Mining (pools, software, hardware)

Bitcoin, Litecoin atď.
Všetky informácie o kryptomenách nájdete sem
ANONYM_a7

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

643 ram 0? Why? 1080Ti mozes dat RAM +1000 len taky fukot s tou kartou to ani nepohne (ci pri lyra2rev2 nema zmysel? ). na ten hash rate to fakt ze nezere vela ty vole .. len ta vstupna investicia :cry:
Používateľov profilový obrázok
643
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa 643 »

ram nerobi nic ci uz som dal -400 alebo +1000 ako vravis... aj ked skor som isiel +900 pri Lbry lebo nemam samsung pamate na tychto strixoch ...
ano vstupna investicia... ehm... mohla sa splatit z velkej casti za mesiac, nebyt zleho predaja ...
vid graf... https://www.tradingview.com/chart/bMQWQjYe/ .....mohlo sa to zaplatit, ale nie, ja som sa uspokol s 20% namiesto 1000% :wallbash: nuz vestecke gule nefunguju :D
pri LBRY to bol presny opak, tam som si nastavil +30% na sell, a kleslo to o 40% ... HODL som vtedy nebral, takze som to predal... cize strata ...
643
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa 643 »

este som zabudol napisat, ze fany idu 60% a teplota je 50C
ANONYM_a7

no ja sa po sviatkoch vyhram s tými 570tkami ale zatial to vidím na vrátenie a prejdenie na podstatne menej žravú nvidiu.. ale mozno len trepem a treba sa viac pohrať. Neviem si ale pomocť o 1060 a 1080Ti ani neviem že ich mám v dome, zato tie 570tky peču jak prasce..
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> turbo zrobil ale nepodelil sa :) naco aj vsakze

sak som neni blby - co vy vsetci poradite to vyuzivam aby som zarobil miliony, co ja vymyslim to nikomu nedam !
[sa rovna zadrz svoju introvertnu chvilu ked si uz sam so sebou, daj moznost vyprchat mojmu Ouzu, isiel som do toho narocnejsie nez som cakal]
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ANONYM_a7

download/file.php?id=11947 Moje data najdes tu ale je to len jedna karta / nastrel.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

domaca uloha :
!! mining calculations.xlsx
budu urcite aj novsie/opravene verzie dokumentu. Subor samotny obsahuje cislo verzie, datum, change log.

Dajte koment, urcite je strasne vela moznosti ako to zlepsit. Chcem postupne pridavat uzivatelmi postovane realne vykony, napr. aj z tejto temy, aj nejake zahranicne fora pozriem narychlo. Aj to zasrane Ouzo prchalo dlhsie nez som ocakaval, sa mi motala klavesnica.

vykon Mh/s pochadza z whattomine.com, v zalozke "Info" uvedeny presny cas kedy som ho zobral. Nepravidelne to budem kontrolovat a korigovat.

Teploty GPU a pamati nemam ako zobrat, len z praktickych udajov uzivatelov na fore, ale vacsinou nemam podmienky v akych sa tazi (pivnica baraku kde je 15 stupnov ? Klimatizovana miestnost v datacentre s 21 ? bezna teplota v izbe co moze byt pre jedneho z nas 21 stupnov a pre druheho 27 v panelaku ?) takze to bude hodne osemetne.

Core a memory clock : skusim vyhmatat ake karty sa popisovali na whattomine.com. Vsetci vieme ze sa tie karty lisia, frekvencia GPU by nemala moc vplyvat na ten vykon a ajtak sa da hybat len par percent cize to dramaticky nezmeni celkovy vysledok ; frekvencia pamate by mohla priniest 5-10% v niektorych algoritmoch co je vcelku dost - ci mas navratnost investicie 200 dni alebo 180 dni hraje vcelku slusny rozdiel podla mna. Len neviem zase ako na to, lebo... moznosti je vela.

