Pri ludoch co naskocili v zaciatkoch to moze byt rozdiel typu: splatim hypo na supu/kupim 4 byty v ba a mam dozivotny pasivny prijem = mozem robit do konca zivota co ma bavi
dan by mal odviest ked to premeni na peniaze, nie? ked to islo hore tak by kazdorocne odvadzal brutalne dane, aj ked to nakoniec preda za 3 evra kus. ale podla mna by sa kryptomenach dalo velmi jednoducho vyhovorit kedze priamo to nie je regulovane, a keby sa na to vztahovali forexove pravidla tak by bol brutalne rozdielny pristup medzi dvoma ludmi z ktorych jeden krypto vytazil a druhy ich kupil dajme tomu euro za kus. prvy by neplatil nic, druhy stotisiceChris napísal: Po 25. Dec, 2017, 00:41 tak za tych 5 rokov neodviedol dan a odvody ( stav ku koncu roka v eur (vtedy aktualneho kurzu) minus stav na zaciatku roka a to za vsetkych 5 rokov alebo kolko.
Broslowski napísal: Po 25. Dec, 2017, 11:15 Monero nevytrackujes, ani tanzakciu, nic.. opat ak ma niekto info ako sa toto da, necham sa poucit.
nebol by som si s tym taky isty. tranzakcie v ramci blockchainu monero mozu byt netrackovatelne, ale ak to prevadzas na fiat menu cez nejaku burzu kde mas uvedene rodne cislo, sken OP, a neviem co este tak to uz neplati, kedze tie burzy su regulovane a su povinne danovym organom poskytovat data - otazka je ci na poziadanie alebo automaticky?