky noz bude treba brusit pod ostrejsim uhlom, inak v tom nevidim ziadny iny zadrhel.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Kúpim kameň na kosu a bude pokoj
pokiaľ bridlicový resp. rozsutec tak nie je problém
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ale tak ja beriem, že je to stále Wusthof a keď to prezentujú aj pre ten svoj Santoku, tak verím, že to bude v pohode.
Ja som zatial noz ani poriadne nedrzal, jednu paradajku som na skusku rozkrajal.
Nechal som ho mame nech ho skusa a uz len s nim robi ked ide krajat maso, zeleninu atd. no ma zakazne s nim ist na kapra na vianoce
Nechal som ho mame nech ho skusa a uz len s nim robi ked ide krajat maso, zeleninu atd. no ma zakazne s nim ist na kapra na vianoce
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,