>> BTW nemyslim si, ze niekto bude cosi riesit, ked spravi clovek par tranzakcii do mesiaca v desiatkach EUR.
jasne ze nie, danaci nie su schopni ani skontrolovat vsetky zaregistrovane podnikatelske subjekty takze taketo "akcie privatnych osob nepodnikatelov" nemaju sancu. To vsak nemeni podhubie. Kupim auto, predam auto do roka, nieco na tom zarobim, musim zaplatit dan, taky je zakon ci sa nam to paci alebo nie.
>> Ak drzim cryptomenu na nejakej adrese, neexistuje sposob ktorym by mi vedeli dokazat ze ja som ten co disponuje privatnym klucom
jasne, z technickej stranky neriesime. Vzdy je ale problem ze musis technokraticku vec premenit na realne dukaty. Aj ked sa bude dat kupit dom na Slavine za monerá, to uz je hmotna vec na ktorej ta lahko chytia. Ked kupis auto, dom, cokolvek, to uz vedia ohodnotit realnymi dukatmi a pytat sa otazky ako sa pytali pana Kanisa - odkial ste na to mali. Vsetci sme vyhrali v loterii

>> To ze ja niekam poslem eura a o par eokov odtial eura poslu spat vo vyssej hodnote sa asi neda
>> nijak pouzit ako dokazovy material pre kratenie dane, ved to je absurdne.
nie dokazovy material, ale zaklad. Pre vyrubenie dane

>> A ak by bolo najhorsie, quicky nas z toho vyseka

za dva bitkoiny

>> Co tak mat zalozeny ucet v zahranici, dostat od neho kartu a vobec nepouzivat sk ucty?
ziadny rozdiel, never tomu ze existuje svajciarske bankove tajomstvo. Tlacili a dotlacili aj na nich - ked chlapci nebudete spievat, priskrtime vam kohutiky tralalalala, takze aj svajciari cvirikaju co len vedia. Navyse, ziadnym sposobom nedokazes ani na Belize ani vo vychodnom Ulanbatare vybrat realne peniaze tak aby o tebe nikto nevedel, nedokazes ich doniest sem a nedokazes si nic realne za ne kupit.
Mat hrejivy pocit ze mam 3492858 bittorrentov a bitkoinov na ucte je super, ale ked za to nemozes mat ani chleba je to na dve veci. A ked kupis cokolvek materialne a/alebo skonvertujes na kovove meny, uz ta chlapci maju.
Pride mi to podobne ako prenajom bytov - nie, nemusis platit dane z toho co vyryzujes, ale ano ked na teba dojdu... potom to bude ina pesnicka. Kazdy clovek co prenajima byt a neplati z toho dane jednojednoznacne sposobuje danovy unik, ci sa mu to paci alebo nie, proste je to tak. Kazdy clovek co vlozil milion do bitcoinov a vybral z toho desat milionov vytrubil zisk 9 mega, a z toho musi zaplatit dane, socialne a poistne a zdravotne aj ked nedostane nic navyse oproti tomu vsivavemu obyvatelovi nelegalnej osady ktory statisticky iba vyciciava nas socialny system (cest tym ktori aj prispievaju, je ich miziva mensina, to snad vsetci chapeme).