Cena : zobrana z heureka.sk, nikdy nie najlacnejsia lebo od tych kariet necakam najlepsie chladenie, najvyssie frekvencie GPU/RAM atd. Odfiltroval som tri-styri najlacnejsie kusy, nebral som ani najdrahsie (nikto nekupuje najdrahsie 1080ti s najvacsou RAM a najviac konektormi a najviac pretaktovanu s vodnym chladenim na tazenie, je to zbytocne).

Fan speed a noise : hraju obrovsku ulohu pre cloveka co ma rig niekde v dome/byte, ale zase ich nemam ako zobrat. Bohuzial. Skusim pomalicky postupne doplnat tie udaje ako sa mi bude dat.

Generovane teplo, BTU - british thermal unit - dolezite pre ludi co maju viac rigov a/alebo v profi priestoroch kde sa s touto velicinou pocita. Mal by som byt schopny zohnat tie data, akurat nevysli do uplne prvej verzie. Ked mas 8 az 12 kariet v hlinikovom rigu a vyprodukuju 2.5kW tepla, tak to uz je masaker ktory si zasluzi pozornost kvoli zivotnosti, hluku a koncentracii tepla v tychto podmienkach. Adekvatne tomu je nutne dimenzovat klimy, rozvod chladneho vzduchu aby sa predislo hot-spotom atd
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

po zmene poctu kariet v stlpci L "Number of cards" sa automaticky prepocitaju dalsie stlpce. Naspodu pod tabulkou je celkova spotreba, celkovy dosiahnuty vykon a celkova cenovka za karty (plus minus, ako popisane hore - vsetci vieme ze tie karty nestoja na halier rovnako ale je prijemne vidiet ci ma 12 kariet v masine bude stat 2.800 alebo 6.500 eur a aky maju celkovy vykon).

Potom je poskytnuta aj velicina "price per Mh/s" cize aku cenu zaplatim za jednotku vykonu Mh/s. Extremne dolezite. Bacha, tieto cisla nie su pre kazdy jednotlivy algoritmus porovnatelne, vzdy treba porovnavat tento udaj len pre danu konkretnu menu/algoritmus VYHRADNE MEDZI KARTAMI. Cize ked chcem tazit XYZ pomocou algorimu ABC, pozriem si karty ati470, 480, 570, 580, 1070, 1080, atd a vidim ktora z danych kariet je NAJVYHODNEJSIA NA JEDNOTKU VYKONU pre moj zvoleny algoritmus a menu. Bacha, samozrejme v priebehu casu sa narocnost tazenie jednotlivych mien prudko meni, cize na tychto udajoch nemozete postavit rozhodovanie na najblizsie dva roky. Tak ako pri kazdej spekulativnej investicii by ste sa oplachli.
ANONYM_a7

Dakujeme :)
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Neviem či som nepochopil podstatu tej tabulky, pozerám ako pozerám, všetko je uvedené na vottumajn ale orientačne..

Všetko je o tom pre ktorý algo sa človek roznodne, vôbec sa to neoplatí každý deň prepínať ako robot, časom každý zistí svoje nedostatky.
Niekedy človek zbytočne komplikuje veci, výsledný faktor koľko zarobím ja neovplyvním a všetko má len informačný charakter.

Každopádne snaha sa cení, ja by som nemal nervy tie hodnoty neustále riešiť. Mám doladenú každú jednu kartu, ktorá je očíslovaná a zároveň pripísanú hodnotu na magnetickej tabulke v miestnosti. Doladiť 12 kariet bohužiaľ nieje sranda. Pokiaľ by som nemusel riešiť odber elektriny, každú kartu fixnem na 110% ako čávo a ďalej neriešim.
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

mp3 dik ;)

co sa tyka tej 470tky, karta da 26mh/s, ale to uz je popretoceni a uprave. Stock davaju na ETh okolo 19. Takze ratam ze tam tie udaje su uz po konfiguracii GK
Neviem ci sa zle divam, ale chyba mi tam 1060 :red:
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

1060tka chyba, aj by som sa vyhovoril na Ouuozo ale vsetci vieme ze to bola iba moja lenivost :) Doplnim v dalsej verzii.

Nejako som to bral tak ze nechcel som ist po lacnych kartach kedze v masine mame len velmi limitovany pocet kariet ktore mozeme pouzit. Ci je to 6, 8 alebo 12, vzdy je to proste limitovany pocet. Tym sa limituje celkovy vykon co dosiahnem a co som narychlo pozrel vykon/cena, tie slabsie karty mi nevychadzali vyhodne ani na cenu ani na vykon (vykon/cena) ani na spotrebu (darmo mam polovicnu spotrebu oproti silnej karte ked mam 35% vykonu). Cize ked chce niekto tazit, mal by ist po tych silnych. Nehovoriac o tom ze mat na starosti 20 rigov alebo len 10 s rovnakym vykonom kvoli pouzitiu silnejsich kariet je sakramentsky rozdiel. Proste styri favority s motormi 1.3i nepredbehnu Krajzler 300c Hemi a ani nebudu mat mensiu spotrebu.

Andy ma pravdu, toto su nejake zakladne udaje - ladenie na spotrebu, na optimalny vykon atd, spravi samozrejme rozdiel. Verim tomu ze 15% zahuci uplne polahky. Dakujem za informaciu o 470tke, skusim overit z inych zdrojov a opravim v dalsej verzii vydanej zajtra (spolu s 1060 a slabsimi ATIckami).

Vzhladom na doteraz prezentovane si silno myslim ze Andrew ma silne skusenosti ktore mnohi z nas (takmer vsetci) nemaju - kazdu radu si cenim a vitam, dakujem. Ja osobne som uz priznal ze som v zivote vytazil a nakupil nula cela nula cize nemam absolutne ziadnu prakticku skusenost, akurat teraz robim nejake prepocty ze ci sa do toho pustim alebo ci to uz nema cenu. Berte vsetky moje informacie "with grain of salt" ale hodne hodne silnou vrstvou.

Co hovorite na tie 18 kartove madrbórdy od Asusu ktore este nie su masovo dostupne ? B250 expert mining MB... idem kuknut nejake videjá na youtube ale tusim borci vypravali ze osem kariet jedneho vyrobcu je maximum v stroji kvoli ovladacom a limitom operacneho systemu. Limit ovladacov sa da relativne jednoducho a rychlo odstranit a verim ze je v zaujem vyrobcov grafik aby to spravili ; limit v OS urcite nie tak jednoducho a nejaky Microsoft asi nepresvedcime ze nieco chceme. Neviem ci by som isiel do zostav s 12 kartami alebo s 18, tych 18 mi uz pride pirlis moc, stabilita, efektivita skalovania vykonu (musi to byt prepojene cez nejaky PCI mostik lebo mame len 16x PCI-e lanes na procesore), vypravaju o tom uz od leta a dodnes nic nie je takze zrejme maju silne problemy s biosom atd. Cena rigu, dosky, cpu, hdd atd je cojaviem 450eur cize relativne zanedbatelne v porovnani s 18x 600 eurovymi kartami... ci mam ROI 240 dni alebo 255 dni je dost jedno, ale to by 18kartove riesenie muselo 100% fungovat z coho mam trosku strach ; v momente akychkolvek vypadkov, problemov je to cele postavene na hlavu. Ani "real occupied space and space density" asi nebude prilis lepsia i ked nejaka drobna uspora tam bude.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

ak chces user experience, mne RX580 na ethash dava iba 19,5 MH/s (skusal som ethermine a betterhash) s Mem oc na 2110 Mhz, power limit -15% so standardnymi (gaming) drivermi standardnym biosom.
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

to je ozaj nejak malo nemalo by to byt okolo 30mhs na eth? aspon som myslim tak cital
ANONYM_a7

tie hashrate pre amd karty su az po uplnej konfiguracii biosu a pretaktovani na beta driveroch. nie, ani nahodou nemalo, proste kazda karta je kus od kusu a aby ta karta dala viac ako tych 25-26, treba mat hrozne vela casu na konfiguraciu kazdej jednej karty.

Apropo: https://imgur.com/a/t06rk call me lucky :) za 10 sekund 4 share found to sa mi veru este nestalo :hysterical:

Návrat na "Kryptomeny"